9 ideeën voor een tattoo met de naam van je kindje

9 ideeën voor een tattoo met de naam van je kindje

Laatste update: 13 september, 2018

Als je overweegt om een tattoo met de naam van je kindje te nemen, zijn hier een aantal voorbeelden.

Als er een kind in ons leven komt, is het een magische en onuitwisbare ervaring. Kleintjes drukken hun stempel op onze ziel.

Waarom laten we die stempel niet ook zien op onze huid? Deze gewoonte wordt steeds populairder.

Veel beroemdheid gebruiken deze kunst als een manier om zichzelf te uiten. Sommigen geven ons een goede ideeën, maar anderen niet echt. Het eindresultaat is echter hetzelfde.

We willen met trots de naam laten zien van ons kind, dat voor altijd in ons leven kwam. Een manier om dit te doen is door een tatoeage te nemen met zijn of haar naam.

Tips voor het nemen van een tattoo met de naam van je kindje

Als je een tattoo met de naam van je kindje neemt, zijn er een paar dingen die je moet weten.

Ten eerste moet je heel zorgvuldig kiezen welke artiest op je huid gaat werken. Het moet een gekwalificeerde professional zijn die gecertificeerd is bij de juiste autoriteiten.

Onthoud dat een tattoo met de naam van je kindje voor het leven is. Laat je niet meeslepen door illusies en emoties. Denk er rustig over na en maak dan een beslissing.

Bestudeer wat je wilt. Zodra de eerste inktpunt is gezet, kun je niet meer terug. Zorg ook dat je weet hoe je voor de tattoo moet zorgen als het eenmaal af is.

Tattoo ideeën

Hier zijn 9 alternatieve tatoeage ideeën die je kunt kiezen als hebt besloten om een tattoo met de naam van je kindje te nemen.

1. Tattoo van zijn voetafdruk

Voor veiligheidsredenen stempelen ze in sommige ziekenhuizen de voetafdrukken met inkt op een registratieformulier als een kindje is geboren.

Dit is een uitstekend idee, en nog leuker als er meerdere kinderen in je gezin zijn. Speel eens in je gedachten met deze mogelijkheid.

2. Voor een groot gezin

Als je gezin behoorlijk groot is en je wilt de namen van al je kinderen erop, kun je een stamboom laten tatoeëren.  Je kunt er dan ook namen van andere geliefden toevoegen.

Tattoo met de naam van je kindje

3. Voor de religieuzen

Het is mogelijk om de namen van je kinderen te nemen en ze in de vorm van een kruis te plaatsen. Deze tattoo staat mooi op een arm.

Een andere manier om een religieuze tattoo met de naam van je kindje te kiezen is de geboortedatum erbij zetten en details die wijzen op de heilige van die dag.

4. Voor sportieve kinderen

Als je kind een atleet is of een grote fan van sport, kun je zijn naam naast een symbool van zijn favoriete sport, zijn favoriete team of de positie waarin hij speelt, laten tatoeëren. Je kunt dit ook in de vorm van een armband doen. De naam van je kind rond je pols laten tatoeëren als een armband is een manier om ervoor te zorgen dat het altijd te zien is.

5. Een tattoo in het handschrift van je kind

Een ander leuk idee is om een tattoo met de naam van je kindje in zijn eigen handschrift te nemen.

Gebruik een papier waar hij op geschreven heeft of een tekening die hij gesigneerd heeft. Dan kan de tatoeage-artiest een herinnering uit vervlogen tijden achterlaten.

Je moet heel voorzichtig een artiest uitkiezen die op je huid gaat werken. Hij of zij moet een gekwalificeerde professional zijn en gecertificeerd door de juiste autoriteiten.

6. Vereeuwig de tijd van de geboorte

Kies voor een grote klok die de tijd van de geboorte van je kind aangeeft naast zijn naam. Je kunt ook op manieren komen om andere namen toe te voegen als het gezin zich uitbreidt.

7. Partner tattoo

Een manier om de vreugde van de komst van een nieuw gezinslid te delen is om als koppel dezelfde tattoo te nemen.

Het is erg mooi op dezelfde tattoo te nemen op een onderarm zo dat de naam compleet is als de onderarmen samenkomen. Dit is nog een andere manier om voor altijd verenigd te zijn.

8. Voor de sterke mannen

Voor vaders die veel trainen zal de naam van een kind op een gespierde arm ze teder en trots doen lijken. Het belangrijkste is dat ze zich op hun gemak voelen en de kunst waarderen.

Kinderen brengen vreugde in het huis en als hun aanwezigheid op je huid is getatoeëerd, zal je ze altijd bij je dragen.

Stoere vader met tattoo's

9. Een tattoo van het gezicht van je kind

Een tatoeage van het gezicht van je kind is prachtig. Je kunt het bijna overal laten zetten.

Een zichtbare plaats kan de borst zijn voor mannen, of de benen. Maar als je het slechts af en toe wilt laten zien, gebruik dan de bovenrug. Om het extra bijzonder te maken, laat je het dicht bij je hart tatoeëren.

Een tattoo met de naam van je kindje nemen zal een gebaar zijn dat ze erg zullen waarderen als ze ouder zijn. Bovendien neemt hij op een dag misschien wel een tattoo met jouw naam.

Buiten kunst en tekeningen is het belangrijkste dat de unieke band tussen jullie een leven lang onvergetelijk blijft


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Karim Reef. (2015). RITES: Tattoo Psychology: Art or Self Destruction? Modern-Day Social Branding. The Huffington Post.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.