15 ongewone namen voor jongens en hun betekenis

Een naam kiezen voor een kind is altijd een grote beslissing. Beide ouders moeten het eens zijn, en de naam moet ook bij de achternaam van het kind passen. De uiteindelijke keuze zal ook invloed hebben op te toekomst van het kind.
15 ongewone namen voor jongens en hun betekenis

Laatste update: 09 november, 2018

Ongewone namen kiezen voor kinderen is populair geworden in de laatste jaren. Deze namen onderscheiden zich van traditionele en klassieke namen.

Hier is een lijst van ongewone namen voor jongens en hun betekenis. Misschien zal het je inspireren.

Voorbeelden van ongewone namen voor jongens

Adel

Degenen die van de Arabische cultuur houden, richten zich tot deze Libanese naam. Het komt van het woord ‘adl’, wat vrijheid en gelijkheid symboliseert. Libanezen geloven dat Adel een naam van gezag is.

Adonis

Dit is een naam van Fenicische afkomst, verspreid door de Griekse mythologie. Het verwijst naar de ‘man van schoonheid en verlangen’. De schoonheid van deze Griekse god was zo overweldigend waardoor Aphrodite hopeloos verliefd werd op hem en hem probeerde te redden van een zwijn.

Alonso

Als je wilt dat je kind temperamentvol wordt, is Alonso een goede keuze. Alonso betekent ‘hij die bereid is de strijd aan te gaan’. De naam is van Germaanse afkomst, ook al is het een mooiere versie van andere namen.

Alessandro

Deze naam komt van de samenvoeging van twee Griekse woorden. Het eerste woord is ‘alekho’, wat ‘verdedigen’ betekent. Het tweede is ‘andros’, wat ‘man’ betekent. Daarom is de betekenis ‘verdediger van het volk’.

Basil

Eén van de ongewone namen voor jongens is Basil. Degenen die voor deze variatie kiezen, moeten weten dat het afgeleid is van Basileios, wat ‘realiteit’ betekent. In het oude Griekenland werd Basil ook geassocieerd met het woord ‘vorstelijk’. 

Bastian

Ideaal voor ouders die de leidinggevende vaardigheden van hun kinderen willen benadrukken. Bastian komt van de Griekse term ‘sebastos’, wat de vereerden representeert en ‘vereerd en waardig’ betekent.

Duncan

Van oorsprong een naam voor krijgers met een donkere huid, maar nu een echt mannelijke naam. Duncan is van Keltische afkomst en betekent dus ‘donkergekleurde krijger’.

Gael

De oorsprong van deze korte naam ligt in de Keltische cultuur. Afgeleid van het woord ‘ludael’, het betekent ‘edelmoedig’. 

Isamu

Deze Japanse naam is erg ongewoon, maar heeft een sterke betekenis. Isamu is ‘de man met moed en dapperheid’. Het is zonder twijfel een waardige naam voor een speciale en eerlijke jongen.

Eilan

Als je de intelligentie van je kleintje wil benadrukken, is dit een goede keuze. Elian betekent ‘de slimste’. Daarbij wordt hij vertegenwoordigd door de Koning van het Licht in Griekse mythologie.

Paris

De geschiedenis van deze naam is erg bekend dankzij Homer’s meesterwerk Ilias. Paris, de zoon van de koning van Troje, ontvoert Helena, waardoor de Trojaanse oorlog begint. Het dateert dus van voor de Griekse oudheid en betekent ‘degene die het beste helpt’.

Pavel

Dit is een Russische naam die te vergelijken is met Paul in het Engels. In veel beschavingen wordt deze naam verbonden aan mannen die doorzetten.

Leonel

Deze naam betekent ‘de kleine leeuw’ en is een variatie van Lionel. Het werd veel gebruikt in middeleeuws Frankrijk en verwijst naar mannen met een sterk en succesvol karakter.

Ongewone namen voor jongens

Kilian

Deze mooie naam komt uit Ierland. Het betekent ‘de man van het klooster’ en ook ‘strijd’. Door de jaren heen zijn er verschillende variaties geweest, zoals Cecilio or Cilian.

Thiago

‘God zal ons belonen’ is de betekenis van deze mooie naam, alleen veel gebruikt in landen zoals Portugal en BraziliëEr wordt gedacht dat dit een variatie is van Santiago, wat in Portugees-sprekende landen wordt gebruikt. De oorsprong is Hebreeuws en het verscheen voor het eerst in de Bijbel.

Het wordt aangeraden dat ongewone namen voor jongens makkelijk te spellen zijn. Ook is het prettig als de naam makkelijk uit te spreken is. Zit er een naam bij die eruit springt voor je? It might interest you...

Mythologische jongensnamen: 18 voorbeelden
Je bent mamaLees het op Je bent mama
Mythologische jongensnamen: 18 voorbeelden

Het kan overweldigend zijn om een naam te kiezen voor je zoon. Hier volgt een lijst met mythologische jongensnamen om je te helpen.