5 Sleutels voor het kopen van een draagbaar wiegje

Op reis met je baby? Vergeet niet de nodige accessoires mee te nemen om je kind steeds comfortabel te houden. Bijvoorbeeld een draagbaar wiegje.
5 Sleutels voor het kopen van een draagbaar wiegje

Laatste update: 23 oktober, 2021

Baby’s hebben een georganiseerde slaaproutine en het is belangrijk die te respecteren, ook als je op vakantie gaat. Om dit te bereiken is een heel doeltreffende oplossing een comfortabel en verplaatsbaar draagbaar wiegje mee te nemen.

Deze praktische wiegjes zijn niet alleen een ideaal voorwerp voor op reis, maar ook ideaal voor als je je kind bij een familielid moet achterlaten of als gezinnen met kleine baby’s op bezoek komen.

Je zult merken dat dit accessoire je helpt je kind een veilige ruimte te bieden, ook als het van huis weg is. Ze kunnen er in rusten, spelen of gewoon liggen terwijl jij iets te doen hebt.

Hier zijn wat aanbevelingen om je te helpen het perfecte model te kiezen en er het beste uit te halen. Let dus op!

Waarom een draagbaar wiegje kopen?

Voor kleintjes is het heel belangrijk een comfortabele en veilige slaapplaats te hebben. Of het nu thuis is, op een camping, of op welke reisbestemming je ook met ze bent, je moet ze de juiste ruimte bieden om te rusten.

“Tegen de leeftijd van 4 maanden kan je kind wel 6 tot 8 uur achter elkaar slapen. Tussen de leeftijd van 6 en 9 maanden zullen de meeste kinderen 10 tot 12 uur slapen. Tijdens het eerste levensjaar is het gebruikelijk dat baby’s 1 tot 4 dutjes per dag doen, die elk 30 minuten tot 2 uur duren.”
Bron: Medlineplus (Engelse link)

Een draagbaar wiegje kopen is dus een slimme beslissing die je kind zal helpen een goede nachtrust te krijgen als het van huis weg is.

Sleutels tot het kopen van het juiste draagbare wiegje

Een draagbaar wiegje kopen dat aan jouw behoeften en die van je kind voldoet, is gemakkelijker dan je denkt. Je moet alleen rekening houden met enkele kenmerken die van model tot model kunnen verschillen.

Hieronder geven we je de details, zodat je de optie kunt kiezen die het beste bij je gezin past:

Inklapbaar of afneembaar?

Het belangrijkste verschil tussen deze twee modellen is dat het afneembare model meer tijd vergt om in elkaar te zetten en, in sommige gevallen, het gebruik van extra gereedschap vereist. Dit kan een goede optie zijn om bij oma thuis te laten staan, maar niet om mee op reis te nemen.

Inklapbare wiegen zijn praktischer om in de koffer te vervoeren, want ze nemen weinig plaats in. Bovendien zijn ze gemakkelijk in elkaar te zetten: Vouw ze gewoon uit en leg dan de matras op zijn plaats. In een paar minuten is het wiegje klaar voor gebruik!

Two chidren sitting in the back of a SUV getting ready to go on a trip.

Gebruiksgemak

Het draagbare wiegje van je baby moet een oplossing zijn, geen probleem. Daarom moet het model dat je kiest gemakkelijk te gebruiken zijn. Ook bij het in elkaar zetten, uit elkaar halen en vervoeren.

Kijk voor je het koopt of alle stappen gemakkelijk zijn en of het snel in elkaar gezet kan worden. Let er bovendien op dat er een tas bij zit met handvatten om hem gemakkelijk te kunnen dragen en opbergen.

Hoogte en matras voor je draagbaar wiegje

Er zijn modellen waarbij de hoogte van de basis kan worden aangepast. Op die manier kan hij hoger geplaatst worden als de baby klein is en lager naarmate de baby groeit en meer beweegt.

Wat de matras betreft, worden draagbare wiegen meestal geleverd met opvouwbare matrassen die laag in hoogte zijn en enigszins stijf. Daarom kiezen veel ouders ervoor een extra matras te kopen, dat hoger is en de juiste stevigheid heeft voor het gewicht en de leeftijd van de baby.

Zoek in alle gevallen naar modellen waarvan het matras een afneembare hoes heeft. Zo kun je het wassen als het vuil wordt.

Wielen

Wil dit type wieg volledig functioneel zijn, dan is het van essentieel belang dat je ervoor zorgt dat het niet veel moeite kost om het te verplaatsen. Veel merken hebben wielen aan de containerzakken toegevoegd, zodat je geen gewicht op je rug hoeft te dragen. Moeders zijn hier dankbaar voor!

Multifunctioneel

De ontwerpen van deze babyartikelen zijn verrassend dankzij hun originaliteit en vindingrijkheid. Sommige komen met aanvullingen die functies toevoegen en vaak erg nuttig zijn. Hier zijn er een paar:

  • Een opvouwbaar aankleedkussen waarmee je een schone plek hebt die je comfortabel kunt ontsmetten.
  • Hangende mobiles en kleurrijk speelgoed om het kind te vermaken en te stimuleren.
  • Een kap met UV bescherming en een pop-up systeem, speciaal ontworpen voor buiten.
  • Een mozesmandje dat in het bovenste gedeelte kan worden aangebracht voor heel jonge baby’s.
A baby girl lying in a crib playing with a baby gym.

Een draagbaar wiegje kopen: een investering in gemoedsrust

Als je gezin van reizen houdt, zul je, als de kinderen er zijn, ze zeker in je plannen opnemen om je passie te delen. Deze ervaringen zijn heel heilzaam (Engelse link) voor de kleintjes omdat ze ervan leren, hun visie op de wereld verruimen en hen onvergetelijke familieherinneringen bezorgen.

Maar het is heel belangrijk dat de reis veilig is om er ten volle van te kunnen genieten. Als je met baby’s reist, is een van de essentiële aankopen dus een draagbaar wiegje dat zo praktisch mogelijk is. We raden je aan altijd modellen te kiezen die gemaakt zijn van kwaliteitsmaterialen, die aan de veiligheidsnormen voldoen en die wasbaar zijn.

Net als kinderbeveiligingssystemen voor in de auto betekent het kopen van een reiswieg ook investeren in gemoedsrust en ten volle kunnen genieten van elk uitje of vakantie.

Met deze elementen kun je er zeker van zijn dat je kind comfortabel en beschermd zal zijn, waar je ook heen gaat. Het heeft namelijk altijd een comfortabele plek om te rusten. Wellicht ook interessant voor jou

Wat je nodig hebt om je baby uit het ziekenhuis mee naar huis te nemen
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Wat je nodig hebt om je baby uit het ziekenhuis mee naar huis te nemen

De meeste vrouwen pakken al dagen van tevoren hun spullen voor het mooie moment. Maar wat heb je nodig om je baby uit het ziekenhuis mee naar huis ...