De perfecte baby shower, hoe organiseer je die?

Ook in Nederland komt de baby shower steeds vaker voor. Het is een leuk feest voor familie en vrienden om de toekomstige baby te verwelkomen.
De perfecte baby shower, hoe organiseer je die?

Laatste update: 17 november, 2018

De komst van een nieuwe baby vieren is fantastisch. Maar toch vergt het veel planning om de perfecte baby shower te kunnen houden.

Je zal een beetje vrije tijd nodig hebben om het eten en het entertainment te organiseren en om de gastenlijst op te stellen.

De baby shower is een uniek moment tijdens de zwangerschap. Bovendien kan het een van de meest spannende ervaringen zijn.

Dit geweldige feest om de baby te verwelkomen kan tot een onvergetelijk moment uitgroeien voor zowel de ouders als de genodigden.

In dit artikel zullen we enkele tips delen om de perfecte baby shower te organiseren.

Wie organiseert de perfecte baby shower?

Baby showers zijn ter ere van een nieuw familielid dat binnenkort geboren wordt. Gewoonlijk wordt het georganiseerd door iemand die geen deel uitmaakt van de familie.

Wanneer niemand het feest wenst te organiseren dan is er niets mis aan als de toekomstige moeder dit zelf doet. Ongeacht wie de organisatie op zich neemt zal de baby shower een heel plezierige ervaring zijn.

Tips om de perfecte baby shower te organiseren

Maak notities, stel een lijst op en schrap de zaken door die je reeds hebt gedaan. Hier volgen enkele dingen om te overwegen wanneer je een baby shower organiseert:

1. Kies een budget

Het budget hangt vooral af van het aantal genodigden. Het geld kun je gebruiken voor de kosten van het eten, de drank en de spelletjes. Je kunt een leuke en simpele baby shower organiseren zonder veel geld te hoeven uitgeven.

2. Kies een locatie

De baby shower kan op een openbare plek of in privésfeer georganiseerd worden. Het kan plaatsvinden in het huis van de toekomstige ouders of bij een vriend thuis. Vergeet niet om vooraf te controleren of de locatie beschikbaar is.

3. Maak een gastenlijst

Betrek uiteraard de toekomstige ouders bij het opstellen van de gastenlijst. Zij moeten immers beslissen of het een gemengd feest zal worden of uitsluitend voor vrouwen.

Wanneer de lijst opgesteld is moet je een datum kiezen nadat je de gasten hebt gevraagd of ze dan beschikbaar zijn.

Maak een geschenkenlijst voor de perfecte baby shower

Vergeet niet een maand voor het feest uitnodigingen te versturen. Zo krijgen de gasten de kans om hun agenda’s te organiseren.

Als je vrienden of familie hebt die ver weg wonen, dan kun je hen erbij betrekken met behulp van video calls.

4. Maak een geschenkenlijst

De toekomstige ouders moeten geraadpleegd worden wanneer een geschenkenlijst wordt opgesteld. Deze lijst moet naar alle genodigden worden gestuurd die hun komst bevestigd hebben.

Zo zal de baby praktische geschenkjes krijgen. Lijsten zorgen er bovendien voor dat hetzelfde geschenk niet twee keer wordt gegeven.

5. Kies een fotograaf

Je kunt ervoor kiezen om een fotograaf in te huren of die taak aan een gast toevertrouwen. De fotograaf heeft de taak om de leukste momenten van het feest vast te leggen.

Gewoonlijk worden baby showers georganiseerd door iemand die geen deel uitmaakt van de familie.

Tijdens de baby shower

Tijdens de baby shower moet het schema en het thema enigszins gevolgd worden. Dit zal ervoor zorgen dat alle gasten zich zo goed mogelijk vermaken.

Decoratie

De meeste baby showers hebben een specifiek thema. Het thema kan een bepaalde kleur of stijl zijn.

Tegenwoordig zijn er bepaalde gewaagde en niet voor de hand liggende thema’s die voor een origineel feest kunnen zorgen.

Spelletjes

Als er kinderen bij de baby shower aanwezig zullen zijn dan moet er ook voor hen voor entertainment gezorgd worden.

Je kan indien nodig aan iemand vragen om te babysitten. Zo zal iedereen plezier maken. Zorg voor een aparte plaats voor de kinderen waar ze puzzels, speelgoed en andere spelletjes voorhanden hebben.

Traditioneel zijn er tijdens een baby shower ook spelletjes voor volwassenen. Een voorbeeld is proberen te raden wat de omtrek van de buik van de toekomstige mama is.

Je kunt ook kiezen voor normale spelletjes zoals danswedstrijden. Vergeet niet om prijzen te hebben voor de winnaars.

Muziek

Als je van plan bent om te dansen dan moet je ervoor zorgen dat er aangename muziek is. Je kunt ook voor rustige achtergrondmuziek kiezen die tijdens de baby shower blijft spelen.

Ruimte-indeling

Het is de bedoeling dat iedereen zich tijdens de baby shower comfortabel voelt. Als er kinderen of baby’s aanwezig zijn dan moet je een kamer voorbereiden waar ze kunnen rusten wanneer ze slaperig worden.

Als het feest buiten plaatsvindt dan kan je een tent voorbereiden waar de kinderen kunnen rusten. Vergeet bovendien niet om een aparte plek te hebben om eten, drank en geschenken te bewaren.

Eten en drinken tijdens de perfecte baby shower

Eten en drinken

Wanneer je het budget, de gastenlijst en je beschikbare tijd in overweging neemt, moet het mogelijk zijn om je eigen menu samen te stellen. Je kunt natuurlijk ook eten bestellen als je over niet veel tijd beschikt.

Als je gasten hebt die je kunt vertrouwen dan kan je ook vragen of iedereen een gerecht meebrengt naar de baby shower.

Wat betreft de drank is het beter om allerlei drankjes te bereiden. Als je kiest voor alcoholische dranken dan moet je er ook voor zorgen dat deze met mate worden genuttigd.

Na de baby shower

Aan het einde van de baby shower kan de toekomstige moeder de geschenkjes in het bijzijn van de gasten openmaken. Terwijl de moeder elk pakje openmaakt kan iemand anders bovendien de geschenkjes die reeds open zijn opbergen.

Na het feest is het leuk als je een bedankbriefje stuurt voor alle geschenkjes. Dit kan ook samen met een speciale herinnering.

Om de perfecte baby shower te houden moet je dus goed voorbereid en georganiseerd zijn. Met een beetje hulp ee medewerking van de genodigden zal je in staat zijn om van de perfecte baby shower te genieten. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.