106 babynamen voor een tweeling

Verwacht je een tweeling en weet je niet hoe je ze moet noemen? Wij raden je de populairste babynamen voor tweelingen aan.
106 babynamen voor een tweeling
Marcela Alejandra Caffulli

Beoordeeld en goedgekeurd door de kinderarts Marcela Alejandra Caffulli.

Laatste update: 26 september, 2023

Ook al worden ze op dezelfde dag geboren, elke baby zal zijn eigen persoonlijkheid hebben. Daarom moet de keuze voor de naam individueel zijn. Met dat in gedachten raden we je aan te kiezen uit deze lijst voor enkele van de populaire babynamen voor een tweeling, voor het geval je nog twijfelt.

Daarnaast zullen we ook enkele namen aanbevelen die met dezelfde letter beginnen of die op elkaar rijmen. Ouders die een tweeling verwachten willen namelijk meestal originele, leuke en levendige opties. Dus let op!

Lijst van de beste populaire babynamen voor een tweeling

Voor toekomstige moeders die een jongen en een meisje verwachten, bieden we eerst de meest populaire keuzes onder ouders die zich in dezelfde situatie bevinden. In dit verband zijn de namen die het meest voorkomen bij tweelingen van het andere geslacht Emma en Sofia voor meisjes en de opties Jacob en William voor jongens.

 1. Abigail en Benjamin
 2. Abigail en Jacob
 3. Addison en Jackson
 4. Aiden en Emma
 5. Alejandro en Sofia
 6. Andrew en Emma
 7. Annabelle en Leonardo
 8. Carlota en Marcos
 9. Dorothy en Jack
 10. Ella en Jackson
 11. Jack en Emma
 12. Emma en Jacob
 13. Emma en James
 14. Ryan en Emma
 15. Emma en William
 16. Erica en Jonathan
 17. Isabel en William
 18. Jacob en Oliva
 19. Jacob en Sara
 20. Lucille en Hudson
 21. Molly en Oliver
 22. Nicolas en Sofia
 23. Noah en Sofia
 24. Samantha en Jake
 25. Sofia en William

De populairste tweeling babynamen voor twee jongens

Babynamen voor een tweeling

Als je twee jongens verwacht, let dan op de volgende populairste tweeling babynamen. Elk van hen geeft opties weer met veel persoonlijkheid die perfect combineren vanwege hun oorsprong en betekenis:

 1. Alexander en Edmund: terwijl Alexander uit het Grieks komt, komt Edmund uit het Oudengels. Beide hebben echter dezelfde betekenis: ‘verdediger van de mens’ of ‘rijke beschermer’.
 2. Arthur en Leon: beide zijn van Latijnse oorsprong en zinspelen op een jongetje dat ‘dapper‘ is.
 3. Asher en Felix: de eerste is van Joodse oorsprong, terwijl Felix van Latijnse oorsprong is. Beide zinspelen op een kleintje dat ‘gelukkig en gezegend’ is.
 4. Cameron en Mateo: de eerste naam heeft zijn oorsprong in een oude Schotse clan. De tweede is Hebreeuws en zinspeelt op de ‘gave van God’.
 5. Cyrus en Samson: van Perzische en Hebreeuwse oorsprong. Ze zinspelen op de ‘stralende zon’.
 6. Dylan en Gillian: Dylan komt uit het Welsh en betekent ‘getij’. Gillian daarentegen zinspeelt in het Oudengels op een ‘zoon van de goden’.
 7. Eliodoro en Elio: van Griekse en Spaanse oorsprong, beide betekenen ‘geschenk van de zon’.
 8. Emilio en Mateo: de Hebreeuwse naam Mateo combineert perfect met Emilio, die afkomstig is uit het Etruskisch.
 9. Philip en David: van Hebreeuwse en Griekse oorsprong. Ze zinspelen op ‘geliefde’ kinderen.
 10. Frederik en Milo: beide opties komen van Germaanse wortels en zinspelen op een ‘barmhartige’ en ‘vreedzame heerser’.
 11. Louis en Walter: de eerste optie is Duits en de tweede is Frans. In dit verband is de ene de ‘heerser van het leger’ en de andere een ‘strijder van aanzien’.
 12. Mattheus en Theodoor: de eerste komt uit het Hebreeuws en de tweede uit het Grieks. Beide zinspelen echter op een ‘geschenk van God’.
 13. Orlando en Rodrigo: deze namen hebben beide Italiaanse en Spaanse wortels. De ene zinspeelt echter op de ‘beroemde heerser’, terwijl de andere verwijst naar iemand die ‘overal beroemd is’.

De populairste tweeling babynamen voor twee meisjes

Als je daarentegen de twee toekomstige koninginnen van het huis verwacht, mis dan niet de volgende populaire namen voor tweeling babymeisjes. Elk weerspiegelt de eigen individualiteit van de meisjes, terwijl ze samen een onbreekbare band creëren.

 1. Olivia en Sophia: de ene naam komt uit het Latijn en de andere uit het Grieks. In dit verband verwijzen ze naar ‘wijze’ meisjes met een natuurlijke connotatie.
 2. Gabriella en Isabella: beide namen zijn van Hebreeuwse oorsprong en zinspelen op hen die ‘door God gezonden, uitverkoren en ook bemind worden’.
 3. Madison en Morgan: terwijl Madison ‘goed’ betekent in het Engels, komt de tweede optie uit het Keltisch om te verwijzen naar ‘de persoon van de zee’.
 4. Mackenzie en Madison: de eerste optie komt uit het Iers en zinspeelt op iemand ‘geboren uit vuur’. In combinatie met Madison is het een prachtige combo voor tweelingbabymeisjes.
 5. Abigail en Isabella: beide opties zijn van Bijbelse oorsprong. Specifiek verwijst de eerste naar ‘de vreugde van de vader’ en combineert perfect met de betekenis van Isabella, die is afgeleid van Elizabeth.
 6. Hailey en Hannah: Hailey komt uit het Oudengels en betekent ‘vrij van hooi’. Vanwege de mooie klank combineert het perfect met de Hebreeuwse optie Hannah, die zinspeelt op iemand die ‘door God gezegend’ is.
 7. Addison en Avery: de eerste optie betekent ‘dochter van Adam’, terwijl de tweede de Franse variant is die verwijst naar een ‘wijs’ persoon.
 8. Elizabeth en Emily: de Angelsaksische variant van de Hebreeuwse naam Elizabeth voegt zich bij de Latijnse stem van Emily, die ‘arbeidster’ betekent.
 9. Ava en Mia: ‘degene die leven geeft’ en ‘de uitverkorene’ vormen een perfecte match.  Beide opties komen namelijk van Hebreeuwse wortels.
 10. Cielo en Nevaeh: Cielo, het Spaanse woord voor hemel, is in het Hebreeuws de ‘woning van God’. Nevaeh daarentegen komt uit het Engels en is een moderne naam die ontstaan is door het woord ‘heaven’ achterstevoren te spellen.
Een tweeling met dezelfde jurkjes

Meer populaire namen voor meisjes die op dezelfde dag geboren zijn

 1. Londen en Parijs: twee hoofdsteden en steden van ongekende schoonheid. Vind je ze niet perfect voor de namen van je kleine meisjes?
 2. Anna en Brianna: de Hebreeuwse naam Anna (‘zij die vol genade is’) ontmoet de Gaelische optie (Engelse link) Brianna (‘vrouw met grote kracht’).
 3. Abigail en Lillian: de Engelse variant van Lilibeth (Elizabeth), ‘symbool van zuiverheid’; combineert met de Hebreeuwse naam Abigail dankzij hun gemeenschappelijke wortels.
 4. Samantha en Sophia: de eerste naam is een Hebreeuwse optie en verwijst naar een meisje ‘dat weet te luisteren’. Anderzijds komt Sophia uit het Grieks om te verwijzen naar iemand ‘die wijsheid heeft’.
 5. Ella en Olivia: de eerste optie komt uit het Oud-Duits en de tweede is van Latijnse oorsprong. Beide zijn mooi en definiëren ‘bijzondere vrouwen’.
 6. Annabella en Isabella: deze namen zijn van Hebreeuwse oorsprong en verwijzen naar vrouwen die ‘vol genade zijn, aangeraakt door God’.
 7. Chloe en Zoe: beide namen komen uit het Grieks. Enerzijds betekent Chloe ‘bloeiend’, terwijl Zoe zinspeelt op een ‘vrouw die vol leven is’.
 8. Elizabeth en Victoria: de Hebreeuwse naam Elizabeth is een van de populairste tweelingbabynamen zonder weerga. De Engelse variant ervan is een inspiratie voor ouders en in combinatie met Victoria, een Latijnse naam, wordt een ongeëvenaarde harmonie bereikt.
 9. Julia en Sophia: de eerste, van Latijnse oorsprong, verwijst naar ‘eeuwige jeugd’. Daarom combineert het perfect met de Griekse optie van Sophia. Twee oude klassieke juwelen.
 10. Natalie en Olivia: beide zijn Latijnse namen die zinspelen op ‘kerstdag’ en de ‘groene’ kleur van olijven.

Rijmende namen

Als je een ouder bent die poëzie waardeert, of je wilt graag dat het duo iets anders gemeen heeft, dan raden we je aan een van deze rijmende namen te kiezen. Ze zijn niet alleen origineel, maar ook leuk en geven een heerlijk fris tintje. Let op!

 1. Tate en Kate
 2. Tristan en Kristen
 3. Bensen en Jensen
 4. Wylie en Riley
 5. Hudson en Judson
 6. Sam (Samuel) en Pam (Pamela)
 7. Finn en Quinn
 8. Wilson en Allison
 9. Brendon en Glyndon

Namen die met dezelfde letter beginnen voor een meer opvallende klank

Als je wilt dat de toekomstige kleintjes van het huis namen hebben die met dezelfde letter beginnen, raden we aan ze alleen te kiezen als de baby’s van verschillend geslacht zijn. De belangrijkste reden zou zijn dat er bij het ondertekenen of uitvoeren van een administratieve procedure verwarring zou kunnen ontstaan, omdat beiden hun leven lang dezelfde initialen dragen.

Als je echter toch een gemeenschappelijke band wilt creëren op basis van de eerste letters van hun namen, is dit een mooie gelegenheid om dat te doen.

Babynamen voor een tweeling met ieder zijn eigen persoonlijkheid

Van A tot I

 1. Abigail en Alexander
 2. Abigail en Andrew
 3. Addison en Ava
 4. Aiden en Addison
 5. Addison en Austin
 6. Aiden en Ava
 7. Brandon en Briana
 8. Brian en Briana
 9. Chloe en Claire
 10. Chloe en Christian
 11. Delaney en Dylan
 12. Eli en Ella
 13. Elisa en Elias
 14. Ella en Emma
 15. Emilio en Ethan
 16. Emma en Ethan
 17. Emma en Evan
 18. Isaac en Isabel
 19. Isabel en Isaiah

J tot Z

 1. Jada en Jade
 2. Jada en Jaden
 3. Jayda en Jayden
 4. Jayla en Jaylen
 5. Kayla en Kylie
 6. Lily en Logan
 7. Lily en Lyle
 8. Madison en Mason
 9. Matthew en Madison
 10. Madison en Michael
 11. Michel en Michelle
 12. Naomi en Noah
 13. Natalia en Nathan
 14. Oliver en Oliva
 15. Olivia en Owen
 16. Paige en Payton
 17. Samuel en Sofia
 18. Taylor en Tyler
 19. Valentina en Valeria
 20. Zachary en Zoë

Kies een van de opties op deze fantastische lijst van de beste populaire babynamen voor een tweeling

De opwinding die ouders voelen als ze twee echte juweeltjes verwachten die hun leven volledig zullen verlichten, is onvergelijkbaar. We hopen daarom dat je uiteindelijk uit deze lijst de opties hebt gekozen die je het meest hebben geboeid.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.