Ideeën om de kinderkamer voor kerstmis te versieren

Wie zei dat je je kinderkamer niet voor kerstmis kunt versieren? Met de volgende suggesties kun je de feeststemming naar elke hoek van je huis brengen.
Ideeën om de kinderkamer voor kerstmis te versieren

Laatste update: 28 januari, 2021

Kerstmis komt eraan en we dachten dat het een uitstekend idee zou zijn om elke hoek van je huis te versieren, niet alleen de woonkamer of gang. Degenen die er het meest van genieten zijn de kleintjes. Dus waarom zou je je kinderkamer ook niet voor kerstmis versieren?

Het eerste dat je moet weten is dat kerstdecoraties meer zijn dan rood, groen en klatergoud. Gelukkig zijn er ook moderne trends met feestdecoraties. Je kunt ze aanpassen aan wat je maar wilt.

Feestelijke ideeën om je kinderkamer voor kerstmis te versieren

Zonder twijfel is dit het feest waar kinderen het meest van genieten. Ze kijken er het hele jaar naar uit! Bovendien zijn ze enthousiast om het huis te versieren, de boom op te tuigen en geduldig op de kerstman te wachten. Als het allemaal om plezier gaat, waarom laat je kerst dan niet met leuke en mooie decoraties naar de kinderkamer komen?

Adventskalenders

Deze fascineren kinderen! Het markeert 24 dagen met geschenken en het begint op 1 december. Ze kunnen variëren van snoep of speelgoed tot inspirerende zinnen en raadsels. Laat daarom je verbeelding de vrije loop en voel niet de behoefte om je te concentreren op materiële zaken. Kinderen zullen hoe dan ook plezier hebben.

Er zijn veel modellen adventkalenders. Bovendien kun je zelfs je eigen unieke maken. Het interessante hier is om het in de kinderkamer te plaatsen, zodat ze het gevoel hebben dat het alleen van hen is.

Witte lichten

Een rij witte lichten zorgt voor een warme en feestelijke sfeer in de kinderkamer. Je kunt ze aan de muur plakken en in de vorm van een kerstboom maken. Je kunt ze ook op hun hoofdeinden plaatsen en ze ‘s nachts aandoen als ze naar bed gaan.

Ze kunnen zelfs aan de planken hangen waar ze hun favoriete boeken bewaren. Voel je geïnspireerd om ze op te hangen waar je denkt dat het het beste is.

Dieren om de kinderkamer voor kerstmis te versieren

Kinderen zijn dol op allerlei soorten dieren. Je kunt knuffels, kussens of beeldjes in de vorm van winterdieren opnemen. Rendieren, kamelen, herten en ijsberen zijn bijvoorbeeld de beste voor dit seizoen.

Doe-het-zelf slinger met behulp van koekvormen

Kind krijgt een cadeau voor kerst

Je kunt geen slingers weglaten als je de kinderkamer voor kerstmis decoreert! Het zijn prachtige items die van links naar rechts aan de muur hangen. Bovendien kunnen jullie allemaal een middag als gezin doorbrengen met een doe-het-zelfproject.

Gebruik koekjesvormen om de ornamenten te vormen die eraan hangen. Je kunt bijvoorbeeld kleurrijke papieren, kerststoffen of iets anders gebruiken waar je aan denkt. Laat je kinderen hun favoriete dingen kiezen.

Kerstboom voor je kerstkaarten

Rond deze tijd ontvang je waarschijnlijk kerstkaarten van familie en vrienden die hun kerstgroeten en wensen geven. In plaats van ze in een la te bewaren, gebruik je ze om er je kinderkamer mee te versieren.

Je kunt met ze pronken door ze op een plank te zetten of ze op te hangen aan de kleine boom van lichten aan de muur. Als je wilt, kun je ze zelfs in kleine kaders aan de muur hangen. Vrolijk kerstfeest!

Adventskrans

Hang een adventskrans op de slaapkamerdeur. In feite is dit iets dat je samen kunt maken. Je zult veel eenvoudige en leuke manieren vinden om ze te maken.

“Ik wou dat we wat kerstsfeer in potten konden stoppen en er elke maand een potje van konden openen.”
– Harland Miller –

Kerstsokken voor geschenken

Ja, ze zien er leuk uit bij de open haard. Als je thuis echter geen open haard hebt, laat ze dan deel uitmaken van de slaapkamer van je kinderen! Kies grote kerstsokken met eenvoudige ontwerpen zodat ze er niet al te overdreven uitzien. Maar je hoeft je er ook weer niet druk om te maken hoe ze er verder uitzien, je kleintjes vinden ze toch wel prachtig!

Linnengoed om de kinderkamer voor kerstmis te versieren

Transformeer hun bedden volledig door er een aantal warme kerstdekens op te leggen. Er zijn namelijk duizenden modellen op de markt. Je kunt je favoriet kiezen en kussens en details vol magie toevoegen.

Muurstickers

Plak enkele stickers op je muren in de vorm van bomen, sterren of sneeuwpoppen. In feite maakt het de kamer klaar voor de winter en kerstmis. Later kun je ze verwijderen en tot volgend jaar bewaren.

Verpakken van lege geschenkdozen om de kinderkamer voor kerstmis te versieren

Ideeën om je kinderkamer voor Kerstmis te versieren

Als je op winteravonden wilt knutselen, is het verpakken van lege dozen en ze in de hoek zetten een geweldige activiteit. Ze zullen de kinderkamer voor kerstmis versieren om je klaar te maken voor de grote kerstavond.

Zoals je kunt zien, zijn er veel dingen die je als gezin kunt doen, waaronder eenvoudige ideeën om de slaapkamer van je kinderen een beetje feestgevoel te geven. Neem dus de tijd om geweldige momenten met hen door te brengen!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.