Activiteiten om in de kerstvakantie te doen

13 december 2019
Elk jaar komen de feestdagen er weer aan om onze wereld te vullen met geluk en warmte. Samen genieten van de kerstvakantie is een van de beste manieren om quality time door te brengen als gezin. Profiteer van dit magische seizoen en maak vakantieplannen die jij en je geliefden met altijd zullen koesteren.

Met de komst van het feestdagen seizoen komt de kerstvakantie er weer aan en een verlangen om erop uit te gaan en samen als een gezin tijd door te brengen. Plan speciale kerstactiviteiten van tevoren zodat je gezin maximaal van deze tijd van het jaar kan genieten.

De tijd die je met je kinderen doorbrengt, is het beste geschenk dat je ze kunt geven en de meest aangename manier om je agenda te vullen. Gebruik dus je verbeeldingskracht en creativiteit om van dit vakantieseizoen iets te maken om te onthouden.

6 activiteiten die je in de kerstvakantie met je kinderen kunt doen

Deze tijd van het jaar biedt een breed scala aan traditionele activiteiten die de harten en geesten van je kinderen zullen vullen met de vreugde van het seizoen. Om je kleintjes bezig te houden, is het belangrijk om activiteiten te kiezen die ze bezig en enthousiast houden.

Neem nota van de volgende ideeën en pas deze aan de smaak, voorkeuren en mogelijkheden van je gezin aan.

Bezoek je plaatselijke theater

De meeste steden over de hele wereld organiseren theaterevenementen met Kerstmis als thema. Onderzoek welke opties er in jouw regio beschikbaar zijn en plan ze dan volgens de interesses van je gezin.

Je kunt ook marionettentheaters, musicals of andere speciale kerstvakantie evenementen zoeken in lokale bedrijven of vestigingen in je stad.

Kookworkshops

kinderen die een gerecht maken

Een andere activiteit die perfect bij de kersttijd past, is onze kleintjes kennis te laten maken met de wereld van het bakken. Schrijf ze in voor een les waar ze kunnen leren om peperkoekkoekjes, cupcakes, warme chocolademelk en andere traditionele seizoensgebonden zoetigheden te maken.

Koken en bakken zijn uitstekende manieren voor je kinderen om hun tijd door te brengen en trots te zijn op hun eigen smakelijke creaties.

Ga naar een Disneypark in de kerstvakantie

Als je gezin op korte termijn een Disneypark wil bezoeken, dan raden we je aan om in december te gaan. Je zult het versierde park kunnen zien met kerstslingers, lichten, kleuren en glitters die je hele gezin zeker zullen fascineren.

Plan vooruit om te zien welke speciale kerstthema activiteiten beschikbaar zijn om dit een onvergetelijke ervaring te maken. Mis niks van de onderstaande opwindende activiteiten:

 • De kerstman ontmoeten.
 • De Mickey Mouse Parade door de hoofdstraat van het park, compleet met vuurwerk en beroemde figuren.
 • Kaarsenoptocht, kerstmuziek, licht en kerstverhalen.
 • Magische avondlichtshows om het bezoek compleet te maken.

Ga naar de dierentuin

Een bezoek aan de dierentuin en het zien van alle dieren is ook een geweldige manier om je kinderen tijdens hun vakantie te vermaken. Als je kinderen dierenkostuums hebben, dan is dit een geweldig excuus om ze aan te trekken.

Als je in een kouder klimaat leeft, dan zorgt een bezoek aan de dierentuin in de winter voor een bijzonder unieke ervaring. Sommige dierentuinen bieden ook dagkampen of speciale kerstactiviteiten tijdens de kerstvakantie.

“Kerstmis is geen tijd of seizoen, maar een gemoedstoestand. Om vrede en goede wil te koesteren, om genadig te zijn, is om een echte kerstgedachte te hebben. ”
-Calvin Coolidge-

Als gezin kerst spulletjes maken

Hart van snoep

Test je creativiteit door kerstversieringen, decoraties en wenskaarten te maken met materialen die je al in huis hebt.

Je kunt bomen maken met karton en stof, glazen of plastic bakjes versieren om cadeau te doen en uitgesneden sterren om met lijm en glitter te versieren.

Je kunt ook sneeuwpoppen, collages en cadeauverpakkingen van recyclebare materialen maken. De ogen van je kinderen zullen glinsteren als ze je huis vullen met de geest van Kerstmis.

Bezoek een familieboerderij

Je kinderen tijdens de kerstvakantie meenemen naar een boerderij is een uitstekende activiteit. Als je geen familie of vrienden hebt met een boerderij, dan kun je andere boerderijen in je omgeving zoeken die rondleidingen aanbieden.

Je kinderen zullen het leuk vinden om de dieren te zien, tijd buitenshuis door te brengen en meer te weten te komen over alle activiteiten die met het boerenleven te maken hebben. En vooral, de speciale herinneringen die je als gezin maakt.

Andere kerstactiviteiten om van te genieten met je kleintjes in de kerstvakantie

Laat de regen, sneeuw of lage temperaturen je niet storen als je in een kouder klimaat woont. Bekijk welke andere spannende opties je gemeenschap biedt en geef je kinderen de kerstvakantie die ze verdienen.

 • Neem ze mee naar bijvoorbeeld een verhalenverteller in de plaatselijke bibliotheek.
 • Ga schaatsen.
 • Ga naar het circus.
 • Maak zelfs je eigen kerstspel.

Je kunt ook:

 • De musea dicht bij huis bekijken.
 • Winkelen voor kerstcadeaus en decoraties.
 • Zelfs gewoon een ritje maken om de kerstverlichting overal in de stad te zien.

Er is dus een eindeloze hoeveelheid aan mogelijkheden beschikbaar om deze kerstvakantie een magische tijd voor jou en je gezin te maken. Vergeet namelijk niet dat de tijd die je met je kinderen doorbrengt de beste investering is die je kunt doen.