7 zorgen over de hygiëne van je baby

29 mei 2018

Het is normaal om vragen en zorgen te hebben over de hygiëne van je baby en het is belangrijk dat ouders weten wat mogelijke problemen zijn voor onze kinderen.

De huid van onze baby is bijvoorbeeld heel delicaat en gevoelig. We moeten speciale voorzorgsmaatregelen nemen bij het reinigen van hun huid, zoals het kiezen van geschikte producten die ook de pH-waarde van hun huid respecteren.

We moeten ook weten hoe we ze op de juiste manier in bad moeten doen en voorkomen dat er fouten worden gemaakt die hun gezondheid en hygiëne kunnen schaden.

De belangrijkste zorgen over de hygiëne van je baby

Dit zijn veelvoorkomende zorgpunten over de hygiëne van je baby.

Hygiëne van je baby

Moet mijn baby elke dag in bad?

Je hoeft je baby niet elke dag in bad doen. Over het algemeen worden baby’s niet vies. Daarom is het niet echt nodig is om ze dagelijks in bad te doen.

Het is wel goed om te weten dat badtijd een sterke band tussen ouders en kinderen kan creëren.

Hoe kan ik luieruitslag voorkomen?

Luiers moeten vaak worden verschoond en het luiergebied moet heel goed worden schoongemaakt om luieruitslag te voorkomen.

Het is belangrijk om voldoende water te gebruiken. Als we niet thuis zijn, gebruik dan voldoende vochtige doekjes. Als je merkt dat de huid rood begint te worden, dan moet je preventieve maatregelen nemen.

Het gebruik van een beschermende crème, het luchten van het luiergebied, luiers onmiddellijk vervangen en het gebied niet nat laten worden, kan allemaal helpen bij het voorkomen van luieruitslag.

Na elk bad moeten we onze baby heel goed afdrogen.

Hoe lang zou hun bad moeten duren?

De huid van een baby is veel teerder dan de volwassen huid. Daarom zou hun bad niet langer dan tien minuten moeten duren totdat ze een jaar oud zijn.

De watertemperatuur mag niet hoger zijn dan 37 graden. Het is niet nodig om ze meer dan een of twee keer per week in bad te doen.

Hoe kunnen we berg vermijden?

Berg komt voor op het hoofd van de baby en is niet erg aantrekkelijk. Het is echter ook geen grote reden om je zorgen te maken.

Om het te verwijderen, moet je hun hoofdhuid masseren met een zachte haarborstel en eventueel wat olie. Als het aanhoudt, raadpleeg dan een kinderarts.

Waarom heeft mijn baby puistjes?

Deze puistjes worden geproduceerd door de hormonen van de moeder. Het is normaal dat ze verschijnen. Knijp ze niet uit. Laat ze vanzelf verdwijnen.

Hoe moet ik het haar van mijn baby verzorgen?

Baby’s hebben geen shampoo nodig. Hun haar is erg fijn en het is niet nodig om het met iets te wassen. Wanneer hun haar langer wordt en ze groter zijn, dan kun je een speciale babyshampoo kopen.

Hoe warm moet de badkamer zijn?

De kamer waar we onze baby baden zou 24 graden moeten zijn.

Hygiëne voor je baby

Hoe moet ik hun oren en ogen verzorgen?

1. In het begin hebben hun ogen geen speciale zorg nodig. Je kunt hun oogleden afvegen met een beetje katoen of een stukje gaas bevochtigd met water, zonder zeep en zonder te wrijven.

2. Om hun ogen af te drogen, veeg je ze heel voorzichtig af met een stukje gaas. Gebruik voor elk oog een ander stukje gaas of katoen.

3. Reinig alleen wat je in hun oren kunt zien. Gebruik een vochtig gaasje om de buitenkant van de oren aan de voor- en achterkant schoon te maken. Droog ze ook goed af.

4. Als je uitwendig oorsmeer ziet, dan kun je dit met een wattenstaafje pakken. Stop niets in het oor. Oorsmeer kan dieper naar binnen worden geduwd.

Hoe knip je de vingernagels van je baby

Een andere zorg over de hygiëne van je baby zijn de vingernagels. Het is belangrijk om een ​​week te wachten voordat je de vingernagels voor de eerste keer knipt. Als ze echter erg lang zijn en jou erg krabben, dan kun je ze de eerste dag knippen.

Het is belangrijk om een speciaal baby nagelschaartje te gebruiken. Het moet klein zijn en afgeronde punten hebben.

Het is belangrijk om hun nagels te knippen als ze kalm zijn. Een goed moment om het te doen is na een bad, omdat hun nagels dan zachter zijn. Als je nerveus bent, kun je ze het beste knippen als de baby slaapt.

“Kinderen beginnen met hun ouders lief te hebben. Als ze opgegroeid zijn, beoordelen ze hen en soms vergeven ze hen.”

– Oscar Wilde –

Het is belangrijk om deze aanbevelingen in gedachten te houden en ze op te volgen, zodat je kind de beste hygiëne krijgt zonder zijn gezondheid te schaden.

Vergeet niet dat ze zich op een zeer delicate leeftijd bevinden en dat we goed geïnformeerd moeten zijn om fouten te voorkomen.