De beste citaten over liefde tussen broers en zussen

Een broer of zus hebben is leren onvoorwaardelijk lief te hebben. Met dat in gedachten, ontdek deze prachtige citaten over liefde tussen broers en zussen.
De beste citaten over liefde tussen broers en zussen
Ana Couñago

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Ana Couñago.

Laatste update: 27 december, 2022

Ze zeggen dat het hebben van een broer of zus een schat is. Deze zin kan niet meer waar zijn. Het is namelijk een feit dat het hebben van een broer of zus een mooie kans is om een permanente band op te bouwen met een persoon met wie je jaar in jaar uit opgroeit. In het onderstaand artikel nodigen we je daarom uit om na te denken over deze unieke en speciale relatie door 13 citaten over liefde tussen broers en zussen te delen.

Onze broers en zussen zijn in de meeste gevallen onze eerste speelkameraadjes. Met hen leren we bijvoorbeeld te delen, conflicten op te lossen, sociale vaardigheden te ontwikkelen en nog veel meer. Onze broers en zussen worden onze beste vrienden, en die vriendschap duurt vervolgens een leven lang.

De emotionele band tussen broers en zussen

De emotionele banden tussen broers en zussen ontwikkelen zich op een aangeboren manier. De rol van moeders en vaders en de manier waarop zij hun kinderen opvoeden en onderwijzen, speelt echter een fundamentele rol bij het helpen van de kinderen om op een gezonde manier met elkaar om te gaan. Dit betekent hen onder andere wederzijdse steun, aandacht, begrip en genegenheid bieden.

Maar zodra deze banden zich ontwikkelen, ontstaat er een speciale, sterke en langdurige relatie. Deze relatie wordt gekenmerkt door pure en onvoorwaardelijke liefde voor een ander.

Als we jong zijn, beseffen we vaak niet hoe gelukkig we zijn dat we onze ervaringen met onze broers en zussen kunnen delen. Maar naarmate de jaren verstrijken, beginnen we het voorrecht meer en meer te waarderen om met iemand op te groeien. We beseffen namelijk dat we elkaar perfect kennen en begrijpen, op een manier die niemand anders kan.

De band tussen broer en zus is speciaal

De relatie tussen broers en zussen is natuurlijk niet altijd vredig en harmonieus. Het hebben van een broer of zus houdt ook vaak woede, misverstanden, ruzies en onenigheden in. Daarom is het belangrijk om voor broederlijke en zusterlijke relaties te zorgen en ze het belang te geven die ze verdienen.

Dus, wat dacht je van het opdragen van een paar mooie woorden aan je broer of zus? Hieronder zullen we enkele van onze favoriete citaten over de liefde tussen broers en zussen delen om je te helpen uiten hoe belangrijk je broer of zus voor je  is.

De beste quotes over liefde tussen broers en zussen

  • “Als broers het met elkaar eens zijn, is geen fort zo sterk als hun gewone leven.”Anistthenes
  • “Een broer of zus is misschien wel de bewaarder van iemands identiteit, de enige persoon met de sleutels van iemands ongebonden, meer fundamentele zelf.” – Marian Sandmaier
  • “Je broers en zussen zijn de enige mensen ter wereld die weten hoe het is om opgevoed te zijn zoals jij.” – Betsy Cohen
  • “Er is geen andere liefde dan de liefde voor een broer. Er is geen andere liefde dan de liefde van een broer.” – Terri Guillemets
  • “Onze broers en zussen zijn bij ons vanaf het begin van onze persoonlijke verhalen tot de onvermijdelijke schemering.” – Susan Scarf Merrell
  • “Onze broers en zussen. Ze lijken net genoeg op ons om al hun verschillen verwarrend te maken, en wat we ook kiezen hiermee te doen, we worden ons hele leven lang in een relatie met hen gegoten.” – Susan Scarf Merrell
Broer en zus lezen samen

Broeder- en zusterliefde


De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.