8 soorten fantastisch speelgoed voor pasgeborenen

19 februari 2019
Het beste speelgoed voor pasgeborenen is dat speelgoed waarmee ze in contact komen met hun omgeving. Het leert ze ook over vormen en texturen. Het moet natuurlijk veilig en ongevaarlijk zijn.

Het beste speelgoed voor pasgeborenen moet geschikt zijn voor hun leeftijd en hun aandacht trekken. Het is logisch dat familie en vrienden pasgeborenen de best mogelijke geschenken willen geven. In dit artikel laten we je dus enkele geweldige opties zien.

Om het beste speelgoed voor pasgeborenen te kiezen, moet je een aantal dingen in overweging nemen. Je moet bijvoorbeeld weten wat baby’s in de eerste paar maanden waarnemen en wat ze willen.

Allereerst hebben pasgeborenen nog geen controle over hun fijne motoriek. Dit betekent dat ze alleen grote dingen met hun hele hand op kunnen pakken.

Aan de andere kant moet functioneel speelgoed voor pasgeborenen contrasterende kleuren en geluiden hebben. Het kan bijvoorbeeld rammelen of aangename melodieën hebben.

Kenmerken van speelgoed voor pasgeborenen

Hoe zien pasgeborenen de wereld? Hoewel ze door hun zintuigen leren, is wat ze om zich heen zien nog steeds onduidelijk. Daarom worden ze mogelijk alleen aangetrokken door voorwerpen die zich op minder dan een meter afstand bevinden.

Baby’s zullen speelgoed beter opmerken als ze heldere en contrasterende kleuren hebben. Baby’s houden ook van zachte geluiden en licht en mooie muziek.

Fantastisch speelgoed voor pasgeborenen

1. Sensorisch speelgoed

Het wordt ‘sensorisch speelgoed’ genoemd, omdat pasgeborenen er alle vijf de zintuigen mee kunnen ervaren. Over het algemeen schudden ze of maken ze geluiden wanneer je dit soort speelgoed aanraakt.

Dit helpt baby’s daardoor bekend te raken met oorzaak en gevolg relaties. Ze leren ook dat ze in staat zijn om objecten in de omgeving te laten bewegen.

2. Mobiel voor boven de wieg

Baby mobiel boven de wieg

Dit is een essentiële klassieker voor de wieg van pasgeborenen. Deze ophangbare mobielen hebben verschillende vormen en kleuren die baby’s vermaken.

Experts zeggen dat baby’s meestal meer naar de rechterkant kijken. Daarom is het een goed idee om een mobiel aan die kant te plaatsen.

Het is belangrijk om te controleren dat het veilig geïnstalleerd is. Zorg ervoor dat je alle instructies op de doos stap voor stap volgt.

3. Knuffels

Hoewel het niet nodig is om de babykamer te vullen met honderden knuffels, er een paar hebben is goed.

Sommige knuffels worden geleverd met ingebouwde geluiden en lichten. Je kunt deze op verschillende tijdstippen van de dag inschakelen, zelfs als het bedtijd is.

Pasgeborenen hebben nog geen controle over hun fijne motoriek. Dit betekent dat ze alleen grote dingen met hun hele hand op kunnen pakken.

4. Bijtringen

Hoewel pasgeborenen misschien nog te jong zijn voor bijtringen, zullen ze snel nuttig en vermakelijk zijn. Bijtringen zijn handig als hun eerste tandjes doorkomen wanneer ze tussen de vier en zes maanden oud zijn.

Er zijn veel soorten bijtspeeltjes op de markt. De meest gebruikte zijn de siliciumsoorten. In andere gevallen maken ze deel uit van een groter stuk speelgoed.

5. Speelmat

Na drie maanden kunnen deze speelmatten of ‘activiteitenmatten’ voor pasgeborenen heel leuk zijn. Het zijn meestal rubberen matten met veel felle kleuren. Er is ook veel speelgoed wat je er op kunt hangen.

Het idee is dan dat baby’s de stangen pakken en het speelgoed onderzoeken. Bovendien kunnen ze de spieren van hun hele lichaam ontwikkelen. Ze worden aanbevolen voor baby’s van drie maanden en ouder.

6. Zachte spiegels

Deze spiegels zijn namelijk niet breekbaar. Integendeel, ze zijn zacht en van plastic, dus ze zijn veilig voor pasgeborenen.

Vóórdat ze drie maanden oud zijn, zijn ze gefascineerd om een beeld in de reflectie te zien. Later zullen ze beseffen dat ze het zelf zijn. Het is normaal om baby’s te zien lachen als ze een zachte spiegel in hun handen hebben.

7. Rammelaars

Baby met rammel speelgoed

Dit is speelgoed dat elke baby zou moeten hebben. Rammelaars stimuleren de oorzaak en gevolg relatie, naast het helpen opbouwen van hun motorische vaardigheden. Het zachte getinkel van het speelgoed, de kleuren en de verschillende texturen zullen alle pasgeborenen blij maken.

8. Zachte boeken

Ze kunnen gemaakt zijn van stof of plastic. Dit speelgoed voor pasgeborenen zal ze in de eerste paar maanden van hun leven introduceren in de leeswereld. Een mogelijke activiteit is dan om bij je baby te gaan zitten en naar de plaatjes in het boek te kijken.

Kortom, voor pasgeborenen is de wereld een immense plek om te ontdekken. Speelgoed dat de zintuigen op een veilige manier stimuleert, is de beste optie voor pasgeborenen.