Prachtige Europese bestemmingen om met kinderen te bezoeken

Lees dit artikel en ontdek enkele van de beste Europese bestemmingen die ideaal zijn om tijdens je volgende vakantie met kinderen te bezoeken.
Prachtige Europese bestemmingen om met kinderen te bezoeken
Samanta Ruiz

Geschreven en geverifieerd door de docent Samanta Ruiz.

Laatste update: 27 december, 2022

Komen je langverwachte rustdagen er al snel aan? Dan is het tijd om een reisroute te gaan plannen om als gezin van te genieten. Als je nog steeds niet besloten hebt waarheen te gaan tijdens je komende vakantie, willen we je een interessante lijst van Europese bestemmingen voorstellen om met kinderen te bezoeken. Bekijk onze suggesties en breng dan met je gezin je stem uit!

“Het is een goed idee om kinderen bij de beslissing te betrekken, zodat ze vanaf het begin deelnemen aan de reis en zich deel voelen van de organisatie ervan“.
-Marc Ripol en May Borraz, journalisten gespecialiseerd in toerisme-.

1. Berlijn, een moderne bestemming met veel plezier

De hoofdstad van Duitsland is een indrukwekkende stad die vol leven is en duizenden suggesties voor gezinnen biedt. Het is een van de populairste Europese bestemmingen om met kinderen te bezoeken. Hhet biedt namelijk allerlei attracties:

  • Parken om van de buitenlucht te genieten: De stad telt meer dan 2000 groene ruimten, zoals de populaire Gärten der Welt en de Britzer Garten, met zijn beroemde zonnewijzer.
  • FEZ Familiecentrum – Berlijn: Een uitgaansgelegenheid met concertzalen, bioscopen, parken, zwembaden en nog veel meer.
  • De gloednieuwe dierentuin en aquarium met honderden verschillende diersoorten.
  • Musea voor kinderen: Er zijn er meer dan 200 in de stad. Enkele daarvan zijn het Kindermuseum Labyrint, de MACHmit!, het Museum voor Natuurwetenschappen, en de chocolade-museumwinkel Bunte-Schokowelt.
  • Natuurgebieden voor uitstapjes met het gezin of om te sporten, zoals de Großer Wannsee, de Kleiner Wannsee, en de Müggelsee meren.

2. Denemarken, het land van de kinderverhalen

Dit kleine land in Noord-Europa heeft ook veel interessante plaatsen om met je gezin te bezoeken.

Het begint in de hoofdstad Kopenhagen, waar een groot aantal parken en kinderattracties zijn, zoals Tivoli. Er zijn openluchtvoorstellingen en concerten, naast allerlei spelletjes voor kinderen.

Daarna kun je een culturele rondleiding maken en het Museum van Denemarken zien. Of het Paleis Amalienborg, de officiële residentie van de Deense koninklijke familie. Het heeft een tuingedeelte dat open is voor het publiek.

Bovendien kun je in het havengebied van Kopenhagen met je kinderen het beeld van De Kleine Zeemeermin bezoeken. Dit stelt de hoofdpersoon uit het kinderverhaal van Hans Cristian Andersen voor. Daarna raden we je aan de 168 kilometer lange tocht te maken naar Odense, de geboortestad van de schrijver van de klassieke kinderverhalen.

5 Prachtige Europese bestemmingen om met kinderen te bezoeken

“Kinderen moeten vrij zijn om hun eigen leven te leiden.”
-De Kleine Zeemeermin-.

3. Wenen, een geweldige bestemming

De Oostenrijkse hoofdstad verschijnt meestal niet als eerste optie als je Europese bestemmingen zoekt om met kinderen te bezoeken. Het is echter echt een geweldig alternatief. Alleen al door door de straten te lopen worden kinderen ondergedompeld in een unieke culturele omgeving.

Enkele van de plannen die je met kinderen in Wenen kunt maken zijn de volgende:

  • Bezoek het Zoom Kindermuseum. Een interactief museum waar de kleintjes verschillende ervaringen kunnen opdoen door middel van kunst, wetenschap, en diverse thematentoonstellingen.
  • Maak muziek en speel met geluid in het Haus der Musik.
  • Ga naar het kindermuseum van paleis Schönbrunn. Hier kunnen ze spelen met klederdrachten en speelgoed uit die tijd.
  • Vermaak je in het Prater Park, met meer dan 200 attracties voor kinderen om een leuke middag te hebben.

4. Parijs, een van de onvergetelijkste Europese bestemmingen om met kinderen te bezoeken

We verzekeren je dat je een van de leukste gezinsuitstapjes zult hebben als je naar de Franse hoofdstad gaat. Het is namelijk een bestemming die een groot aantal alternatieven biedt om kinderen een leuke tijd te bezorgen.

Natuurlijk zijn Parc Asterix en Disneyland Paris  de verplichte bezienswaardigheden, waar je kleintjes naartoe gaan om van de beroemdste stripfiguren te genieten.

Andere voorstellen speciaal voor kinderen zijn het Parc de la Villette, dat speeltuinen en een betoverd bos heeft. En wat dacht je van het Playmobil Fun-Park?

Als je geïnteresseerd bent in een cultureel uitstapje, hebben veel musea in Parijs ruimtes waar ze geplande activiteiten voor kinderen aanbieden.

5. Athene, om over onze oorsprong te leren

Ze zeggen dat de westerse beschaving in Griekenland is ontstaan en dat de hoofdstad het centrum van de wereld was, waarvan de erfenis eeuwenlang heeft voortgeduurd. We kunnen kinderen dit leren als we de iconische monumenten van de Acropolis, de Agora en de Tempel van Zeus bezoeken .

De stad Athene is een prima gelegenheid om op een ontspannen manier met kinderen te wandelen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden, zoals de Monastiraki buurt, het Benaki Museum, het Kinderkunstmuseum en het Panathinaikó Stadion. In dit stadion werd in 1896 de eerste editie van de Moderne Olympische Spelen gehouden.

5 Prachtige Europese bestemmingen om met kinderen te bezoeken zoals Athene

Europese bestemmingen om met kinderen te bezoeken en een leuke tijd te beleven

Plan een vakantie of een kort uitstapje om deze prachtige bestemmingen in Europa met je kinderen te bezoeken en quality time met ze door te brengen. Wijd 100% van je dag aan spelen en plezier maken!

Je hebt geen excuses meer, hier is de lijst! Het enige wat nog rest is dat iedereen samen beslist waar jullie op jullie volgende vakantie heen gaan!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.