Disney vierde het 90-jarige bestaan van Mickey Mouse

Wie heeft er nou niet genoten van de avonturen van Mickey Mouse? Vorig jaar had je de kans om samen met Disney de 90e verjaardag van Mickey Mouse te vieren. Heb jij meegedaan? Hier een samenvatting van de festiviteiten, voor de Mickey-fans
Disney vierde het 90-jarige bestaan van Mickey Mouse
María José Roldán

Geschreven en geverifieerd door de psychopedagoog María José Roldán.

Laatste update: 28 mei, 2019

Mickey Mouse is één van de populairste karakters ooit. Hij is de ster geweest van vele televisieprogramma’s en heeft op ontelbare producten gestaan. Dat is waarom Disney alles uit de kast haalde om de 90e verjaardag van deze klassieke cartoon te vieren.

Om deze dag te vieren plande het bedrijf een viering vol met plezier en kleur. In dit artikel zullen we een aantal details van deze wonderlijke mijlpijl delen.

De viering van de 90e verjaardag van Mickey Mouse

Mickey is het middelpunt van het bedrijf van Walt Disney geweest sinds hij zijn schermdebuut maakte op 18 november 1928 met Steamboat Willie. Hij werd vervolgens een wereldbekend icoon en was het eerste cartoonkarakter dat een ster kreeg op de Hollywood Walk of Fame

Passend bij zijn legendarische status duurde deze viering van het begin van 2018 tot het begin van 2019 en was gevuld met emotie en actie.

De evenementen tijdens de viering van de 90e verjaardag van Mickey Mouse waren onder andere:

Een interactieve kunsttentoonstelling van Mickey Mouse

The True Original Exhibition was een eerbetoon aan Mickey terwijl family’s het leven van Mickey sinds het begin konden zien.

Op de tentoonstelling waren originele beelden te zien zijn van bekende internationale kunstenaars. Zij verblindden de bezoekers met creatieve designs gebaseerd op Mickey Mouse.

Het evenement vond plaats in New York City van 8 november 2018 tot februari 2019.

Steamboat Willie

Disney winkels

Sinds januari 2018 verkopen Disney winkels een serie van 12 limited-edition poppen, maar ook broches, mokken enz. Alle items zijn gemaakt om de tijd die we met Mickey gespendeerd hebben te herdenken.

Daarnaast bracht Disney’s uitgeverij meer dan 30 titels uit om deze mijlpaal te vieren. Dit zijn onder andere boeken en strips.

In november organiseerde ABC in ere van dit icoon een viering met filmsterren en muzikale voorstellingen. Deze speciale voorstelling was in heel Latijns-Amerika te zien op Disney Channel, maar ook op digitale platformen van het bedrijf.

Themaparken van Disney

Op 18 november vierden Disneyparken over de hele wereld de verjaardag van de muis met producten en kreeg je speciale kansen om een foto te maken met het karakter.

Ook gaven de parken feesten ter ere van Mickey. De evenementen vonden plaats tussen het einde van 2018 en het begin van 2019.

Deze muis is een wereldbekend icoon geworden en was het eerst cartoonkarakter dat een ster kreeg op de Hollywood Walk of Fame.

Officiële evenementen van de Disney Fan Club

Samen met Disney’s animatie studio’s maakten fans een nieuw portret van Mickey. Deze werd voor het eerst afgebeeld  in het officiële tijdschrift van de fan-club. De artiest met de eer om het officiële portret te schilderen is de bekende kunstenaar Mark Henn.

Op 23 november 2018 werd het gepresenteerd op het evenement genaamd “Destination D: Celebrating Mickey Mouse.

Het evenement was gevuld met leuke presentaties en entertainment. en vond plaats in het Walt Disney resort. Gouden leden kregen ook 23 speciale cadeautjes van Mickey Mouse zelf.

Disney Channel

Disney Channel vierde ook de 90e verjaardag van Mickey Mouse met het debuut van het vijfde seizoen van Mickey Mouse shorts. In totaal bestaat deze serie inmiddels uit meer dan 90 afleveringen.

Later in 2018 zond Disney Channel ook speciale filmpjes van 7 minuten over de verjaardag van Mickey uit.

Disney on Ice

Disney on Ice en Mickey Mouse is Art

Disney on Ice gaf ook in ere van Mickey Mouse een speciale show met de verjaardag als thema. Deze vonden plaats in Europa, Afrika, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten.

Ook hielden 38 kunst en design scholen in Frankrijk een speciale wedstrijd genaamd “Mickey is Art”. Voor deze wedstrijd maakten studenten kunst dat gebaseerd is op Mickey Mouse.

Heb jij ook de 90e verjaardag van Mickey gevierd? En wat betekend Mickey nu voor jouw eigen kinderen? 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.