6 films om ons over het belang van familie te leren

Hier zijn enkele van de beste films om het hele gezin te vermaken en tegelijkertijd belangrijke waarden te leren.
6 films om ons over het belang van familie te leren
Marisol Rendón Manrique

Geschreven en geverifieerd door de leerkracht voorschoolse opvang Marisol Rendón Manrique.

Laatste update: 22 december, 2022

Films die ons aan het belang van familie herinneren, zijn een geweldige manier om tijd vrij te maken om na te denken over wat een familie voor ons betekent. Met slechts een enkel woord, een gebaar of een scène in de film kunnen we goede gesprekken beginnen en ernaar streven om ons gezin ermee te onderwijzen.

Met deze films kun je het meeste halen uit de tijd die je met je gezin doorbrengt en een boodschap van liefde, loyaliteit en saamhorigheid delen.

Kinderen en jongeren moeten op een goed doordachte manier duidelijk over waarden worden onderwezen, die hen geloofwaardigheid geeft. Wat dit betreft kan er geen dubbele maatstaf of schijnheiligheid zijn. Ervaringen worden overgedragen en overtuigingen worden beleefd.
–M.G Ramos–

Ouders zijn gidsen en belangrijke rolmodellen voor hun kinderen om de wereld met optimisme en liefde tegemoet te treden. De samenleving kan alleen worden getransformeerd als we de liefde en banden van het gezin versterken, evenals de moraal waardoor we ons leiden. We zouden onze kinderen en tieners een veilige omgeving vol waarden en ethiek moeten bieden.

Dit is een dagelijkse taak die in elke actie die we ondernemen tot uiting moet komen. Waarom zou je dus niet profiteren van een weekend of een paar vrije uurtjes om een of twee van deze films te kijken? Het geeft je de kans om over liefde en respect en het belang van familie na te denken.

De beste films om over het belang van familie na te denken

1. Het belang van familie: Coco

Dit is een animatiefilm vol muziek en emotie. Het draait allemaal om een 12-jarige jongen die muzikant wil worden, maar zijn naasten willen dat hij iets anders doet.

Het laat zien hoe belangrijk het is om voor onze dromen te vechten, maar ook om het juiste te doen. De film reflecteert ook op de verbinding tussen de levenden en de doden en de grote verantwoordelijkheid die families hebben om elkaar te onderhouden en aan te sporen.

2. Frozen

Tekening vergelijkbaar met Elsa

Wie heeft er niet van deze film gehoord? Het hoofdthema van Frozen vertelt over de avonturen van Elsa en Anna, twee zussen die een gelukkige jeugd hebben gehad. Het vertelt hoe een van hen in isolatie werd geplaatst, omdat noch zij, noch iemand anders, haar speciale krachten kon beheersen.

Frozen is een geweldige film om over het belang van het gezin te leren en over de relaties tussen ouders en kinderen. Het belangrijkste aspect dat wordt aangestipt, is de liefde die tussen broers en zussen zou moeten bestaan.

3. Het belang van famile: Up

Up is een film die je zeker een traantje zal bezorgen vanwege de intensiteit van veel van zijn emotionele scènes.

De belangrijkste les hier is om in het nu te leven en het ook te waarderen. We moeten proberen het meeste uit alles om ons heen te halen, inclusief de mensen die dicht bij ons staan en de kansen die het leven ons biedt. Het is een film die de zoektocht naar idealen en dromen symboliseert.

4. Marley & Me

Dit is een aangrijpende film waarin een belangrijk lid van veel gezinnen centraal staat: onze huisdieren. Het maakt gebruik van een aantal grappige situaties die vaak voorkomen als je huisdieren in huis hebt, om ons het belang van eenheid en toewijding in het gezin te laten zien.

Het is bovendien ook een geweldige film om ons te helpen nadenken over het verstrijken van de tijd en het verouderingsproces dat we allemaal zullen ervaren.

5. Finding Nemo

Clownvis in een anemoon

Dit verhaal, dat zich in de diepten van de zee afspeelt, is een van de beste lessen over gezinsliefde. Het is namelijk een eerbetoon aan de onvoorwaardelijke, sterke liefde die ouders voor elk van hun kinderen voelen.

Het moedigt ons ook aan om nooit op te geven en te vechten voor onze dromen, hoe onbereikbaar ze ook mogen lijken. Het tweede deel van deze film is ook zeer geschikt om met je kinderen te delen.

6. De Croods

Dit is een film gericht op kinderen, maar een film die alle gezinnen minstens één keer zouden moeten zien. Het is het verhaal van een groep holbewoners die op het punt staan dakloos te worden. Ze moeten nu dus verder zoeken naar een andere plek om te wonen.

De vader neemt ze mee op reis waarbij ze dan allemaal te maken hebben met de onwil om te veranderen. The Croods is dus een ideale film om over dit idee te praten en erover na te denken. Het leert ons ook over de eenheid die elke tegenspoed kan overleven.

Films die iets over het belang van familie leren

Als je wat vrije tijd hebt, waarom kijk je dan niet samen naar een van deze films? Je zult plezier hebben en ook tegelijkertijd de gezinswaarden versterken.

Vergeet ook niet dat het de taak van een ouder is om kinderen op te voeden met goede normen en waarden en veel liefde. Tegelijkertijd moet je er ook voor zorgen dat wat je kind op tv kijkt, dezelfde normen en waarden heeft.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.