Natuurlijke remedies voor ochtendmisselijkheid

Heb je regelmatig last van ochtendmisselijkheid? We gaan uitleggen welke natuurlijke remedies voor ochtendmisselijkheid het kunnen voorkomen of de ernst ervan kunnen verminderen.
Natuurlijke remedies voor ochtendmisselijkheid

Laatste update: 06 augustus, 2021

Veel zwangere vrouwen hebben last van ochtendmisselijkheid. Dit kan tijdens de zwangerschap toenemen, waardoor de kwaliteit van leven afneemt en hun dieet wordt aangepast. Je hoeft deze aandoening echter niet te ontwikkelen om gastro-intestinale veranderingen te ervaren.

Vandaag gaan we je vertellen over een reeks natuurlijke remedies voor ochtendmisselijkheid. Vele van deze remedies hebben hun effectiviteit bewezen in wetenschappelijke studies, hoewel je altijd jouw individuele tolerantie moet controleren.

Natuurlijke remedies voor ochtendmisselijkheid

Hier zijn enkele natuurlijke remedies voor ochtendmisselijkheid die je zelf kunt proberen.

Een vrouw met een hand voor haar mond en de andere voor haar buik, ze zag er misselijk uit.

Gember

Gember is een wortel die veel voedingseigenschappen heeft. Het gebruik ervan wordt geassocieerd met een modulatie van ontstekingstoestanden en een toename van vetoxidatie, wat bijdraagt aan gewichtsverlies.

Bovendien is het eten van gember op een lege maag effectief bij het kalmeren van misselijkheid en het voorkomen van braken, volgens een studie gepubliceerd in Critical Reviews in Food Science and Nutrition ( Engelse link ). Het is een veel voorkomende remedie die chemotherapiepatiënten ook gebruiken om bepaalde gastro-intestinale bijwerkingen te voorkomen.

Vrouwen die regelmatig last hebben van ochtendmisselijkheid kunnen echter ook profiteren van deze remedie. Het enige dat je hoeft te doen, is een stuk gemberwortel te eten en een paar minuten wachten om verlichting van het probleem te ervaren. Houd er echter rekening mee dat je deze techniek moet vermijden als je anticoagulantia gebruikt.

Citroen: een van de beste natuurlijke remedies tegen ochtendmisselijkheid

Citroen is een andere effectieve natuurlijke remedie om ochtendmisselijkheid te behandelen. Alleen de geur van citrusvruchten kan al genoeg zijn, hoewel het het beste is om wat van het sap in een glas te persen en het te verdunnen met water. Het drinken van dit mengsel zal positieve resultaten opleveren.

Sommige deskundigen raden aan om een aromatherapie-remedie te gebruiken op basis van de combinatie van citroen en peper. De combinatie van de twee geuren zou synergetisch kunnen zijn bij de behandeling van ochtendmisselijkheid, volgens onderzoek gepubliceerd in het Iran Journal of Nursing and Midwifery Research ( Engelse link ).

Thee, een ander natuurlijk middel tegen ochtendmisselijkheid

De volgende op onze lijst met natuurlijke remedies voor ochtendmisselijkheid en braken is om ‘s ochtends als eerste kruidenthee te drinken. Je kunt het effect zelfs versterken door een beetje kamille of munt toe te voegen. Beide elementen zijn namelijk windafdrijvend en gunstig voor het spijsverteringsstelsel.

Crackers

Dit is niet de beste oplossing, omdat we het hebben over een voedingsmiddel dat tot de ultrabewerkte industriële producten behoort. In bepaalde gevallen kan het echter werken om ochtendmisselijkheid te kalmeren.

Crackers helpen de bloedsuikerspiegel te verhogen. Hypoglykemie is een van de oorzaken van dit gevoel van onbehagen. Bovendien werkt het natriumgehalte van crackers ook op de bloeddruk, waardoor de waarde ervan toeneemt. Door deze twee dingen aan te pakken, kunnen vrouwen een verbetering van hun symptomen ervaren.

Een vrouw met een cracker in de ene hand en haar zwangere buik in de andere.

Acupunctuur

Hoewel wetenschappelijk bewijs schaars is, verzekeren acupunctuur-experts ons dat er in de klinische praktijk grote vooruitgang wordt geboekt met deze techniek. Door fijne naalden in te brengen om zenuwuiteinden te stimuleren, kunnen specialisten je helpen een effectieve vermindering van ochtendmisselijkheid te bereiken.

Raadpleeg je arts als je vaak last hebt van ochtendmisselijkheid

Ondanks de remedies die we hebben besproken, moet je er rekening mee houden dat als je vaak last hebt van ochtendmisselijkheid, het nuttig kan zijn om een arts te raadplegen. Ze zullen een reeks diagnostische tests uitvoeren om te verifiëren dat er geen onderliggende ziekte is die de oorzaak van het probleem zou kunnen zijn.

Anders is het het beste om een farmacologische behandeling toe te passen om te voorkomen dat je deze sensatie ‘s ochtends als eerste ervaart. Op die manier zal je kwaliteit van leven verbeteren.

Ochtendmisselijkheid, een probleem met een oplossing

Zoals hierboven vermeld, zijn er verschillende natuurlijke remedies met bewezen eigenschappen die helpen om ochtendmisselijkheid te behandelen. Het is echter belangrijk om aandacht te besteden aan levensstijlgewoonten, omdat deze het risico op dit ongemakkelijke probleem kunnen vergroten.

Laat naar bed gaan en vroeg wakker worden kan misselijkheid frequenter of intenser veroorzaken, als gevolg van een verstoring van het circadiaan ritme. Stressniveaus kunnen ook een impact hebben. Om deze reden is het belangrijk om je rustgewoonten te verbeteren, in een poging een gezonde slaapomgeving te bevorderen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Marx W, Ried K, McCarthy AL, Vitetta L, Sali A, McKavanagh D, Isenring L. Ginger-Mechanism of action in chemotherapy-induced nausea and vomiting: A review. Crit Rev Food Sci Nutr. 2017 Jan 2;57(1):141-146. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25848702/
  • Safajou F, Soltani N, Taghizadeh M, Amouzeshi Z, Sandrous M. The Effect of Combined Inhalation Aromatherapy with Lemon and Peppermint on Nausea and Vomiting of Pregnancy: A Double-Blind, Randomized Clinical Trial. Iran J Nurs Midwifery Res. 2020 Sep 1;25(5):401-406. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33344211/

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.