9 jongensnamen van Asturische afkomst

Jongensnamen van Asturische afkomst zijn gerelateerd aan het koningshuis, geschiedenis en cultuur van Asturië, een provincie in het noorden van Spanje. Elke naam heeft een eigen specifieke personaliteit en kan perfect zijn voor je kleine jongen.
9 jongensnamen van Asturische afkomst
María José Roldán

Beoordeeld en goedgekeurd door de psychopedagoog María José Roldán.

Geschreven door Yamila Papa

Laatste update: 22 december, 2022

Kiezen hoe je zoon gaat heten is niet makkelijk. Hier kan je daarom een lijst vinden met jongensnamen van Asturische afkomst voor je kleine speciale jongen. Misschien zal één je inspireren!

Voorbeelden van jongensnamen van Asturische afkomst

Asturië, gelegen in het noorden van Spanje, heeft een rijke geschiedenis. Veel mensen gebruiken nog steeds de Asturische taal bij familie-uitjes of culturele ceremonies. Natuurlijk gebruiken ze het ook om een naam te geven aan hun kind.

We zullen een aantal jongensnamen van Asturische afkomst opnoemen die misschien leuk zijn voor je baby. Maak je echter geen zorgen, hij hoeft niet uit Asturië te komen om een naam van Astrusiche afkomst te hebben!

1. Abundio, onze eerste naam van Asturische afkomst

Je kan ook de naam Abundiu vinden. Het betekent “overvloedig” of “rijk”. Het kan ook gebruikt worden in de betekenis van storm of een vullende maaltijd.

In feite kan je deze naam zelfs gebruiken om een pasgetrouwd stel de beste wensen te geven. Abundio is een naam voor een nobele, betrouwbare en daarnaast onschuldige man.

2. Adelín

Dit is de mannelijke versie van Adelina en heeft een nobele afkomst. Gerelateerd is ook de naam Adelu. Dit is de mannelijke versie van Adela. Sommigen geloven dat deze afkomstig zijn van dezelfde naam.

3. Adrianu

In het Spaans zou dit Adrián zijn (van Latijnse afkomst). De Adrianu van Asturische afkomst betekent echter “de bewoner van Adria,” een Italiaans dorp vlakbij de Adriatische Zee, ten zuiden van Venetië.

Een jongen snijdt zijn eten

4. Alifonso

Toen de dochter van Don Pelayo, een figuur uit de Asturische geschiedenis, trouwde met Alfonso I, werd deze naam populair. Deze variant van de Castiliaanse koning betekent “bekwaamd persoon, klaar en voorbereid.”

5. Bras

Dit is één van de namen van Asturische afkomst voor mooie en simpele kinderen. Het is de lokale versie van Francisco en betekent “de Fransman.”

Een jongen met de naam Bras zal een persoon zijn met gevoel voor humor. Ook zal hij loyaal zijn naar zijn familie en vrienden, vriendelijk zijn en genieten van het moment. Daarnaast komt de muzikant en componist Bras Rodrigo uit Asturië.

6. Enol

Dit is hoe ze de bekende meren van Covadonga genoemd hebben. De vertaling van Enol is daarom “meer” of “water”. Ze zeggen dat het een naam is voor een ambitieus persoon die goed kan leiden. Het is ook een naam voor iemand die erg actief, grappig en creatief is.

Daarnaast kan een Enol iemand zijn die niet zo erg in anderen vertrouwt. Ze maken besluiten met een koel hoofd en leren van hun fouten.

Hoewel de Asturische taal niet officieel is, gebruiken veel mensen het nog tijdens familie-uitjes en culturele ceremoniën. Ze gebruiken het natuurlijk ook om hun kinderen te benoemen.

7. Nel

Je kan ook de namen “Mel” of “Nelu” vinden, wat allemaal Asturische varianten van Manuel zijn. Het betekent “God is met ons”. Nalu is ook een optie, een naam uit Hawaï met de betekenis “grote golf”.

8. Selmo

Nog een optie is Selmo, wat de Asturische variant is van de Spaanse naam Anselmo. Het betekent “hij die goddelijke bescherming heeft”. Veel gelovige families kiezen daarom deze naam voor hun zoon.

Een Selmo wordt gezien als een sensitieve, lieve en een beetje verlegen jongen. Ze kunnen echter ook van vrijheid houden en goed samenwerken. Andere persoonlijkheden die bij deze naam horen zijn bijvoorbeeld intelligent, nieuwsgierig en lui.

Een jongen die rent

9. Pelayo, onze laatste naam van Asturische afkomst

Zonder twijfel is dit de naam die het meest geassocieerd wordt met Asturië. Dit komt doordat één van de meest belangrijke personen uit de geschiedenis van Asturië Pelayo was. Dit verwijst naar Don Pelayo, de eerste koning van Asturië in de achtste eeuw.

De naam Pelayo betekent “diepe zee”. Het betekent vaak moedig, koppig, sensitief, loyaal, oprecht en attent.

Daarnaast hebben jongens met deze naam specifieke kenmerken. Het kan verwart worden met hardheid of koudheid. Ze kunnen heel goed leiden en communiceren en zijn erg direct.

Als je nog niet weet hoe je je zoon gaat noemen, is een naam van Asturische afkomst een goede optie. Ze zijn namelijk simpel, kort, makkelijk uit te spreken en hebben veel varianten.

Ze hoeven geen Asturische achternaam te hebben omdat ze goed klinken met elke achternaam. We hopen dat je ze leuk vindt! Wellicht ook interessant voor jou

10 meisjesnamen van Asturische afkomst
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
10 meisjesnamen van Asturische afkomst

Meisjesnamen van Asturische afkomst worden gekozen omdat ze eenvoudig zijn, mooie betekenissen hebben en je herinnert aan het verleden.


De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.