10 belangrijke apps voor zwangere vrouwen

25 november 2018
Ben jij zwanger en heb je een favoriete app die je gebruikt tijdens de zwangerschap? Deel het met ons!

De zwangerschap is wellicht de mooiste tijd die een vrouw in haar leven zal meemaken. Maar het is ook belangrijk om bepaalde belangrijke dingen bij te houden in deze fase van het leven. Hier zijn 10 belangrijke apps voor zwangere vrouwen die goed van pas kunnen komen!

Tegenwoordig hebben toekomstige moeders toegang tot een hele hoop informatie. Dit helpt hen om op een gezonde manier de zwangerschap te volbrengen. Zo kunnen ze van elk moment optimaal genieten. Gelukkig is ook de technologie deze zwangere vrouwen niet vergeten.

Er bestaan honderden apps voor zwangere vrouwen die in deze periode als leidraad en ter ondersteuning kunnen dienen.

Deze apps voor zwangere vrouwen zijn beschikbaar voor iOS en Android. Er is daarom geen reden om je er zorgen over te maken of jouw telefoon wel geschikt is voor deze apps. Het enige wat je moet doen is het opzoeken van de appstore van jouw telefoon. Hier ontdek je de verschillende verrassende opties.

Beantwoord al je vragen en geniet van een gelukkige zwangerschap met behulp van technologie.

Van programma’s die je helpen om medisch advies in te winnen, tot apps die voor je zoeken naar de perfecte babynaam. In de technologische tijd van tegenwoordig zijn vrouwen erg gehecht aan hun telefoon.

Er is daarom ook geen reden om niet te genieten van alle mogelijkheden die binnen handbereik zijn om een prettige en gelukkige zwangerschap te hebben.

Top 10 apps voor zwangere vrouwen

Top 10 belangrijke apps voor zwangere vrouwen

Wanneer een vrouw er achter komt dat ze zwanger is, ontstaat er ineens een lange lijst met vragen. Bovendien groeit deze lijst gedurende de negen maanden die volgen. Het is echter niet altijd mogelijk om je dokter te bellen wanneer je ongerust bent. Ook kan je je niet altijd tot hen richten wanneer je het antwoord op een vraag zelf niet kan vinden.

“Wanneer je eenmaal moeder bent, blijf je dit voor altijd.”
-Anonymous-

Daarom hebben wij een lijst samengesteld van 10 belangrijke apps voor zwangere vrouwen. Deze vind je hieronder:

1) BellySnaps: 

Met deze app voor iOS, kun je op een snelle en originele manier schattige foto’s naar je familieleden sturen. Je zal met deze app nauwkeurig de groei van je buik in de gaten kunnen houden.

2) Ipregnant:

Hier vind je nuttige informatie die je de groei van de baarmoeder laat zien. Ook kun je maand voor maand de lengte en het gewicht van je kleintje bekijken. In deze app kun je ook herinneringen plaatsen en persoonlijke notities toevoegen.

3) My Pregnancy Day by Day:

Deze app geeft je advies. Ook heeft het een geboortedag kalender, een voedingsgids, een lijst met doelen en behaalde doelstellingen.

4) Happy Pregnancy:

Deze app is gemakkelijk in het gebruik en hij laat je nauwkeurig de groei van je baby in de gaten houden.

5) Gestavida Pregnancy:

Een app die je goed advies en aanbevelingen geeft voor de persoonlijke verzorging. Het vertelt je welke activiteiten je zou moeten doen en geeft ruimte om een to-do lijst te maken.

6) Baby Names Pro:

Wanneer jij en je partner er nog niet over uit zijn hoe jullie baby zal gaan heten, wacht dan niet met het installeren van deze app voor zwangere vrouwen.

7) Pregnancy Food Guide:

Ontdek wat je allemaal wel en niet kan eten gedurende de periode dat je zwanger bent. Deze app voor zwangere vrouwen is van essentieel belang omdat het beschikt over een enorme database aan voeding. Hierdoor kan je wat leren over de eigenschappen hiervan en de ideale grootte van een portie.

8) Contraction Timer:

Deze app werkt als een stopwatch, maar hij is bedoeld om de weeën in de gaten te houden. Start de timer wanneer je pijn voelt en stop hem wanneer de wee weer voorbij is.

9) Yoga for Pregnancy:

Door middel van deze app kom je meer te weten over de grote hoeveelheid oefeningen die je kan doen om je rustig en ontspannend te voelen. De video’s laten je instructies zien die je kan volgen.

10) In Shape Moms:

In 2012 werd deze app uitgeroepen tot de beste internationale gezondheids-app. Vergeet je zittende levensstijl en kom in actie. Ontwikkel een routine van oefeningen, die je voorbereiden op de bevalling. Op deze manier zet je met meer gemak een baby op de wereld.

Technologie na de bevalling

Technologie na de bevalling met deze apps voor zwangere vrouwen

Wanneer je eenmaal je baby in je armen hebt, dan komt je er wellicht achter dat je nog veel moet leren. Je hebt waarschijnlijk duizenden artikelen gelezen over hoe je het beste in de behoeften van je kind kan voorzien.

Ook de algemene verzorging, de redenen waarom baby’s huilen etc, zijn vaak onderwerp van artikelen. Hierdoor kan je twijfel soms alleen maar groter worden.

Daarom zijn er ook belangrijke apps die je kunnen helpen na de bevalling:

Cry Translator:

Deze app is een effectieve manier om het huiltje van jouw baby te vertalen. Wanneer je 10 seconden jouw telefoon bij jouw huilende baby houdt, zal je weten waarom hij huilt. Heeft hij honger? Is het te warm of te koud? Enzovoort.

Kids Wellness Tracker:

Door middel van deze app kun je gemakkelijk het gebruik van medicatie in de gaten houden. Zo kun je zien wat de juiste dosis is afhankelijk van het gewicht. Ook kan je een alarm instellen die je laat weten wanneer het weer tijd is voor de volgende dosering.