15 Populaire jongensnamen in Venezuela

Populaire namen voor babyjongens in Venezuela bestaan uit traditionele maar ook verfrissende opties. Vandaag stellen we ze aan je voor. Blijf lezen!
15 Populaire jongensnamen in Venezuela
Marcela Alejandra Caffulli

Beoordeeld en goedgekeurd door de kinderarts Marcela Alejandra Caffulli.

Laatste update: 22 december, 2022

Ben je op zoek naar de perfecte naam voor het toekomstige jongetje van je huis? Ben je verliefd op het land van de sterren, dat omringd is met Caribische gebieden en spectaculaire bergen? Zo ja, mis dan de volgende populaire babyjongensnamen in Venezuela niet.

Traditioneel, vertrouwd en met diepe betekenissen. Maar ook origineel, modern en fantastisch. Mis deze namen dus niet!

Lijst van de beste 15 populaire namen voor babyjongens in Venezuela

Volgens een artikel dat het Instituto Pedagógico de Miranda José Manuel Siso Martínez (Spaanse link) publiceerde, hebben namen met een vreemde configuratie, zonder traditie en zonder specifieke betekenis (meer verbonden met fantastische en natuurlijke wezens), aan bekendheid gewonnen in Venezuela.

De waarheid is echter dat van de populairste keuzemogelijkheden de meest traditionele nog steeds bovenaan staan.

Deze namen, zo blijkt uit een onderzoek aan de Simón Bolívar Universiteit, zijn allemaal binomiale samenstellingen die personen of aspecten aanduiden die voor Venezolaanse ouders van belang zijn.

Gezien dit kleurrijke panorama, presenteren we de lijst met de meest gekozen namen. Ongetwijfeld zul je geboeid zijn! Vooral als er een familielid in de stamboom zit met dezelfde naam. Zullen we maar beginnen?

De kust van Venezuela
De zee en de bergen smelten samen in een van de Caraïbische landen van Zuid Amerika, en bieden deze namen die het resultaat zijn van de samensmelting van de Spaans-Amerikaanse culturen.

Populaire namen met fantastische toespelingen

 1. Beltian: Dit is een samenstelling gevormd door de eindsegmenten van Maribel en Cristian.
 2. Framil: Deze naam vorm je door Francisco en Mildred samen te voegen.
 3. Gestor: Met de segmenten van Angélica en Toribio wordt deze originele naam gevormd die Venezolaanse ouders zo in de ban houdt.
 4. Luisli: Deze naam komt van de eerste lettergrepen van Luis en Lilian.
 5. Samot: Uit de traditionele naam Tomás komt deze omgekeerde en originele optie.

Samengestelde namen die populair zijn in Venezuela

 1. Carlos Alberto: Bestaat uit de vereniging van een traditionele naam van Germaanse oorsprong die kracht en macht aanduidt.
 2. Carlos Eduardo: In de lijn van de vorige optie komen beide namen van Germaanse wortels, maar genieten ook bij families in Venezuela populariteit vanwege hun ongelooflijke energie die ze uitstralen.
 3. Jorge Luis: De Griekse wortels van Jorge worden toegevoegd aan de Germaanse oorsprong van Luis, waardoor deze naam een betekenis krijgt van enorme ‘adel’ en kracht.
 4. José Antonio: Van het Hebreeuwse José komt deze optie die zich voegt bij een naam van Etruskische oorsprong, Antonio, die in zijn binnenste een groot mysterie draagt.
 5. José Gregorio: Vergelijkbaar met de vorige optie. Maar in dit geval voegen we er het Griekse alternatief van Gregorio aan toe. Ongetwijfeld is het ook een heel originele naam.
 6. José Luis: Zoals je al kunt raden, komt de naam José erg vaak voor bij Venezolaanse vaders. In die zin gebeurt hetzelfde met Luis, waarvan de populariteit mettertijd blijft bestaan.
 7. Juan Carlos: De Hebreeuwse optie van Juan voegt zich bij de Germaanse Carlos en vormt zo een samengestelde naam met veel betekenis die verband houdt met twee grote deugden, kracht en glorie.
 8. Julio César: Deze Latijnse naam, met een grote geschiedenis, komt in Venezuela veel voor omdat hij de mannelijke trekken van een keizer prijst.
 9. Luis Alberto: Deze combinatie wordt gevormd met twee zeer populaire opties in dit land. Daarom is het normaal dat Venezolaanse ouders dit alternatief met Germaanse wortels kiezen.
 10. Miguel Ángel: De Hebreeuwse optie, Miguel, wordt gecombineerd met een Griekse, Ángel. Samen vormen ze een samengestelde naam van grote kracht en artistieke roeping.
Een zwangere vrouw in de tropen
Laat je betoveren door deze multiculturele samengestelde namen die zo kenmerkend zijn voor Zuid-Amerika.

We hopen dat een van deze populaire namen in Venezuela je hart heeft geraakt

Zoals je gezien hebt, zijn de mogelijkheden die dit prachtige land biedt vol traditie en frisheid. Venezolaanse ouders houden van de erfenis van hun voorouders en daarom kiezen ze voor samengestelde namen. Maar ze bieden ook andere fantastische alternatieven die modern en vol persoonlijkheid zijn.

Als je op het punt staat een jongen in de familie te verwelkomen, hebben hopelijk enkele van deze opties je hart geraakt. De zoektocht naar de perfecte naam voor je zoon is een taak die je nooit zult vergeten. Daarom hebben wij van Je bent mama nog meer alternatieven te bieden, voor het geval geen van deze opties je nog overtuigd hebben. Verlies de moed dus niet! Wellicht ook interessant voor jou

Jongensnamen die beginnen met de letter O
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Jongensnamen die beginnen met de letter O

Als je zwanger bent en nog niet besloten hebt hoe je je baby jongen gaat noemen, is hier een lijst met namen die beginnen met de letter O.
De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.