5 sleutels tot het kiezen van zwangerschapsbroeken

Er is een grote verscheidenheid aan zwangerschapskleding op de markt, zodat je comfortabele en modieuze zwangerschapsbroeken kunt kiezen.
5 sleutels tot het kiezen van zwangerschapsbroeken
Marcela Alejandra Caffulli

Beoordeeld en goedgekeurd door de kinderarts Marcela Alejandra Caffulli.

Geschreven door Yesibeth Rincón

Laatste update: 21 februari, 2023

Ben je zwanger en heb je gemerkt dat je buik begint te groeien en dat je niets meer in je kast hebt om te dragen? Naarmate de weken verstrijken, worden je kleren te klein en moet je grotere maten kopen. Schrik niet, dit is normaal als je een baby verwacht. Het beste is om loszittende kleding te dragen met een verstelbare tailleband. In dit geval willen we je begeleiden en je enkele tips geven voor het kiezen van zwangerschapsbroeken.

Dit type kledingstuk geeft je de mobiliteit die je elke dag nodig hebt, of je nu naar je werk gaat, gaat winkelen of naar het huis van een vriendin. Met deze broeken zul je je comfortabel voelen, maar hoe weet je welke je moet dragen? In het volgende artikel geven we enkele tips om je te helpen kiezen.

Ontdek de sleutels voor het kiezen van zwangerschapsbroeken

Bij het kiezen van je broeken, welk type het ook is, is het belangrijkste dat je ze past om te bepalen of ze bij je lichaam en je smaak passen. Er zijn veel stijlen, stoffen, modellen en kleuren op de markt. Hier zijn de sleutels voor het kiezen van zwangerschapsbroeken.

1. Kies zwangerschapsbroeken met een lage en verstelbare taille

Een van de sleutels voor het kiezen van zwangerschapsbroeken is het kiezen van broeken met een lage en verstelbare taille. Deze modellen zijn ideaal omdat ze kunnen rekken en de druk op de onderrug en buikstreek verminderen. Bovendien verbeteren ze het silhouet.

Broeken met een lage taille kunnen gedurende de hele zwangerschap en zelfs na de bevalling gedragen worden. Ze zijn ook vaak de beste keuze voor warme zomerdagen.

Pas je broek altijd voor je hem koopt
Katoenen jeans met een verstelbare taille zijn ideaal voor de zwangerschap, want ze bieden comfort en laten je toe modieus te zijn!

2. Kies uit verschillende jeans

Op de markt zijn er veel kledingopties voor zwangere vrouwen, zodat je verschillende modellen kunt vinden, waaronder zwangerschapsjeans van katoenen stof, zodat je buik een uitstekende pasvorm heeft. Er zijn ook broeken met smalle of wijde pijpen, lage of hoge taille, recht gesneden en zwangerschapsbroeken met verstelbare of elastische taillebanden, waardoor je je comfortabel en modieus zult voelen.

3. Vermijd stijve stoffen

Bij het kiezen van zwangerschapsbroeken moet je letten op de stof ervan. De beste keuze in deze gevallen is katoen, dat naast comfort ook frisheid biedt en transpiratie toelaat, vooral in de zomer. Vermijd daarentegen stijve stoffen en kies voor stoffen als lycra, die je meer beweeglijkheid geven.

4. Gebruik je gebruikelijke broekmaat

Bij het kiezen van je zwangerschapsbroek kun je het beste je gebruikelijke maat kopen. Bedenk dat wat gaat groeien je buik is. Kijk daarom goed naar het model en de breedte en hoogte van de elastische tailleband. Zo kan de tailleband van de broek zich aanpassen aan je buik.

Draag je bijvoorbeeld een maat medium, dan past je zwangerschapsbroek je ook in maat M. Maar, zoals we al eerder zeiden, het is essentieel om kleding altijd te passen voordat je het koopt, want niet alle lichamen zijn hetzelfde en groeien ook niet in dezelfde verhouding.

Zwangerschapsbroeken zijn comfortabel
Kies broeken in jouw maat, zodat je ze ook na de bevalling nog kunt gebruiken. Vergeet niet dat het de buik is die groeit.

5. Zoek zwangerschapsbroeken die je gedurende je hele zwangerschap van dienst is

Een andere sleutel die je moet volgen is kiezen voor zwangerschapsbroeken die gedurende je hele zwangerschap bruikbaar zijn. Broeken van spandex en elastaan, met breed elastiek in de taille, zijn perfect om te dragen tijdens de negen maanden van de zwangerschap. Zoek naar broeken die vele malen gewassen kunnen worden zonder de stof te beschadigen. Wat dat betreft zijn katoenmixen je beste keuze.

Stijl en comfort tijdens de zwangerschap

Tegenwoordig zien we dat kleding voor zwangere vrouwen steeds mooier en moderner wordt. Door een zwangerschapsbroek te dragen kun je dus een stijlvolle outfit dragen en tegelijkertijd genieten van het comfort dat zwangere vrouwen nodig (Spaanse link) hebben.

Vergeet niet dat het een kledingstuk is dat je lange tijd zult kunnen dragen. Kies daarom voor frisse en elastische stoffen, maar vooral voor stoffen die naar je zin zijn en waarin je je mooi voelt.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Stoppard M. Nuevo libro del embarazo y nacimiento. Colombia: Editorial Norma; 2000. Disponible en: https://books.google.es/books?hl=es&lr=&id=v3vxwPx_jO0C&oi=fnd&pg=PA6&dq=ropa+para+embarazadas&ots=QD-5dnxrBr&sig=jFGsvNa4qCTy2E5ZUo4uEiVaON0#v=onepage&q&f=false
  • Walroth I. El arte del embarazo. Edición de lujo. Canadá: Friesens Corporation; 2002. Disponible en: https://books.google.es/books?hl=es&lr=&id=9YodAgAAQBAJ&oi=fnd&pg=PP1&dq=ropa+para+el+embarazo&ots=_hEMitKT5B&sig=CdT_HxVTbZMQ4stFuZdphaPOCzM#v=onepage&q=ropa%20para%20el%20embarazo&f=false
  • Angulo J, Arenas M. Desarrollo de la boutique de ropa para embarazadas. Perú: Universidad Peruana de Ciencias Aplicadas: 2015. Disponible en: https://repositorioacademico.upc.edu.pe/handle/10757/595173

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.