Alles gedaan krijgen tijdens de zwangerschap: 3 tips

Als je het gevoel hebt dat je tijdens je zwangerschap niet alles voor elkaar kunt krijgen, lees dan deze aanbevelingen die we voor je hebben opgesteld. Je zult zien dat je je met een beetje organisatie veel beter zult voelen.
Alles gedaan krijgen tijdens de zwangerschap: 3 tips
Elena Sanz Martín

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Elena Sanz Martín.

Laatste update: 27 augustus, 2021

We weten hoeveel je op dit moment bezighoudt. Tussen de doktersbezoeken en de voorbereidingen voor de komst van je baby is het normaal dat er momenten zijn waarop je je overweldigd voelt. Maar maak je geen zorgen, met een beetje organisatie heb je alles weer onder controle. Hier zijn een paar tips om je te helpen alles gedaan te krijgen tijdens je zwangerschap. Kijk eens!

“Ik wil alles voor elkaar krijgen, maar ik kan het niet!”

Als je een baby verwacht, zul je naast geluk en opwinding ook het gevoel hebben dat je te veel dingen te regelen hebt.

Medische controles bijwonen, een geboorteplan schrijven, zorgen voor je gezondheid en die van je baby, geïnformeerd worden over wat er met je lichaam aan de hand is, het huis inrichten voor de komst van je baby, en zoveel meer.

Een zwangere vrouw die op haar werk zit, haar voorhoofd strelend.

Het is normaal dat je op dit moment aan veel zaken denkt, maar het is belangrijk dat je je niet door stress laat domineren. Dit kan niet alleen hinderlijk zijn, maar ook schadelijk zijn voor jou en je kleintje.

Als je het gevoel hebt dat je niet alles voor elkaar kunt krijgen tijdens je zwangerschap, dan is het tijd om even te relaxen op de bank, wat gezonde tussendoortjes voor jezelf te bereiden en dit artikel te lezen dat we voor je hebben gemaakt. We weten zeker dat je het erg handig zult vinden.

Alles gedaan krijgen tijdens de zwangerschap

1. Organisatie, de sleutel om alles gedaan te krijgen tijdens de zwangerschap

Zoals voor bijna alles in het leven, is organisatie de sleutel tot het bereiken van onze doelen. En bij een zwangerschap is dat niet anders. Met zoveel dingen te doen, is het belangrijk om ze bij te houden, zodat je je niet overweldigd voelt.

Het geheugen kan tijdens de zwangerschap enigszins worden aangetast, omdat hormonen onze hersenactiviteit beïnvloeden, waardoor deze gevoeliger wordt.

Daarom raden we je aan om een grote planner te hebben, digitaal of op papier. Noteer de afspraken met je arts, wanneer je voor tests moet en eventuele andere verplichtingen die je hebt.

Terwijl je alles opschrijft, kun je ook een zwangerschapsdagboek maken om bij te houden hoe je je voelt of als er ongemakken optreden. Op die manier kun je je zorgen bij je volgende controle met je verloskundige delen.

2. Gebruik technologie in jouw voordeel!

Een andere tip die we je willen geven, is om te profiteren van de voordelen van het leven in het digitale tijdperk en te vertrouwen op technologie. Er zijn veel handige apps om te gebruiken tijdens de zwangerschap, die ook je dagelijkse organisatie zullen vergemakkelijken.

Sommigen herinneren je aan je afspraken, anderen vertellen je hoe je zwangerschap vordert en sommigen geven zelfs praktisch advies over het moederschap. Onderzoek de beschikbare opties en kies degene die het beste bij jouw behoeften past.

3. Zorg voor je gezondheid om alles gedaan te krijgen tijdens je zwangerschap

Een zwangere vrouw die mediteert in de natuur.

Probeer in een goede fysieke en mentale conditie te zijn. Dit zal je helpen om meer gefocust te zijn en je zelfverzekerd te voelen. Dan zul je zien dat je alles kunt bereiken waar je zin in hebt! Zorg voor je dieet, doe activiteiten waardoor je je goed voelt en zorg voor een goede slaaphygiëne.

Beoefen een soort sport. Als je voor de zwangerschap al iets deed, moet je alleen de intensiteit aanpassen. Het doen van yoga of pilates is zeer gunstig, omdat dit soort routines werken met zowel fysieke als mentale flexibiliteit. Bekijk deze geweldige video’s maar eens !

Besteed wat tijd aan meditatie. Je kunt bijvoorbeeld mindfulness beoefenen of mandala’s schilderen. Maak verbinding met de manier die op dit moment het beste bij je past. Dit zal je helpen om je geest te kalmeren en beter onder ogen te zien wat je moet doen.

Tot slot geven we je een zeer waardevol advies…

Het is belangrijk dat je vanaf nu begrijpt dat je niet alles altijd gedaan hoeft te krijgen, vooral niet tijdens de zwangerschap. Dit is een bijzonder gevoelige fase voor elke vrouw en het is zo intens dat je het verdient om er met volle teugen van te genieten.

Het is ook essentieel om voor je lichaam en geest te zorgen en te proberen die dingen te vinden die je in staat stellen om in vrede te zijn.

Tot slot, leer delegeren en vraag om hulp! Op deze manier kun je een minder stressvolle zwangerschap hebben en tijd besteden aan wat echt belangrijk is: verbinding maken met je toekomstige baby


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.