10 kerstplannen voor jou en je kinderen

Met de komst van de kersttijd komt er een overvloed aan activiteiten waarvan jij en je gezin samen kunnen genieten. Op zoek naar ideeën?
10 kerstplannen voor jou en je kinderen
María Alejandra Castro Arbeláez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 24 december, 2019

De kersttijd is een van de leukste periodes van het jaar voor zowel kinderen als volwassenen. Omdat Kerstmis al weer voor de deur staat, vraag je je waarschijnlijk al af wat je met je kinderen moet doen. Heb jij al kerstplannen?

Verzin iets leuks, dat hen nieuwe ervaringen biedt en dat bovendien leuk is voor het hele gezin. Daarom gaan we je de beste kerstplannen voor jou en je kleintjes bezorgen. Geniet ervan!

Let op deze gezinsvriendelijke kerstplannen

1. Mis de lampjes niet

Dit is een kerstklassieker in zowel grote steden als dorpen – alle lampjes zien. Straten vullen zich met fonkelende lampjes, kleuren en vormen. Wat is een betere manier om van de bezienswaardigheden te genieten dan met je kinderen!

2. Zet een kerstmarkt op je lijst met kerstplannen

Veel scholen, kerken en winkelcentra organiseren kerstmarkten, wat een uitstekende manier is om plezier te hebben met je gezin. Daar vind je tal van snacks, ambachten, geschenken en meer. Veel van deze markten dienen ook als liefdadigheid, dus je zult niet alleen originele cadeaus en spulletjes vinden, maar je steunt vaak ook een goed doel.

Kerstkoekjes maken in de kerstvakantie

3. Schaatsen is een van de beste kerstplannen voor het hele gezin

Als je plannen voor de kerstvakantie maakt, is dit een klassieker. Schaatsbanen zijn de ideale plek om als gezin tijd door te brengen, omringd door vrienden. Je vindt vaak buitenijsbanen in het centrum van een stad, en dit is een favoriete winteractiviteit. Je krijgt wat beweging tijdens het schaatsen en maakt geweldige herinneringen.

4. Ga naar het theater!

Toneelstukken en musicals in het theater zijn ook een geweldige activiteit om met je familie te delen. Je kunt een breed scala aan soorten, thema’s en prijzen vinden.

5. Ambachtelijke workshops

Rond deze tijd van het jaar maken kinderen zich vaak zorgen over geschenken, veranderingen in hun routine en misschien bijeenkomsten met vrienden en familie. Het is daarom een goed idee om hen activiteiten aan te bieden die concentratie en mentale rust bevorderen.

We raden aan om naar workshops in de buurt te zoeken waar je kinderen een paar keer per week kunnen knutselen. Ze zullen een geweldige tijd hebben en je krijgt zelf ook wat tijd om te ontspannen of dingen gedaan te krijgen.

6. Bezoek plaatselijke musea

Dit is een geweldige kans voor je kinderen om iets nieuws te leren. Maar dwing je kinderen niet, anders kunnen ze negatief denken over musea – wat het doel tenietdoet.

Er zijn tal van leuke musea, vooral wetenschappelijke en interactieve musea. Deze bieden je kinderen kansen om deel te nemen en nieuwe kennis te integreren door ervaring.

7. Leer je stad kennen

Hoe vreemd het ook mag lijken, er is vaak veel dat we niet weten over de plaatsen waar we wonen. Zet daarom op je lijst met vakantieplannen een dag om toeristen te zijn in je eigen stad of dorp.

Als je stad geen bustochten aanbiedt, kijk dan op internet om interessante plaatsen te vinden en ga er zelf op uit. Je zult zeker veel nieuwe feiten over de geschiedenis van je woonplaats ontdekken.

8. Natuuruitjes

Waar je ook woont, er zal vast wel een berg, bos, meer, rivier of een andere plek zijn waar je tijd kunt doorbrengen in de natuur. Kies een dag met mild weer, pak een rugzak, snacks en water en ga op avontuur.

Het is geweldig voor kinderen om in contact te staan ​​met de natuur. Hiermee kunnen ze namelijk spanning loslaten, een gevoel van vrijheid voelen en leren over de wereld om hen heen. Wanneer de avond komt, vallen je kinderen bovendien snel in slaap.

Ga de natuur in met de kerst

9. Avontuur- en pretparken

Er zijn tal van binnen- en buitenparken die erop gericht zijn om onze avontuurlijke geest maximaal te laten uitkomen. Bijvoorbeeld gigantische doolhoven, klimwanden, hindernisbanen, waterparken, pretparken en meer. Dit is een vakantieplan dat je kinderen zeker zal opwinden.

10. Je eigen boom kappen: een van de beste kerstplannen

Als je op zoek bent naar een vakantie-ervaring die je kinderen zeker voor de rest van hun leven zullen koesteren, is een kerstboomboerderij het antwoord. Pak je hele gezin goed in en ga eropuit om de bomen te bewonderen en kies de juiste voor jouw huis.

Zoals je kunt zien, zijn er allerlei manieren waarop je met je kinderen van deze kerstvakantie kunt genieten. We zijn ervan overtuigd dat onze suggesties je zullen helpen de perfecte agenda samen te stellen, zodat jij en je gezin dit jaar een speciale vakantie kunnen hebben. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.