3 schoonheidstrucs voor moeders die weinig tijd hebben

20 februari 2019
Alle moeders moeten voor hun huid, haar en algemeen welzijn zorgen. Hier zijn enkele schoonheidstrucs waar moeders die weinig tijd hebben van kunnen profiteren.

De eerste jaren van het moederschap zijn meestal behoorlijk chaotisch. De dagen van gezichtsmaskers, uren in de kapsalon en yogasessies zijn voorbij. Vandaag laten we je enkele schoonheidstrucs zien voor moeders die weinig tijd hebben zodat ze er toch goed uit zien en zich goed voelen.

Jonge kinderen vragen constant aandacht. Hoewel je schoonheidsroutine op de achtergrond raakt, zijn er dagen dat je in de spiegel kijkt en beseft dat je tijd voor jezelf moet nemen.

Schoonheidstrucs voor moeders die weinig tijd hebben

Zorg voor je huid van binnen en van buiten

Zorg voor je huid van binnen en van buiten

Wanneer je de stress van het leven combineert met een slecht dieet, niet genoeg slaap en geen ontspanning, dan ga je dat aan je huid zien.

Een fles water bij de hand houden is essentieel om gehydrateerd te blijven. Het eten van veel fruit met veel antioxidanten helpt ook om je huid gezond te houden.

Bovendien zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A je beste bondgenoten op het gebied van schoonheid. Je kunt vitamine A krijgen van voedsel zoals hazelnoten, wortels en pompoenpitten.

Voor uiterlijke verzorging kun je crèmes gebruiken met een zachte structuur om je huid de hele dag gehydrateerd te houden. Het is het beste om een nachtcrème te gebruiken en een moisturizer voor overdag.

Een andere goede gewoonte is om altijd zonnebrandcrème te gebruiken. Soms smeren moeders hun kinderen in met zonnebrandmiddelen, maar vergeten ze zichzelf in te smeren. Straling kan huidvlekken en vroegtijdige veroudering veroorzaken.

Make-up voor moeders die weinig tijd hebben

Er is geen tijd om make-up op je hele gezicht aan te brengen. Sommige moeders hebben nooit make-up op, gewoon omdat ze het niet leuk vinden. Anderen gaan echter voor de natuurlijke look omdat ze geen tijd hebben.

Ondanks enkele obstakels moet je soms meer moeite doen om je klaar te maken. Misschien is het voor werk of een andere gebeurtenis waarvoor je er goed uit wilt zien.

Er zijn drie aandachtspunten wanneer je make-up aanbrengt: jukbeenderen, lippen en wimpers. Na de basis kun je kleur op je wangen aanbrengen. Hierdoor zie je er weer fris en levendig uit.

Voor je lippen is het belangrijkste om ze te exfoliëren. Bij sommige gelegenheden is de natuurlijke uitstraling goed. Voor andere gelegenheden wil je misschien een meer dramatische uitstraling. Je kunt dit benadrukken met een goede wimperkruller of zelfs nepwimpers.

Soms smeren moeders hun kinderen in met zonnebrandmiddelen, maar vergeten ze zichzelf in te smeren. Straling kan huidvlekken en vroegtijdige veroudering veroorzaken.

Gezond haar

Vrouw met mooi haar en bloemen

Er zijn schoonheidstrucs voor moeders die weinig tijd hebben! We laten je manieren zien om voor je haar te zorgen als dat wordt beïnvloed door emoties, stress en stemmingswisselingen. Je hebt een paar verschillende opties.

Sommige vrouwen hebben goede ervaringen met een droge shampoo. Het is een product dat vet in de hoofdhuid opneemt. Bovendien kun je het gebruiken om je haar te kammen en te stylen. Het is goed voor moeders met kleine kinderen waardoor ze niet eens 15 minuten rust hebben.

Gezond eten komt je haar ook ten goede.

Kies bij het kiezen van een kapsel iets dat niet veel onderhoud vergt (hoewel je in de verleiding kunt komen om het gewoon af te knippen!)

Voor moeders waarvan het haar grijs begint te worden, maak je geen zorgen. Het beste advies is om het natuurlijk te laten en je natuurlijke schoonheid te accepteren. Zoals Yoko Ono zei: “Bevrijd je geest, bevrijd je haar.”

Schoonheidstrucs voor moeders die weinig tijd hebben: zorg voor jezelf

Schoonheid wordt niet alleen gevonden bij kinderen en jonge vrouwen! Moeders kunnen ook mooi en stralend zijn. Met deze trucs kun je er op je best uitzien en je goed voelen.

Moeders moeten voor zichzelf zorgen, zodat ze voor anderen kunnen zorgen. Je zult de voordelen van goed voor jezelf zorgen terugzien in je opvoedingsvaardigheden.

Tot slot, behalve dat je je geest en ziel gezond houdt, moet je ook goed eten en voor je lichaam zorgen. Je zult je mooi voelen en geluk overbrengen op iedereen waar je het meest van houdt.