Moderne en praktische voedingskleding

Vraag je je af wat je aan moet trekken als je je baby borstvoeding geeft? Het vinden van voedingskleding dat zowel modern als praktisch is, kan een uitdaging zijn. Vandaag willen we zes suggesties doen.
Moderne en praktische voedingskleding

Laatste update: 18 november, 2020

Borstvoeding is een mooie tijd in het leven van een moeder en haar kind. Als je echter niet thuis bent, kan het voeden van je baby soms lastig zijn. Het kan zijn dat je vaak wenst dat je kleding had om het geven van borstvoeding te vergemakkelijken. Daarom willen we je vertellen over moderne en praktische voedingskleding voor elke gelegenheid, of je nu borstvoeding geeft of kolft, en of je nu thuis of onderweg bent.

Voedingskleding die elke moeder nodig heeft

Door dagelijkse kleding wordt borstvoeding en kolven vaak een ongemakkelijke uitdaging. Daarom hebben fabrikanten specifieke kledingstukken ontworpen om deze belangrijke taken veel gemakkelijker te maken. Lees hieronder om enkele basisprincipes te ontdekken:

1. Pyjama’s om borstvoeding in te geven

Tijdens de eerste maanden van het leven van je kleintje en totdat hij of zij ‘s nachts afwent, is een aangepaste pyjama een must. Deze shirts en nachthemden hebben een open halslijn en knoopjes aan de voorkant, zodat je borsten gemakkelijk zichtbaar zijn. Er is een grote verscheidenheid aan stijlen en opties beschikbaar waaruit je kunt kiezen.

2. Blouses en shirts

Als het gaat om kleding voor borstvoeding, zijn blouses een voor de hand liggende must. Dit zijn de items die je elke dag zult gebruiken, of je nu thuis of onderweg bent. Zoek naar iets dat discreet en elegant is.

Met andere woorden, iets dat eruitziet als een alledaags kledingstuk, maar dat borstvoeding mogelijk maakt. Overhemden met een open halslijn of met knopen of ritssluiting aan de voorkant zijn een geweldige bondgenoot als het gaat om het voeden van je baby.

Moeder geeft borstvoeding

Wat betreft blouses, er zijn verschillende zeer elegante en comfortabele stijlen. Sommige hebben bijvoorbeeld verborgen drukknopen aan de binnenkant en een verborgen beha aan de binnenzijde van dezelfde kleur. Hierdoor kun je je baby onder alle omstandigheden voeden zonder dat je je lichaam hoeft bloot te geven.

3. Alledaags gekruist shirt als voedingskleding

Dit ontwerp is heel casual en origineel wat borstvoeding betreft. Het bestaat uit een katoenen shirt met een ronde hals en een bovenlaag die kruist. Moeders kunnen deze buitenste laag gemakkelijk optillen om gemakkelijk bij hun beha te kunnen.

4. Borstvoedingsblouses voor de zomer

Als je je baby in de zomer borstvoeding geeft, dan zijn de beste kledingstukken voor borstvoeding die met een open halslijn. Daarom zijn blouses met een gedrapeerde halslijn een perfecte keuze. De overtollige stof rond je borst is een pluspunt wat privacy betreft.

5. Truien als voedingskleding

Tijdens de koude wintermaanden kan borstvoeding een grotere uitdaging worden. Gelukkig zijn er veel fabrikanten die veelzijdige voedingstruien en -sweatshirts maken. Deze kledingstukken zijn uniek omdat ze een rij zijsluitingen of knopen bevatten die onder je arm opengaan. Op deze manier kunt je comfortabel bij je borstkas komen zonder dat je het koud krijgt.

Evolutionaire positiekleding

Deze fantastische kledingstukken zijn ontworpen voor aanstaande moeders, maar zijn nog steeds nuttig tijdens de borstvoedingsfase. Sommige modellen bestaan ​​uit lichtgewicht stoffen die zacht en koel zijn, waardoor ze een uitstekende optie zijn voor warm weer.

Bovendien, als je op zoek bent naar een jurk voor een formele gelegenheid, zijn evolutionaire kledingstukken vaak een goede keuze. Zorg er wel voor dat je comfortabel borstvoeding kunt geven. De jurk moet bijvoorbeeld een verborgen opening aan de voorkant hebben met een gekruiste halslijn, paneel of flap.

Accessoires voor borstvoeding

Wat voedingskleding betreft, zijn er ook een aantal accessoires die je ervaring gemakkelijker kunnen maken. Ze zijn niet alleen praktisch, maar bieden ook extra privacy.

Voedingskleding

1. Voedingsbeha’s

Deze kledingstukken vormen een fundamenteel onderdeel van je voedingsgarderobe. In feite is het het beste om er ten minste twee of drie te hebben, als je besluit om borstvoeding te geven. Deze beha’s passen zich aan de grootte en het gewicht van je borsten aan, evenals aan de veranderingen die ze ondergaan. Bovendien helpen ze om je borsten hun stevigheid en vorm van vóór de zwangerschap terug te krijgen.

Kies beha’s met brede banden die je gewicht ondersteunen. Zoek bovendien naar voedingsbeha’s die van katoen zijn gemaakt, aangezien deze het meest comfortabel zijn. Ze moeten aan elke kant een flap hebben die zich losmaakt en laat zakken, waardoor je borst zichtbaar wordt tijdens het voeden of afkolven.

2. Borstkompressen beschermen je voedingskleding

Ook bekend als zoogkompressen. Je kunt zowel wegwerpbare als ecologische stoffen vinden. In beide gevallen gaan de kussentjes in je beha om lekkende melk op te nemen. Deze pads zijn erg handig, vooral tijdens de eerste maanden van borstvoeding, omdat ze je droog houden. Ze zijn vooral handig als je langere tijd niet bij je baby kunt zijn.

3. Borstvoedingsschorten

Als privacy een probleem is, zijn borstvoedingsschorten een geweldige oplossing. Je kunt een van deze kledingstukken in je tas bewaren en deze aantrekken om je te bedekken wanneer je je baby in het openbaar borstvoeding geeft.

4. Sjaals

Een lichte omslagdoek of sjaal is een andere manier om privacy te krijgen tijdens het voeden. Bovendien kun je het zo nodig ook gebruiken om je baby warm te houden.

Kortom, we zijn er zeker van dat de items die we hierboven noemden, zullen helpen om de mooie ervaring van borstvoeding veel gemakkelijker te maken. Heb je ze al gebruikt? Wat zijn jouw favorieten?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.