6 romantische romans van Nicholas Sparks

Vandaag willen we een verzameling van 6 verschillende romans van Nicholas Sparks voorstellen. We weten zeker dat je deze prachtig geschreven romans met plezier zult lezen. 
6 romantische romans van Nicholas Sparks

Laatste update: 10 oktober, 2021

Lezen is een van de beste manieren om je gedachten af te leiden en te genieten van de tijd die je thuis doorbrengt. Daarom willen we je zes romantische romans van Nicholas Sparks voorstellen om heerlijk van te genieten.

Romans hebben het vermogen om ons mee te nemen naar een andere tijd en plaats en indirect het leven van anderen te leiden. Dus, wat is er beter dan jezelf onder te dompelen in een boeiend liefdesverhaal? En trouwens, als je een oudere tiener in huis hebt, kun je samen deze boeken lezen!

Misschien heb je nog nooit van deze auteur bij naam gehoord, maar we wedden dat je hebt gehoord van films zoals The Notebook en A Walk to Remember. Beide films, en vele andere die je waarschijnlijk hebt gezien of over gehoord, zijn gebaseerd op boeken van Nicholas Sparks.

Hij heeft tot nu toe in totaal 81 boeken geschreven, waardoor hij een van de meest gevierde auteurs van het romantiekgenre is. Het is duidelijk dat je genoeg opties hebt om uit te kiezen, maar om het je gemakkelijker te maken, volgt hier een lijst met enkele van onze favorieten.

”Romantiek is denken aan je wederhelft, terwijl je verondersteld wordt aan iets anders te denken.”
-Nichoals Sparks-

Romantische romans van Nicholas Sparks

The Notebook

Dit boek is zonder twijfel een van de bekendste werken van Nicholas Sparks, evenals de cinematografische bewerking uit 2004. Sparks schreef dit innemende liefdesverhaal in 1996. Het was het eerste boek dat hij publiceerde en het derde boek dat hij schreef. Nicholas Sparks had op dat moment ongetwijfeld geen idee van het succes dat dit boek zou hebben, zelfs tot op de dag van vandaag.

Scene uit The Notebook
© New Line Cinema

”Ik ben niets bijzonders, daar ben ik zeker van. Ik ben een gewone man met gemeenschappelijke gedachten en ik heb een gemeenschappelijk leven geleid. Er zijn geen monumenten aan mij gewijd, en mijn naam zal snel vergeten zijn, maar ik heb met heel mijn hart en ziel van een ander gehouden, en voor mij is dit altijd genoeg geweest.”
-Nicholas Sparks – The Notebook-

Thema’s als oorlog, de ziekte van Alzheimer, eerste liefde, verschillende sociale klassen en meer maken allemaal deel uit van dit prachtige verhaal. Je zult het moeilijk vinden om dit boek neer te leggen, dat weten we zeker!

A Walk to Remember

Drie jaar na de publicatie van The Notebook publiceerde Nicholas zijn tweede werk, alweer een groot succes. Net als de eerste vertelt ook deze roman een krachtig liefdesverhaal. Hier zijn echter de grootste thema’s in dit boek vriendelijkheid, religie, terminale ziekte en de persoonlijkheden van de hoofdpersonen.

Dear John, een van de meest succesvolle romantische romans van Nicholas Sparks

Tegenpolen, liefde op afstand, sociale verschillen, familieconflicten… Al deze thema’s komen samen in Dear John, een van de meest populaire boeken van Nicholas Sparks. En we kunnen hetzelfde zeggen over de verfilming ervan in 2010. Het einde van het verhaal houdt je, zoals altijd, in spanning.

De hoofdpersoon moet beslissen wat voor soort liefde hij in zijn leven wil hebben en welke hij moet achterlaten… De liefde van een vrouw of de liefde voor het land.

Safe Haven

Hoewel Safe Haven ook als een romantische roman wordt beschouwd, zijn de thema’s in dit verhaal anders. Liefde is nog steeds de centrale gedachte, maar deze keer gaat het om de liefde tussen volwassenen, in plaats van adolescenten. Bovendien bevat deze roman het element intrige als centraal thema in het verhaal. 

De hoofdpersoon van deze pageturner heeft een duister geheim uit haar verleden, dat ze koste wat kost wil verbergen. Een combinatie van gevoelens en thema’s om je van de eerste tot de laatste pagina in dit verhaal op te laten gaan.

Romantische romans die verfilmd zijn zoals Safe Haven

The Best of Me

De eerste liefde van de adolescentie; de gebeurtenissen die ervoor zorgen dat die liefde breekt; het nooit vergeten van de gevoelens die ze in je hebben opgewekt: de reünie vele jaren later…

Dit alles is aanwezig in dit verhaal waarin Nicholas Sparks zowel adolescente liefde als meer volwassen liefde behandelt, en op een prachtige manier beide momenten verbindt om het begin en de tijd van een fantastisch verhaal te vertellen.

Romantische romans: The Last Song

Een ander romantisch boek van Nicholas Sparks die verfilmd is met Miley Cyrus en Liam Hemsworth was dit prachtige liefdesverhaal. Bij deze gelegenheid is adolescente liefde de hoofdpersoon van het verhaal. Een verhaal waarin we het belang van de eerste paar keren zullen kennen: de eerste liefde, het eerste liefdesverdriet, de eerste ruzies…

Maar het is ook een verhaal dat je zal doen trillen door de gevoelens die erin tot uiting komen via vriendschap en familierelaties, naast liefde. Wellicht ook interessant voor jou

5 tips voor als je tijd voor jezelf nodig hebt
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
5 tips voor als je tijd voor jezelf nodig hebt

Moeder zijn is een van de mooiste ervaringen in het leven van de meeste vrouwen. Maar in het begin zal je geen tijd voor jezelf hebt om bij te kome...


De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.