Je baby is 8 maanden oud! Tijd om te onderzoeken!

De achtste levensmaand van je baby is vol met veranderingen. Je kleintje wil elke hoek van je huis verkennen en experimenteren met nieuwe smaken en sensaties.
Je baby is 8 maanden oud! Tijd om te onderzoeken!

Laatste update: 20 juli, 2018

Wanneer je baby 8 maanden oud wordt, is het tijd om je batterijen op te laden. Dingen staan ​​op het punt om intens te worden. Het instinct van je baby om op onderzoek uit te gaan wordt wakker en zijn gedrag wordt rustelozer.

Dit is het moment waarop ouders de behoefte aan een paar ogen in hun achterhoofd beginnen te voelen. Wees niet verbaasd als je je maar een ogenblik hebt omdraait om je kind te zien staan, zich vasthoudend aan meubels of een dure decoratie op de grond ziet gooien.

Veranderingen tijdens de achtste maand

De eerste maanden van het leven van je baby zijn vol veranderingen die steeds duidelijker worden naarmate de tijd vordert. Tegen de tijd dat je baby 8 maanden oud is, heeft hij al veel kracht in zijn benen en de kracht in zijn armen om zichzelf op te trekken.

De achtste maand van het leven van een baby valt om verschillende redenen op.

Het hele huis onderzoeken

Als je baby begint te kruipen, is het normaal dat hij door het hele huis wil bewegen. Zonder enige twijfel zal hij je overal volgen, waar je ook naar toe gaat.

Hij zal ook graag op zoek gaan naar verborgen voorwerpen. Verberg een favoriet speeltje en laat hem het vinden. Deze activiteit zal hem veel plezier opleveren!

Je kind zal 4 keer per dag eten

Deze maand begin je met het opnemen van het avondeten in de routine van je kind, waardoor het aanvullende dieet wordt aangevuld.

Er is geen specifieke regel voor deze stap. Integendeel, je kind zal je gids zijn. Veel mensen genieten van melk en granen, terwijl anderen zich gemakkelijk aanpassen aan het eten van vlees en groenten.

Eten ontdekken

Woede-aanvallen en uitbarstingen

Deze fase van het leven van je kind zit vol met activiteiten en dingen om te ontdekken. Je kleintje begrijpt misschien niet goed wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Daarom moet je je kind van tevoren voorbereiden door een bedtijd routine te ontwikkelen.

Anders heb je straks te maken met dingen als huilen, schreeuwen en driftbuien wanneer je je baby naar bed probeert te brengen – want voor je kleintje is de leuke tijd nog niet voorbij.

Gewicht en grootte

Het gemiddelde gewicht en de grootte van een baby van 8 maanden kan variëren afhankelijk van het geslacht. Gemiddeld zijn jongens groter. Het gewicht ligt meestal tussen 7 en 9 kilo. Wat betreft de lengte zijn baby’s op deze leeftijd gemiddeld tussen de 66 en 73 centimeter.

Hoe moeten 8 maanden oude kindjes worden gevoed?

Na 8 maanden is het het beste om gepureerd of bewerkt voedsel achterwege te laten. Je kunt beginnen met het toevoegen van half vast voedsel aan het dieet van je kind. Zorg ervoor dat het voedsel zacht genoeg is voor je baby om te kauwen.

Als je de groente van je baby in de blender of keukenmachine hebt gestopt, kun je hem nu grotere, maar nog steeds goed gekookte stukken groenten geven.

Je baby is misschien al begonnen met het krijgen van tandjes. Maak je echter nog geen zorgen als er nog geen tanden zijn doorgebroken. Voor sommige kinderen begint het krijgen van tanden later. Het is niets bijzonders.

Je kunt beginnen met het toevoegen van gekookte eieren, wit brood, zacht fruit, verse tortilla’s en kalkoen aan het dieet van je kleintje. Tijdens het avondeten kun je echter beter geen nieuw voedsel introduceren. De reden hiervoor is omdat je een mogelijke reactie niet kunt waarnemen terwijl je baby slaapt.

Baby lachend onder een deken

Aanbevelingen voor maand 8

Je hebt je baby de afgelopen 8 maanden zoveel zien groeien en ontwikkelen en je ziet hoe hij beweegt. Je kunt zelfs zijn lichaamstaal lezen…

Hij opent zijn armen voor een knuffel, hij klampt zich aan jou vast als hij vreemden ziet en hij wiebelt van opwinding als hij een geliefd familielid ziet.

Na 8 maanden, zal je kind tussen de 7en 9 kilo wegen en een lengte hebben tussen de 66 en 73 centimeter.

Help je baby zijn volledige potentieel te bereiken – er is zoveel te doen! Hier zijn enkele aanbevelingen om je te helpen.

Koop didactisch speelgoed

  • zoals gekleurde blokken, grote bouwstenen, enz.

Help je kleintje zijn routine te begrijpen.

Laat hem weten wat er gaat gebeuren en zeg dingen als:

  • “het is tijd om te eten”
  • “het is badtijd”
  • “tijd om te gaan slapen”

Leer je kleintje het woord ‘nee’

Het is tijd om je baby de betekenis van het woord ‘nee’ te leren. Op deze jonge leeftijd zijn er dingen die je baby niet zou moeten doen of aanraken en plaatsen waar hij niet naar toe zou moeten gaan. Het is belangrijk om hem deze dingen te leren.

Leer je kleintje staan

Als je kind al rechtop zit en de positie enkele minuten kan volhouden, moedig hem dan aan om zelf op te staan. Pak hem bij de handen en breng hem omhoog in een staande positie en help hem dan van het ene meubel naar het andere te lopen.

Breid de bijvoeding uit

Vergeet niet om overdag nieuwe voedingsmiddelen aan te bieden en pas dan op voor elke ongunstige reactie. Zodra je zeker weet dat je kleintje het nieuwe voedsel verdraagt, kun je het beginnen aan te bieden tijdens het avondeten.

Zoals je kunt zien, is de achtste maand van het leven van je baby vol met nieuwe ervaringen. Vanaf nu begint je baby met het ontwikkelen van zijn eigen individuele stijl.

Het is belangrijk dat je zijn capaciteiten versterkt, evenals zijn fysieke en emotionele ontwikkeling. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.