Super Potato: het eerste stripboek voor kinderen

In dit artikel zullen we een verzameling strips laten zien die geweldig zijn voor kinderen vanaf 3 jaar. Je kinderen zullen dol zijn op Super Potato!
Super Potato: het eerste stripboek voor kinderen

Laatste update: 10 december, 2020

Er zijn veel verschillende genres in de kinderliteratuur. Hierdoor kunnen kinderen kiezen tussen verschillende boeken die ze het leukst vinden. In dit artikel zullen we je alles vertellen over de kinderstrip Super Potato.

De bekendste kinderboeken zijn vaak dikke boeken met veel hoofdstukken, veel woorden en niet veel plaatjes bevatten. Er zijn echter ook andere boeken die net zo belangrijk zijn voor kinderen om te lezen.

Vaak willen kinderen liever niet lezen als ze alleen maar lappen tekst zien. Dit verveelt ze en trekt hun aandacht niet. Aan de andere kant is er een ander soort boek dat de aandacht van kinderen wel trekt. Hiermee bedoelen we stripboeken.

Wat zijn stripboeken?

Tijdens je jeugd heb je waarschijnlijk verhalen over Superman, Batman, Calvin en Hobbes en Archie gelezen. Deze figuren hebben allemaal iets gemeen: het zijn personages in stripboeken.

Een meisje leest een stripboek

Deze boeken hebben een zeer gedefinieerd en bekend uiterlijk. Het zijn verhalen die je leest door naar een serie foto’s te kijken. Deze afbeeldingen vind je terug in kleine vierkantjes die vignetten heten. Ook kunnen de personages praten, wat we terugvinden in tekstballonnetjes in de plaatjes.

Naast de beroemde strips die we zojuist genoemd hebben, zijn er ook andere strips die geweldig zijn voor jonge lezers. Een van de bekendste is Super Potato. Zoals je misschien al verwacht is de hoofdpersoon, Super Max, een superheld die in een aardappel veranderd.

Super Potato: een stripboek voor kinderen

Hoewel stripboeken geweldig zijn voor kinderen, moet je ervoor zorgen dat de strips die zij lezen geschikt zijn voor hun leeftijd. Er zijn namelijk veel strips die niet voor kleine kinderen gemaakt zijn.

Voor kinderen van 3 tot 9 jaar is er een collectie genaamd Mamut. Dit bedrijf maakt strips voor alle leeftijden. Ze hebben veel leuke verhalen gemaakt die je kinderen zonder twijfel leuk vinden.

De structuur van Super Potato

Super Potato is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Bovendien is het een serie die al negen boeken heeft. Ook zijn deze strips heel makkelijk te begrijpen voor kinderen.

In tegenstelling tot andere strips, die gemaakt zijn voor oudere kinderen en volwassenen, staan er maar zes afbeeldingen op één pagina. Op deze manier is het makkelijker voor kinderen om te lezen.

Ook is het geschreven in korte en eenvoudige zinnen. Kinderen hebben dus geen problemen met het lezen.

De illustraties van de auteur vallen gelijk op omdat ze erg kleurrijk zijn en duidelijk afbeelden wat er in het verhaal gebeurt. Hierdoor kunnen kinderen het verhaal begrijpen zonder dat ze de tekst hoeven te lezen.

Jongetje leest een boek

Het plot

In het eerste boek leren we dat Super Max een aardappel wordt door de kwaadaardige dokter Malevolent.

Superhelden en avonturen komen op een mooie manier samen in deze eenvoudige illustraties. Kinderen zullen ook zeker geïnteresseerd zijn door de grote hoeveelheid foto’s en kleine hoeveelheid tekst. Bovendien is het een ideaal boek voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Bevorder het lezen door middel van stripboeken. Rond de vijf of zes jaar beginnen kinderen te leren lezen. Als ze eenmaal de basis geleerd hebben, is het belangrijk dat zowel de leerkrachten als de ouders het lezen door middel van verschillende soorten boeken aanmoedigen.

Door kinderen verschillende opties te geven, kunnen ze leren van lezen te houden. Deze eenvoudige strips zijn zeker een goede keuze. Niets trekt meer de aandacht van kinderen dan flitsende illustraties en kleine hoeveelheden woorden.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Díaz, A. (2011). Super patata 1. Bang Ediciones.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.