6 soorten kleding voor als je borstvoeding geeft

Als je je baby borstvoeding geeft, dan moet je enkele ideale kledingstukken en accessoires kennen. In dit artikel zullen we je vertellen over enkele van de beste soorten kleding voor als je borstvoeding geeft.
6 soorten kleding voor als je borstvoeding geeft

Laatste update: 04 april, 2019

Om succesvol borstvoeding te kunnen geven, is een van de belangrijkste zaken om te weten welke kleding je moet dragen. Of je nu net begint of op zoek bent naar meer flexibiliteit, we zullen je in dit artikel een lijst met nuttige kleding geven voor als je borstvoeding geeft.

Je hoeft geen speciale kleding te kopen om op een comfortabel manier borstvoeding te geven. Een blouse met knopen die je snel kunt openen werkt ook prima. Je zou echter bepaalde kleding willen kopen die speciaal gemaakt is voor moeders die borstvoeding geven. Er zijn veel ontwerpen en stijlen om uit te kiezen.

Houd bij het kiezen van kleding voor als je borstvoeding geeft rekening met de patronen. Overweeg patronen en donkere kleuren. Ze zullen je namelijk veel beter helpen om onverwachts lekken te verbergen dan lichte kleuren.

Misschien wil je ook borstpads in je voedingsbeha gebruiken om melk van lekkende borsten te helpen absorberen. Bovendien voorkomen ze dat je vlekken op je kleding maakt.

6 soorten kleding voor als je borstvoeding geeft

Er zijn een aantal kledingsoorten die je kunnen helpen om je baby borstvoeding te geven. Ze geven je alle comfort die je verdient:

1. Ondersteuning als je borstvoeding geeft

Eerst zullen we het hebben over ondersteuning bij borstvoeding. Je kunt ervoor kiezen om een normale bh om te slaan of uit te doen. Of je kunt een voedingsbeha gebruiken, die veel comfortabeler en sneller is.

Ze hebben clips of speciale haken die helpen om een deel van de stof weg te vouwen. Ze hebben echter geen invloed op de ondersteuningsstructuren van de bevestiger. Een goede voedingsbeha zal:

  • Comfortabel zijn.
  • Je een goed gevoel geven.
  • De nodige ondersteuning bieden voor je borsten die vol met melk zitten.

2. T-shirt met V-hals

Vrouw met een shirt met een V-hals

Als je op zoek bent naar een casual en comfortabel shirt, dan kun je niet verkeerd zitten met een T-shirt met een V-hals. Als je een shirt met een lagere halslijn kiest, dan kun je het gemakkelijk naar beneden trekken om je baby de borst te geven.

Wanneer je je zorgen maakt over het teveel uitrekken van de hals, kies er dan een die met polyester of lycra gemaakt is. Deze stoffen bieden meer flexibiliteit. Een V-hals zorgt ervoor dat het onder andere snel en gemakkelijk is om je baby borstvoeding te geven. Ze zijn ook erg stijlvol.

3. Buikband

Ten derde zijn buikbanden een andere optie om te overwegen. Het gebruik van buikbanden helpen je namelijk om de overgang te maken tussen verschillende broekmaten. Het biedt ook extra bedekking voor je romp.

Daarnaast kun je er de voorkeur aan geven om je shirt op te tillen als je borstvoeding geeft, maar niet wilt dat je te veel wordt blootgesteld. Je kunt buikbanden dan gebruiken als extra privacy voor je buik. Op die manier hoef je niet meerdere shirts te gebruiken.

Houd bij het kiezen van kleding voor als je borstvoeding geeft rekening met de patronen. Overweeg patronen en donkere kleuren. Ze zullen je veel beter helpen om onverwachts lekken te verbergen dan lichte kleuren.

4. Tweedelige jurken en nachthemden

Als je voor tweedelige jurken kiest, dan maak je je leven misschien een beetje makkelijker. In feite is er ook de mogelijkheid om mouwloze jurken en nachthemden met openingen onder de armen te dragen. Je kunt ze gebruiken om je baby borstvoeding te geven.

Bovendien hebben sommige jurken en nachthemden een gekruiste of elastische halslijn. Deze maken het geven van borstvoeding nog gemakkelijker.

5. Nachtkleding voor het geven van borstvoeding

Moeder draagt een topje om te slapen

Misschien geef je er de voorkeur aan om iets speciaals te kopen voor als je ‘s nachts borstvoeding geeft. Nachtkleding voor als je borstvoeding geeft is een geweldige optie. Hiermee kun je je baby ‘s nachts zo gemakkelijk mogelijk borstvoeding geven. Het idee is om in iets comfortabels te slapen, maar ook dat het een gemakkelijke toegang tot je borsten heeft.

6. Sjaals als je borstvoeding geeft

Tot slot, als je op zoek bent naar een beetje extra privacy, dan zijn sjaals een geweldig idee. We raden je aan om altijd voor brede sjaals van dunne stof te kiezen. Op deze manier zul je je niet overweldigd voelen wanneer je ze gebruikt. Je kunt ze eenvoudig verplaatsen naar waar je wat bedekking nodig hebt.

Samenvattend, onthoud dat je veel blouses, tanktops, jurken, shirts en nachtkleding kunt vinden voor moeders die borstvoeding geven. We raden het gebruik van lossere beha’s of blouses aan. De druk van strakke kleding kan namelijk ongemakkelijk zijn en je tepels bezeren.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.