6 soorten slabbetjes voor onze baby’s

Een van de oudste manieren om te voorkomen dat baby's tijdens het eten of spelen vies worden, is met slabbetjes. Blijf lezen om erachter te komen welke 6 soorten slabbetjes er voor baby's zijn.
6 soorten slabbetjes voor onze baby’s

Laatste update: 09 september, 2019

Gelukkig zijn er veel soorten slabbetjes voor baby’s op de markt. Naast de maaltijden zijn ze ook geweldig voor andere rommelige activiteiten. Moeders zoeken altijd naar nuttige items om de uitdagingen van het dagelijks leven met hun kleintjes aan te gaan. We hebben het in het bijzonder over het verzorgen van hun kleding tijdens het eten.

Wanneer je baby alles in zijn mond begint te stoppen, dan is het gebruik van een slabbetje absoluut noodzakelijk. Dat is namelijk het moment waarop je baby creatief begint te worden. Dankzij slabbetjes kunnen baby’s leren om zelfstandig te eten zonder dat het te onhandig is. Ze zijn tegelijkertijd praktisch en comfortabel.

Verschillende soorten slabbetjes voor kinderen

Slabbetjes zijn er in verschillende stijlen en in een breed scala aan materialen om aan al je behoeften te voldoen. Om de juiste te kiezen, is het belangrijk om de voordelen van elk beschikbaar type te kennen.

Traditionele slabbetjes

Dit model is het meest gangbaar voor babyaccessoires. Het heeft een halve maan vorm met twee strips in elke hoek aan de bovenkant om rond de nek van de baby te knopen. Ze zijn van katoen of badstof gemaakt. Bovenal worden ze gebruikt om het kwijl van baby’s op te vangen.

Maten kunnen variëren. Het belangrijkste is om er een te nemen, die de hele borst van je baby bedekt. Op deze manier voorkomt het dat het kwijl je baby nat en koud maakt.

Je kunt het ook gebruiken om de mond van je baby af te vegen wanneer hij melk drinkt. Slabbetjes zijn over het algemeen gemaakt van gemakkelijk te wassen materialen.

Soorten slabbetjes: bandana’s

Kind eet een fruithapje

Dit soort slabbetje is tegenwoordig het meest populair. Het is de bijgewerkte versie van de traditionele versie. Het is als een soort zakdoek om de nek van de baby om zijn kwijl op te vangen. Ze zijn ook erg mooi. Over het algemeen worden ze geleverd in pakketten van verschillende kleuren, zodat je baby comfortabel en schattig kan zijn.

Slabbetjes tijdens het eten

Verschillende soorten slabbetjes

Deze slabbetjes zijn ontworpen voor lunch, snacks of diner. Over het algemeen zijn ze gemaakt van eenvoudig te reinigen materialen, zoals:

  • Plastic
  • Siliconen
  • Neopreen
  • Rubber

De meeste van hen hebben een zak om voedsel op te vangen dat naar beneden valt, terwijl de baby eet. Ze zijn geweldig voor elk type rommelige activiteit, die de kleding van de baby vies zou kunnen maken. Deze slabbetjes zijn bijvoorbeeld ook uitstekend voor het spelen met klei of schilderen. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, omdat hun materialen wasbaar zijn.

Het enige dat je hoeft te doen, is het met een beetje zeep en water wassen en ze vervolgens op te hangen om te drogen. Bovendien kun je er zelfs veel in de droger doen. Daarna zijn ze klaar voor het volgende project.

Slabbetjes met mouwen

Deze zijn geweldig voor baby’s die wat ouder zijn en zichzelf kunnen voeden. Ze bedekken de hele romp van het kind en voorkomen vlekken op hun kleding. Ze zijn ook geweldig om te schilderen. Over het algemeen is dit type slabbetje van plastic, hoewel ze exemplaren van andere materialen verkopen.

Poncho’s

Dit zijn de grootste van alle soorten slabbetjes voor kinderen. In feite lijken ze meer op schorten. Je doet ze over het hoofd van je kind om zijn kleding te beschermen. Ze kunnen ze dragen tijdens het eten, vingerverven of spelen met klei.

Gepersonaliseerde slabbetjes

Dit is geweldig voor creatieve moeders, die een uniek slabbetje voor hun baby willen maken. Velen zoeken naar verschillende comfortabele materialen, zoals plastic of gehaakte stoffen. Ze versieren ze met veel verschillende accessoires. Ze gebruiken bijvoorbeeld pailletten, steentjes, linten en nog veel meer. Bovendien borduren ze bijna altijd de naam van hun baby erop.

Over het algemeen is het traditionele model een halve maan, maar veel moeders kiezen ervoor om die met mouwen en poncho’s te maken en te versieren. Bovendien zijn het geweldige geschenken voor zwangere vrouwen. Ze zijn erg uniek en erg handig.

Dankzij al dit soort slabbetjes voor kinderen die er zijn, kunnen moeders de kleding van hun baby’s schoonhouden, terwijl ze er ook geweldig uitzien.

Zorg ervoor dat je er altijd een bij je hebt wanneer je met je baby weggaat. Naast dat ze schattig zijn, helpen ze je baby schoon en gezond te houden. Kortom, het is voor iedereen een win-win situatie.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.