11 dingen voor je baby als je naar het zwembad gaat

Voordat je met je baby naar het zwembad gaat, moet je een lijst met benodigde items opstellen. Het is belangrijk om te kiezen tussen wat echt nuttig is en wat je niet echt nodig hebt.
11 dingen voor je baby als je naar het zwembad gaat

Laatste update: 10 februari, 2019

Het maken van een lijst met dingen die je voor je baby mee moet nemen als je naar het zwembad gaat, maakt je zonnige dag zoveel gemakkelijker en veel leuker.

Wanneer je met je kind het huis verlaat, dan moet je kunnen beschikken over de middelen om te zorgen voor zijn basisbehoeften. Er zijn ook extra items die erg handig zouden kunnen zijn.

Meestal hoef je niets te kopen. Veel dingen die je nodig hebt, zijn dingen die je al in huis hebt, dus je kunt geld besparen als je je uitstapje van tevoren plant.

Als je te veel dingen meeneemt, dan zal dat het uitstapje erg ongemakkelijk maken met alles wat je dan mee te sjouwen hebt. Meer dingen betekent meer dingen om je zorgen over te maken. Daarom is het erg handig om slimme keuzes te maken over wat je nodig hebt.

De dingen die je voor je baby mee moet nemen naar het zwembad, variëren afhankelijk van zijn leeftijd, het tijdstip van de dag, waar je naartoe gaat, het vervoersmiddel en de hoeveelheid tijd die je weg bent van huis.

Dingen die je voor je baby mee moet nemen naar het zwembad

1. Zonnebrandcrème

Dit is een heel belangrijk item dat je absoluut niet mag vergeten. Het is het eerste dat je in je tas moet doen. Het beschermen van de huid van je baby moet altijd een topprioriteit zijn. Hij heeft mogelijk meer specifieke zorg nodig, afhankelijk van zijn leeftijd.

Specialisten adviseren om de huid van een baby pas vanaf de leeftijd van zes maanden bloot te stellen aan de zon en niet eerder. Daarom moet je om de twee uur SPF 50 zonnebrandcrème aanbrengen of wanneer je merkt dat het is opgedroogd of er af is gewreven. Dit product gaat er gewoonlijk in het zwembad van af.

2. Hoed

Om het hoofd van je baby tegen de zon te beschermen, kun je het beste een hoed gebruiken. Het is zelfs beter als het van katoen gemaakt is.

Onthoud dat, totdat baby’s twee jaar oud zijn, hun hoofd nog steeds gevoelig is. Ze zweten ook minder, dus de hoed zal hem niet helemaal bezweet maken.

3. Zwembandjes

moeder en baby in het zwembad

Onder toezicht van hun ouders of verzorgers kunnen kinderen in het zwembad zwemmen. Een essentiële veiligheidsmaatregel is om zwembandjes om te doen voordat ze het water ingaan, afhankelijk van hun leeftijd en grootte.

4. Speelgoed

Baby’s zullen het niet altijd fijn vinden om in het water te zijn. Het is noodzakelijk om bepaalde speeltjes mee te nemen. Als ze met ballen spelen, dan zou dit slechts voor een beperkte tijd moeten zijn. Als ze erg klein zijn, dan heeft het kind geen controle over zichzelf en kan het in het zwembad vallen om een verloren bal te zoeken.

Je kunt zelfs hetzelfde speelgoed meenemen dat je thuis gebruikt. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en je kind is er al mee vertrouwd. Kies bij voorkeur plastic speelgoed.

5. Handdoek

Je dag zou onmogelijk zijn als je dit zeer belangrijke item zou vergeten. Neem er minstens twee mee.

Je gebruikt er een om je baby af te drogen als hij klaar is met genieten van het zwembad en de andere voor het geval je hem op de grond naast je moet leggen zodat hij kan spelen.

6. Water om te drinken

Het is heel belangrijk om altijd water bij je te hebben, zeker als je met je baby de zon in gaat. Door het regelmatig aan je baby te geven, voorkom je dat hij uitgedroogd raakt. Bovendien is water gezonder dan frisdrank of drankjes met kleurstoffen, die niet goed voor ze zijn.

7. Eten

Het is erg belangrijk om de fles van je baby mee te nemen. Je moet het echter pas bereiden wanneer de baby het gaat drinken, omdat je niet wilt dat het bederft. Bovendien moet je alles van tevoren steriliseren.

Je moet ook graanproducten, koekjes en fruit meenemen om je kleintje te helpen hydrateren en verzadigd te houden.

Specialisten adviseren om de huid van een baby pas vanaf de leeftijd van zes maanden bloot te stellen aan de zon en niet eerder. Je moet ze altijd insmeren met een zonnebrandmiddel.

8. Schone kleren

Je moet altijd extra kleding meenemen. Het is niet aan te raden om dezelfde kleren te gebruiken die hij bij het zwembad aan had, omdat ze nat en waarschijnlijk vies zijn. Een baby moeten schoon en droog zijn als hij naar huis gaat. Op deze manier zal de baby zich opgefrist en ontspannen voelen.

9. Zwemkleding

Als je kind een meisje is, dan kun je haar het beste een badpak uit één stuk aandoen en geen bikini. Op deze manier zal ze zich comfortabeler voelen en is ze beter beschermd tegen de zonnestralen.

Voor zowel meisjes als jongens kun je wetsuits gebruiken die hen beschermen tegen de zon en ook dienst doen als zwemkleding. Denk ook aan speciale waterproof luierbroekjes voor de allerkleinsten.

10. Verfrissende lotion

Zodra de ontspannende dag ten einde is, moet je verfrissende lotion aanbrengen op het lichaam van je baby. Dit zal namelijk helpen om zijn huid te hydrateren, die blootgesteld is aan chemicaliën van de zon en het zwembad. Je kind zal dan genieten van het frisse en hydraterende gevoel van de lotion.

11. Opblaasbare zwembadjes

baby's op een zwemband

Wanneer je naar het zwembad gaat met een baby van jonger dan zes maanden oud, dan is het beste idee om een klein opblaasbaar zwembad mee te nemen. Met dit handige en veilige opblaasbare zwembad kan de baby wennen aan het water zonder bang te hoeven zijn voor verdrinking. Bovendien zal je baby onder je directe zorg en toezicht staan.

Zoals we eerder hebben vermeld, zijn de dingen die je voor je baby mee moet nemen naar het zwembad zijn afhankelijk van zijn leeftijd. Wat je dus altijd moet onthouden is om bescherming en plezier in balans te houden.

Met deze essentiële items zullen jij en je baby zeker genieten van een verfrissende tijd bij het zwembad. Aangezien het voor jou veel gemakkelijker zal zijn, zul je zeker nog een paar keer gaan. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.