Hoe technologie tijdens de quarantaine kan helpen

Lees meer over enkele van de belangrijkste manieren waarop technologie tijdens de quarantaine kan helpen, van entertainment tot online onderwijs.
Hoe technologie tijdens de quarantaine kan helpen

Laatste update: 20 mei, 2020

In het artikel van vandaag gaan we het hebben over hoe technologie tijdens de quarantaine kan helpen. Het gebruik en misbruik van technologie zijn een reden tot bezorgdheid.

Verschillende wetenschappelijke verenigingen hebben in dit verband hun stem laten horen. Ze moedigen een verminderd gebruik van schermen aan, vooral tijdens de kindertijd en de adolescentie. Op dit moment is er echter een andere aanpak, daar mensen zich nu afvragen hoe technologie tijdens de quarantaine juist kan helpen.

Hoe technologie tijdens de quarantaine kan helpen

Werken op afstand en amusement voor kinderen

Huiswerk maken op een laptop

De activiteiten die mensen op afstand kunnen doen, profiteren van het gebruik van verschillende technologieën. Hoewel deze modaliteit niet exclusief is voor de pandemie, is er momenteel een opmerkelijke toename.

Tegelijkertijd maakt het gebruik van gameconsoles en videogames deel uit van het dagelijkse leven van veel gezinnen. Het is echter mogelijk dat de quarantaine hun gebruik nog meer heeft vergroot.

Online onderwijs ter ondersteuning van persoonlijk onderwijs is een manier waarop technologie tijdens de quarantaine helpt

Hoewel verschillende initiatieven face-to-face onderwijs met virtueel onderwijs combineren, is het onderwijs voor kinderen in het algemeen op persoonlijke interactie gericht, omdat het als socialisatieomgeving essentieel is.

In uitzonderlijke situaties zoals pandemieën is online onderwijs echter een van de manieren waarop technologie tijdens de quarantaine kan helpen. Hoewel er bijzonderheden zijn met betrekking tot toegang, moeten we er rekening mee houden dat in het algemeen veel instellingen hun studenten tablets aanbieden.

Organiseer routines

Experts hebben het belang van het behouden van bepaalde routines gedurende deze tijd aangegeven. En dit geldt zowel voor kinderen, adolescenten als volwassenen. Vaste schema’s die onbelangrijk leken, zijn relevant geworden. Familiereünies via digitale platforms die speciaal voor dit doel zijn ingeschakeld, zijn middelen om te overwegen.

Is het nodig om kinderen uit te leggen dat dit een uitzonderlijke situatie is?

Hoewel er bepaalde technologiegerelateerde problemen zijn, is het belangrijk om met kinderen te delen dat we het ongeduld begrijpen dat deze situatie veroorzaakt en dat je in deze periode wat toleranter zult zijn met betrekking tot het gebruik van schermen.

Dit kan nuttig zijn. Het stelt hen namelijk in staat om te zien, zij het indirect, dat het leven uiteindelijk weer normaal zal worden.

Te overwegen informatie

Een gezin in een videogesprek
  • Quarantaine in gezinnen zorgt ook voor nieuwe uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan de afspraken die gescheiden ouders moeten maken.
  • De aanwezigheid van één of beide ouders, buiten het gevoel van onzekerheid veroorzaakt door de pandemie, is een uniek moment en een bron van kansen.
  • Degraderen van technologie is dus een goed idee dat zelfs verlichting kan brengen.

Dus hoe helpt technologie tijdens de quarantaine?

De Spaanse Pediatrische Vereniging, net als andere wetenschappelijke verenigingen, zoals bijvoorbeeld de Argentijnse Vereniging voor Kindergeneeskunde, moedigt het rationele gebruik van technologie aan en benadrukt het belang ervan als het gaat om de evaluatie van het al dan niet uitvoeren van een persoonlijke afspraak.

In deze zin, en hoewel het niet alleen in deze moeilijke tijd is, kan technologie in quarantaine de bron zijn van talloze kansen die mensen zouden moeten verkennen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.