6 trucjes om je huid gehydrateerd en in perfecte staat te houden

28 oktober 2019
Je huid heeft verzorging en bescherming nodig om deze gehydrateerd en mooi te houden, vooral op momenten zoals zwangerschap en na de bevalling. Hoewel het een uitdaging lijkt, is het heel eenvoudig met de trucjes die we je zullen laten zien.

Veranderingen in het klimaat, hormonale stoornissen, vervuiling, de zon en slechte gewoonten zijn allemaal factoren die je huid kunnen uitdrogen. Het goede nieuws is dat deze tekenen kunnen verdwijnen met behulp van een paar trucjes die je huid gehydrateerd en gezond houden.

Ontdek daarom alles wat je moet doen in je dagelijkse routine om een ​​perfecte uitstraling te krijgen.

6 trucjes om je huid gehydrateerd en stralend te houden

Het verzorgen van een gladde, mooie en stralende huid hoeft geen uitdaging te zijn. Er zijn namelijk enkele zeer eenvoudige routines die je kunt volgen om te voorkomen dat hoge temperaturen, zwangerschap en omgevingsfactoren je huid aantasten. Noteer deze tips.

1. Drink veel water om je huid gehydrateerd te houden

Je huid hydrateren begint van binnenuit. Om dit te bereiken, moet je elke dag minstens 8 glazen water drinken.

Water helpt je namelijk om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen, die je huid er minder fris uit kunnen laten ziet. Bovendien wordt geschat dat 15-20% van het water dat je drinkt naar je huid gaat.

Vrouw drinkt veel water

2. Scrub je huid

De tweede truc voor een gehydrateerde huid is om minstens één keer per week te exfoliëren. Dit is zelfs noodzakelijk!

Vervuiling, stofdeeltjes, make-up en onzuiverheden nestelen zich namelijk in het oppervlak van je huid. Dit laat je huid er nog uitgedroogder uitzien.

Daarom raden we aan om te exfoliëren om je huid grondig te reinigen en de dode cellen van je huid te verwijderen.

Je kunt scrubben met specifieke huidproducten of met natuurlijke ingrediënten. Vergeet echter niet om alleen hetgeen te doen dat nodig is. Anders kun je je huid irriteren en je toestand verergeren. Bovendien moet je je huid elke dag voorzichtig reinigen.

3. Hydrateer en bescherm

Je moet je huid elke dag gehydrateerd houden met lotions en crèmes, vooral op je armen, knieën en ellebogen. De beste tijd om dit te doen is na het douchen als je huid nog vochtig is en beter water vasthoudt.

Bovendien moet je moisturizers gebruiken die zijn gemaakt voor jouw huidtype. Je kunt ze zelfs aanvullen met natuurlijke behandelingen, vooral als je acne hebt.

Wat betreft bescherming, vergeet niet om producten aan te brengen die UVA- en UVB-stralen blokkeren. Zorg ervoor dat je degene kiest die bij jouw huidtype passen. Bovendien moet het een factor van ten minste 50 hebben, zelfs in de winter. De zon is er ook dan nog!

4. Rust en ontspan om je huid gehydrateerd te houden

Rust is een van de belangrijkste gezondheidstrucjes die mensen het meest vergeten. Als je goed slaapt en voldoende rust krijgt, gaat je huid namelijk in ‘reparatiemode’ om dode huidcellen en weefsel te vernieuwen.

Als je dat niet doet, wordt je huid uitgedroogd en versnelt het verouderingsproces.

Vrouw slaapt voldoende

5. Volg een gebalanceerd dieet

Voedsel speelt ook een belangrijke rol bij het hydrateren en jong houden van de huid. Het vermogen om nieuwe cellen te maken, is afhankelijk van de eiwitten, vitamines en mineralen die je eet.

Als je niet genoeg vetten en koolhydraten eet, is het moeilijk voor je lichaam om goed te verteren. In feite wordt je huid beïnvloed door deze extra inspanning.

Het is ideaal om groenten te consumeren vanwege hun hoge vezelgehalte. Ze helpen bij de spijsvertering en het verdrijven van afvalmateriaal.

6. Vergeet vitamines niet

Er zijn vitamines die de gezondheid van je huid rechtstreeks beïnvloeden. Je kunt deze in de vorm van pillen consumeren of rechtstreeks op je huid aanbrengen. Vitamine C dient bijvoorbeeld als een antioxidant en stimuleert de collageenproductie om je huid zacht en soepel te houden.

De B-complex vitaminen bevorderen de productie van fibroblasten, cellen die je huid en haar herstellen. Vitamine A daarentegen stimuleert de genezing.

Kortom, deze trucjes om je huid gehydrateerd te houden, zijn heel eenvoudig en gemakkelijk uit te voeren met enkele kleine wijzigingen in je routine. Vergeet niet om voor je huid te zorgen door de juiste producten te gebruiken.