Boeken om je kinderen over kleuren te leren

Als je je kinderen over kleuren wilt leren, bekijk dan deze leuke en vermakelijke boeken!
Boeken om je kinderen over kleuren te leren

Laatste update: 12 februari, 2020

Kleuren zijn enkele van de eerste dingen waar je kleintjes over leren, met hun leerproces dat al begint voordat de school begint. Er zijn veel verschillende manieren om je kinderen over kleuren te leren. In dit artikel zullen we kijken naar boeken die het proces heel leuk maken.

Er zijn verschillende kinderboeken ontworpen om kinderen over kleuren te leren. Met de beste kun je ook speciale momenten met je kinderen delen naarmate ze hun begrip van de zintuiglijke wereld uitbreiden.

Bovendien kunnen deze boeken nuttig zijn als ondersteunend materiaal voor verschillende klasactiviteiten, waardoor ze meer grip krijgen op kleuren en ze ook aanmoedigen om te lezen.

Boeken om je kinderen over kleuren te leren

1. Een boek

Hervé Tullet is de auteur achter dit prachtige en ingenieuze boek, waarmee kinderen kunnen communiceren met een reeks cirkels in verschillende kleuren die over de pagina’s springen, roteren en rollen.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien een beetje te basic. Zodra het verhaal echter van start gaat, zal het zowel kinderen als volwassenen zeker vermaken met zijn magische gevoel voor inventiviteit.

2. Een verhaal over… kleuren

Paraplu met verschillende kleuren

De uitgeverij Combel presenteert dit geweldige boek, dat de kleintjes zal helpen twee basisconcepten te leren, namelijk: kleding en kleuren.

Elk kledingstuk wordt namelijk met een specifieke kleur geassocieerd. Het plezier begint echter pas echt als je je realiseert dat het boek puzzelstukken bevat die je los kunt koppelen en op verschillende pagina’s kunt plakken. Het is een leuk en origineel boek dat voor kinderen tussen de drie en vier jaar zeer wordt aanbevolen, met prachtig kleurrijke illustraties.

3. Tien kleine schapen, een leuk boek om kinderen over kleuren te leren

Net als kleuren is een ander concept dat kinderen al vroeg leren getallen. Waarom leer je beide niet tegelijkertijd in een echt vermakelijk boek met dieren als hoofdrolspelers?

Het boek volgt 10 verschillende gekleurde schapen die vervolgens allerlei activiteiten in steeds grotere groepen uitvoeren. Hierdoor kunnen kinderen de kleur van elk identificeren, evenals het aantal schapen dat voor elke activiteit samenkomt.

Dit prachtige geïllustreerde boek maakt leren voor kinderen leuk.

4. Het kleurenmonster

Kleurenmonster om kinderen over kleuren te leren

Naast het leren van kinderen over kleuren, biedt het kleurenmonster ook de mogelijkheid om andere concepten te leren kennen. Als zodanig is het een best verkocht kinderboek geworden.

Wat betreft het leren van kinderen over kleuren, zorgt het boek ervoor dat ze vijf basiskleuren leren, namelijk:

  • Geel
  • Rood
  • Blauw
  • Groen
  • Zwart

Naast het beheersen van deze kleuren, zullen kinderen ook over verschillende emoties leren door elk van hen met een kleur te associëren. Deze veelzijdigheid maakt het dus een geweldige keuze voor het leren van kinderen over kleuren en het omgaan met emoties.

5. Mix It Up!

Wederom wenden we ons tot kinderauteur Hervé Tullet. Dit keer een Engels boekje. In deze selectie concentreert hij zich op de verschillende kleurenmengsels om elke tint te verklaren.

Naast de educatieve waarde is het ook een uitstekende manier om je kind te helpen met het beheersen van schilderactiviteiten in de klas of thuis. Het is altijd een leuk moment wanneer ze zich realiseren waar verschillende kleuren vandaan komen.

6. Ceci en Leo

Kinderen zullen zeker verliefd worden op dit boek. Allereerst gaat het over twee dieren. Ten tweede leert het hen over basiskleuren. De elementen komen vervolgens samen om een leuke en onvergetelijke leeservaring te maken.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.