7 Ideeën om plezier te maken met je kinderen

Vervelen je kinderen zich en zoeken ze iets om te doen? Kijk eens naar deze 7 ideeën om plezier met je kinderen te maken.
7 Ideeën om plezier te maken met je kinderen

Laatste update: 28 december, 2021

Weet jij soms niet wat te doen om plezier te maken met je kinderen? Als kinderen zich vervelen, moeten vader en moeder het onmogelijke doen om de magie van vrije tijd niet verloren te laten gaan.

De meeste ouders hebben wel eens te maken gehad met de verveling van kinderen en het gebrek aan vermaak en plezier. Zinnen als “Ik ben moe van al mijn speelgoed”, “Ik verveel me” of “Ik heb niets te doen” vormen een uitdaging voor volwassenen, die moeten uitzoeken hoe ze dit ernstige probleem kunnen oplossen. Daarom brengen we je deze 7 ideeën om plezier te maken met je kinderen.

Videospelletjes, televisie en apps op mobiele toestellen zijn niet altijd genoeg om de kleintjes in huis te vermaken. Zonder het te beseffen worden ook deze activiteiten routine, vooral als we ons niet met onze kinderen bemoeien.

Het plezier ligt in je handen, maak er gebruik van en geniet samen met je kleintjes

Uiteraard moeten we niet ophouden ons bezig te houden met de verplichtingen en klusjes van het huishouden. Maar het is de moeite waard verantwoordelijkheden opzij te zetten en een flink deel van de tijd aan onze kleine engeltjes te wijden zonder te wachten tot ze ons hun verveling tonen.

Onze kleintjes aan onze zijde te hebben is namelijk een kans die we niet mogen missen om ze op te voeden en van hun glimlach te genieten.

Met een beetje fantasie en creativiteit, beseffen we dat thuisblijven gewoon een verplichting tot plezier is. Dus zet opzij waar je mee bezig bent, geef vleugels aan hun dromen, en beleef die momenten met je kleintjes die nooit uit hun geheugen gewist zullen worden.

Onze 7 ideeën om plezier te maken met je kinderen

7 Ideeën om plezier te maken met je kinderen

Soms is het niet gemakkelijk om een plan te maken dat dient om de kleintjes af te leiden. Vooral als ze al wat ouder zijn en hun interesses anders liggen. We moeten echter rekening houden met de smaak van elk van hen, om ze mee te laten doen met de initiatieven die we in deze missie uitvoeren.

De filosoof Plato benadrukte dat de kindertijd het perfecte stadium is om de beste emoties te ontwikkelen, door middel van spel. “De meest doeltreffende vorm van opvoeding is dat een kind speelt tussen lieflijke dingen,” merkte de beroemde Griek op. Met deze inspirerende woorden brengen we je een lijst van 7 ideeën om plezier te maken met je kinderen:

Stof bordspelletjes af

Laat je kinderen de mentale vaardigheden en bekwaamheden ontdekken die ze hebben met verschillende mogelijkheden zoals deze. Bovendien versterkt de interactie die deze alternatieven impliceren de band, de communicatie en de liefde tussen ouders en hun kinderen.

Knutselen om plezier te maken

Leren en spelen zijn twee factoren die bij dit goede idee hand in hand gaan. Het is perfect voor regenachtige of erg koude dagen waarop je het huis niet uit kan om te voorkomen dat ze verkouden worden. Zoek papier, kleuren, temperaverf, speeldeeg, lijm, kleurpotloden, stiften, en eventueel recyclagemateriaal.

Ga op hun niveau zitten en leef je uit

Durf je met hen op hun niveau uit te leven. Maak bijvoorbeeld een tekening van de familie, gebruik hun favoriete speelgoed, of leg een interessante puzzel in elkaar die geschikt is voor hun leeftijd.

Een dag in het zwembad, park of op het strand

Elk kind droomt ervan een magische dag in deze omgevingen door te brengen. Maar, laat ze deze ervaring niet zonder jou beleven. Leer ze zwemmen of oefen enkele andere activiteiten in het water. Als je het nodig vindt of als ze je laten merken dat ze een moment willen om met andere vrienden te delen, geef ze dan de ruimte. Laat ze gewoon weten dat je er bent als ze je nodig hebben.

Verkleed je of creëer nieuwe looks om plezier te maken

Maak verhalen met denkbeeldige personages, houd een korte fotosessie, en bewaar deze herinnering als iets unieks.

Thuisbioscoop

Een filmmarathon is geweldig voor onze kleintjes. Met popcorn en snoep zal de tijd voorbij vliegen.

Koken met je mini chefs

Zoek gemakkelijke recepten, koop alle ingrediënten en leer ze de geheimen van de culinaire wereld. Maak van de gelegenheid gebruik om les te geven over bepaalde risico’s in de keuken en hoe je bepaalde voorwerpen met precisie kunt manipuleren.

Plan een vakantie van tevoren

Een kind is lekker aan het spelen

Tijd vrij van school is een van de momenten waar kinderen het meest naar uitkijken. We moeten dus op deze gelegenheid voorbereid zijn. Zomerkamp is waarschijnlijk een geweldig idee om volop van te genieten. Maar, als je tijd met elkaar wilt doorbrengen, maak dan ook een lijst van gezellige gezinsactiviteiten.

Verspil geen seconde om te delen met de liefdes van je leven

Soms twijfelen we om plezier te maken met onze kinderen omdat we gewoon niet weten hoe we het aan moeten pakken. Met deze ideeën om plezier met je kinderen te hebben, zijn er geen excuses meer om geen tijd door te brengen met degenen van wie je het meest houdt, je kinderen. Wellicht ook interessant voor jou

Knutselwerkjes met pompons: leuk voor kinderen
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Knutselwerkjes met pompons: leuk voor kinderen

Pompons zijn tegenwoordig erg populair. En als je ze nog niet in huis hebt, kun je ze zelf maken. We laten hier enkele knutselwerkjes zien.