Babygyms en speeltuinen voor baby's

Als je de spieren en zintuigen van je baby wilt stimuleren, zijn beheerste oefeningen in een speciaal voor kinderen ontworpen ruimte de beste optie.
Babygyms en speeltuinen voor baby's

Laatste update: 28 januari, 2021

Babygyms en speeltuinen worden over de hele wereld steeds populairder. Laten we daarom de functies van deze ruimtes eens nader bekijken.

Als we willen dat onze baby’s een gezond lichaam en een gezonde geest behouden, zijn babygyms en speeltuinen een goede plek om dit doel te bereiken.

Gymnastiek helpt namelijk de baby’s energie te stimuleren en verhogen. Het is een uitzonderlijke sport voor kinderen. Het levert een grote bijdrage aan hun groei en ontwikkeling.

Activiteiten die kinderen kunnen doen in de speeltuin

Baby’s tussen de 6 en 10 maanden oud kunnen genieten van een aantal activiteiten in een speeltuin, samen met hun ouders of verzorgers.

Met deze activiteiten kunnen baby’s namelijk nieuwe sensaties ervaren, contact maken met de natuur en een leuke tijd met hun ouders doorbrengen.

Deze activiteiten zijn ook perfect om buiten te doen, in speeltuintjes, zoals de hieronder genoemde:

Spelen op een glijbaan

Deze activiteit versterkt het evenwicht en de houding van baby’s. Bovendien stimuleert het hun spieren en zorgt het ervoor dat ze de hoogtevrees of de angst om te vallen verliezen.

Het is ook erg leuk: naar beneden glijden creëert een unieke sensatie. Je baby zal zijn vertrouwen in jou en zichzelf kunnen vergroten.

Spelen op de schommel

Het draagt ​​bij aan het versterken van de armspieren en het laat baby’s ook wennen aan de heen-en-weer bewegingen. Als gevolg hiervan zal het hen helpen beter om te gaan met lange autoritten en de kans op duizeligheid te verminderen.

Dreumes in de speeltuin

Het speelhuisje

Speelhuisjes moedigen baby’s aan om met andere kinderen om te gaan. Daarbij zal je baby, met behulp van deze leuke ruimte, vormen en objecten kunnen ontdekken die zijn nieuwsgierigheid opwekken.

Trampoline springen

Deze activiteit versterkt de balans in het onderlichaam en ontwikkelt de spieren. Bovendien verhoogt dit soort activiteit het lichamelijke vermogen van baby’s en verhoogt het hun energie, buiten dat het natuurlijk erg leuk is.

Activiteiten met behulp van babygyms

Zeker, er zijn veel soorten plekken waar baby’s verschillende activiteiten kunnen doen. Babygyms moeten zich echter aanpassen aan de leeftijd, behoeften en fysieke vaardigheden van je kindje.

De aanbevolen leeftijd voor het gebruik van de babygym ligt tussen 4 en 12 maanden. De activiteiten die je op deze plek kunt doen, zijn bijvoorbeeld:

Visuele oefeningen met behulp van babygyms

Over het algemeen hebben babygyms veel bungelend kleurrijk speelgoed. Deze trekken de aandacht van baby’s en zijn goed voor de ontwikkeling van hun zicht.

Wanneer we willen dat onze baby’s een gezond lichaam en een gezonde geest behouden, zijn babygyms en speeltuinen de perfecte plek om dit doel te bereiken.

Objecten aanraken en vastpakken

Babygyms komen vaak met een verscheidenheid aan objecten van verschillende texturen, maten en vormen. Het grijpen naar deze objecten stimuleert de zintuigen zoals aanraking en zicht. Met hun handen ontdekken baby’s nieuwe sensaties door nieuwe vormen aan te raken en te herkennen.

Geluiden identificeren

Babygyms hebben meestal ook speelgoed me geluid, bedoeld voor het stimuleren van hun gehoor. Sommigen gebruiken lichtjes bij het geluid om de aandacht van de baby nog meer te trekken.

Natuurlijk moet elke activiteit die je op babygyms en in speeltuinen doet, worden begeleid door een volwassene. Deze ruimtes zijn gemaakt voor baby’s en er is rekening gehouden met al hun behoeften en risico’s. Je moet echter niet totaal op hun veiligheid vertrouwen.

Baby op een bal

Voordelen van activiteiten op babygyms en in speeltuinen

Er zijn nog meer voordelen van deze activiteiten die we willen benadrukken:

  • Stimuleren van een volledige persoonlijke en intellectuele ontwikkeling.
  • Fysieke en mentale vaardigheden verbeteren.
  • Het verhoogt ook de cardiovasculaire conditie.
  • Eigenwaarde opbouwen
  • Verbeteren van creativiteit en interpersoonlijke relaties.

Kortom, de activiteiten van babygyms en speeltuinen hebben veel voordelen, zowel voor de cognitieve ontwikkeling als de fijne motoriek. Baby’s zullen dus genieten van de omgeving, plezier hebben in het spelen en ondertussen hun zintuigen prikkelen zonder het zelf te beseffen!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.