Ontdek 4 van de beste muziekfilms voor tieners

Vandaag gaan we enkele muziekfilms voor tieners delen die ze geweldig zullen vinden. En ze kunnen zelfs opstaan om te dansen en te zingen!
Ontdek 4 van de beste muziekfilms voor tieners
Ana Couñago

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Ana Couñago.

Laatste update: 22 december, 2022

Deze muziekfilms voor tieners combineren liedjes, dansen en dialogen. Veel adolescenten houden van ze omdat ze zich vermaken met de film en ze kunnen ook genieten van de muziek, de dans en het verhaal. Bovendien kunnen ze zich tijdens het kijken van de film identificeren met de jonge personages in de film.

Dus, wat zijn de beste muziekfilms voor tieners? We hebben een lijst gemaakt met enkele van de bekendste. Onthoud ze dus goed!

Vier muziekfilms voor tieners

middelbare school musical

1. High School Musical

Dit is de ultieme muziekfilm voor tieners. Het vertelt het verhaal van Troy, de aanvoerder van het basketbalteam van de middelbare school, en Gabriella, een lief en verlegen meisje dat uitblinkt in wetenschap.

Ondanks hun verschillen vormen ze een perfect paar, zowel artistiek als in het leven. Ook weten ze de school te verrassen en de hoofdrollen in de schoolmusical te bemachtigen, wat voor veel problemen zorgt.

Deze musical met in de hoofdrollen Tory en Gabriella was vanaf het moment dat hij uitkwam een favoriet onder tieners overal ter wereld. Ze hadden zelfs zoveel succes met deze film dat Disney Channel daarna besloot nog twee films te maken over deze jonge vriendengroep.

2. The Descendants

Zoals de naam al doet vermoeden, vertelt deze film het verhaal van de afstammelingen van enkele klassieke Disney-schurken.

  • Carlos, de zoon van Cruella de Vil
  • Jay, de zoon van Jafar,
  • Evie, de dochter van de boze koningin
  • Mal, de dochter van Maleficent

Ben, de zoon van Belle en het Beest, erft het koninkrijk van zijn ouders. Hij besluit deze groep afstammelingen van schurken vervolgens te laten samenleven met de kinderen van Disney-helden. Dit leidt echter tot veel problemen en ze moeten een aantal moeilijke beslissingen nemen. Dit is een van de beste muziekfilms voor tieners omdat de plot niet de norm volgt en de muziek en actie de hoofdrolspelers zijn.

3. Enchanted: een van de beste muziekfilms voor tieners

Deze film werd genomineerd voor drie muzikale Oscars en twee Golden Globes voor Beste Actrice en Best Original Song. Deze erkenningen zijn te danken aan de moderne, kritische en humoristische manier waarop ze een klassiek prinsessenverhaal vertellen.

betoverd

Prinses Giselle wordt door een spreuk van een boze koningin naar Manhattan vervoerd. Terwijl ze daar is, moet ze haar kinderachtige en oubollige gewoonten opgeven en zich aanpassen aan de samenleving. En natuurlijk heeft het het typische sprookjesachtige einde: ze leefden namelijk nog lang en gelukkig!

4. Cheetah Girls

Dit was de eerste van de musicalfilms voor tieners van Disney Channel. Het laat vier vrienden zien die besluiten een muziekgroep te beginnen en ze werken eraan om grote popsterren te worden.

Onverwacht ontdekt een toonaangevende muziekproducent ze en verandert ze in grote sterren. Ze realiseren zich echter al snel dat roem en succes niet zo mooi en eenvoudig zijn als het lijkt. Bovendien leert deze film de waarde van vriendschap en kameraadschap.

Conclusie

Veel tieners willen na het zien van deze muziekfilms zingen en dansen op de liedjes op de soundtrack. Ze gaan namelijk helemaal uit hun dak!

Dit is goed voor hun ontwikkeling omdat het hen helpt creatiever te worden, hun motorische vaardigheden te stimuleren, zelfvertrouwen op te bouwen en hen te helpen hun emoties te uiten. Ook zijn er zelfs jongeren die hun passie voor muziek en dans ontdekken na het zien van dit soort films.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Miret, R. y Balagué, C. (2009). Películas clave del cine musical. Ediciones Robinbook.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.