7 activiteiten met kleurrijke ballonnen voor jou en je baby

Kleurrijke ballonnen zijn iets die moeders altijd bij de hand hebben en handig zijn om de aandacht van een kind mee te trekken. Baby's hebben heel weinig nodig om de wereld om hen heen te verkennen.
7 activiteiten met kleurrijke ballonnen voor jou en je baby

Laatste update: 31 oktober, 2018

Kleurrijke ballonnen zijn een uitstekende manier om je kind zintuiglijke stimulatie te geven. Hun kleuren en bewegingen stimuleren het gezichtsvermogen van je baby, terwijl de textuur hem leert over een materiaal dat hij nog niet kent.

Activiteiten met kleurrijke ballonnen voor jou en je baby

Bind kleurrijke ballonnen aan de enkels van je baby.

Baby’s houden van trappelen. Tegelijkertijd houden ze van bewegende voorwerpen.

Denk aan de kenmerken van jeugdigheid en bind een paar kleurrijke ballonnen aan de enkels van je baby. Je zult meteen zien hoe enthousiast hij zijn beentjes zal bewegen en kijkt hoe de ballonnen bewegen.

Als je de baby voor een spiegel legt, zodat hij zichzelf helemaal kan zien, zal zijn enthousiasme niet meer te houden zijn.

Kleur is het gevoel van het oog, muziek voor doven, een woord uit de duisternis.

Orhan Pamuk

Kleurrijke ballonnen aan het bedje

Film Up

Hang verschillende ballonnen boven het bedje van je baby zodat hij ze aan kan raken en de verschillende kleuren kan waarderen.

Het is een goed idee om de ballonnen op een plaats en hoogte te hangen die het gemakkelijk maken voor hem om ze te pakken.

Laat je baby zijn gang gaan en “in gesprek” gaan met de ballonnen tot hij er genoeg van heeft. Dan kun je een ventilator in de buurt zetten die de ballonnen in verschillende richtingen rond laat dansen.

Heliumballonnen

Vind een plaats waar ze heliumballonnen verkopen en laat ze los in de kinderkamer.

Doe de deur en ramen dicht, zodat geen enkele van de ballonnen kan ontsnappen. Zorg wel dat de temperatuur in de kamer gezond blijft.

Een ventilator kan helpen om de ballon over het plafond heen en weer te laten ‘lopen’.

Je kind zal verrukt zijn met de drukte boven zijn hoofd!

Waterballonnen

In bad gaan is niet altijd leuk voor baby’s.

Veel baby’s houden van water, maar er zijn er ook genoeg die zich helemaal niet op hun gemak voelen in een bad. Soms huilen ze als hun ouders hen proberen te wassen.

Leg er een aantal ballonnen in voor je de baby in zijn badje doet. Of jouw kind nu één van die baby’s is die ervan houden om in het water te spetteren of een baby is die een hekel heeft aan het bad, dit trucje zal zeker een succes zijn.

Als je baby al kan zitten zal hij vast een tijdje met de drijvende ballonnen willen spelen.

Ballonnen met een speeltje erin.

Baby met kleurrijke ballonnen

Verzamel een aantal doorzichtige ballonnen en stop er een klein speeltje in.

De ballonnen moeten doorzichtig zijn zodat je kindje de inhoud goed kan zien. Het speelgoed dat je kiest moet gemaakt zijn van licht plastic of stof.

Open de opening van de ballon en duw het speeltje erin. Blaas daarna de ballon op zoals je met iedere andere ballon zou doen. Knoop de opening dicht en je bent klaar! Zorg er alleen voor dat je de ballon niet te hard opblaast.

Stimuleer het gehoor van je kindje

Ballonnen zijn niet alleen goed om het gezichtsvermogen en het gevoel te stimuleren. Ze kunnen ook gebruikt worden om het gehoor van je baby te stimuleren.

Hiervoor moet je voor je baby gaan staan en een ballon in je handen nemen. Laat de ballon piepen door er met je vingers over te wrijven.

Eerst zal je zien dat je kindje heel stil zit en luistert naar wat er gebeurt. Maar zodra hij zich realiseert dat het een spelletje is zal hij van plezier met zijn armen gaan zwaaien.

Gebruik ballonnen om je kind beter te laten eten

Het is niet altijd het geval, maar over het algemeen besteden baby’s minder aandacht aan hoeveel ze eten en wat ze eten als ze ergens in geïnteresseerd zijn.

Als ballonnen de aandacht trekken van je baby, en hij is één van die kinderen die soms niet willen eten, kun je een ballon gebruiken om zijn aandacht af te leiden. Hij zal dan eten terwijl hij de ballonnen observeert.

Geef je baby de ballon die hij het mooiste vindt en laat hem er babyhapjes overheen smeren. Misschien dat dit hem ook motiveert om het te eten.

Ieder idee dat helpt om je baby te laten eten is een goed idee, toch?

En mama, je moet onthouden dat als je baby met ballonnen speelt, je altijd eerst aan de veiligheid moet denken.

In tegenstelling tot ander speelgoed, kunnen ballonnen gemakkelijk knappen. De stukken ballon kunnen de aandacht van je kleintje trekken en misschien zal hij proberen om het in zijn mond te stoppen.

Laat je kind met ballonnen spelen, maar houd hem altijd in de gaten. Wellicht ook interessant voor jou

Psychologische voordelen van Lego
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Psychologische voordelen van Lego

Heb je ooit de psychologische voordelen van Lego opgemerkt? Lego is een van de wereld's meest favoriete speelgoed omdat het ons de uitgestrekte ter...