5 knutselwerkjes om de komst van de lente te vieren

Er is geen betere manier om de komst van de lente, een van de mooiste seizoenen van het jaar, te vieren dan door te knutselen. Het mooie is dat deze knutselwerkjes ook het hele jaar door leuk zijn.
5 knutselwerkjes om de komst van de lente te vieren

Laatste update: 04 maart, 2021

De lente staat altijd voor vreugde, kleur, veel bloemen en de komst van mooi weer. Daarom kunnen we geen betere manier bedenken dan knutselwerkjes om de komst van de lente te vieren.

Hieronder vind je fantastische lente-gerelateerde knutselwerkjes die je met je kinderen kunt proberen. We zijn er zeker van dat ze er dol op zullen zijn!

Knutselwerkjes om de komst van de lente te vieren

1. Bloemen

Omdat bloemen typisch zijn voor de lente, is er geen betere manier om de komst van de lente te vieren dan door bloemen te maken.

Omdat bloemen heel simpel te maken zijn, kun je verschillende materialen gebruiken om ze te maken. Hieronder geven we je drie zeer eenvoudige en leuke ideeën om bloemen te maken.

 • Ten eerste kun je ijsstokjes gebruiken. Gebruik een van de stokjes om de steel van de bloem te maken en nog eens acht om de bloemblaadjes te maken.
 • Ten tweede kun je kleine plastic bordjes gebruiken om bloemen te maken. Het enige wat je hoeft te doen is deze bordjes in welke kleur dan ook te schilderen en voilà!
 • Tot slot, om bloemblaadjes te maken, kun je macaroni of een ander soort pasta gebruiken dat de kinderen leuk vinden.
Knutselwerkjes met bloemen

2. Knutselwerkjes met vogels

Kinderen zijn dol op dieren. Om deze reden is dit een van de knutselwerkjes voor de lente die ze het leukst zullen vinden, aangezien het bestaat uit het schilderen van dieren.

Fluitende vogeltjes is een ander kenmerkend element van de lente. Daarom zijn papieren vogels een ander perfect knutselwerkje dat je met je kinderen kunt maken. Je hebt maar drie zeer eenvoudige materialen nodig om het te maken:

 • Vingerverf
 • Stiften
 • Vellen papier

Laat je kinderen eerst de palm van hun hand in de vingerverf steken en deze daarna horizontaal op een vel papier leggen. Op deze manier zullen hun vingers de vleugels vormen en het uiteinde van de palm van hun hand het gezicht van de vogel. Laat je kind ten slotte de snavel en ogen van de vogel te tekenen met de stiften. Nu zijn hun vogels klaar om te vliegen!

3. Lente knutselwerkjes met rupsen

Rupsen zijn ook erg typisch voor de lente. Om ze met je kinderen te maken, heb je het volgende nodig:

 • Gekleurde pompons
 • Wasknijpers
 • Lijm
 • Wiebelogen.

Als eerste lijm je de pompons in een lijn op een van de zijkanten van een wasknijper. Je kunt de gekleurde pompons naar wens mixen en matchen. Zo maak je kleurrijke creaties die je kinderen leuk zullen vinden. Tot slot, om de rupsen er levendiger uit te laten zien, lijm je de wiebelogen erop.

4. Vlinders

Dit dier is ook gerelateerd aan de lente, lekker weer en felle kleuren. Om ze te maken heb je het volgende nodig:

 • Lege wc-rollen
 • Karton of stevig papier
 • Glitter
 • Schaar
 • Lijm
Vlinders knutselen

Maak het lichaam van de vlinder met de wc-rol. Gebruik daarna het karton om de twee vleugels te maken en plak ze op de achterkant van de wc-rol. Gebruik vervolgens de glitter om de vleugels te versieren. Je kunt ook andere soorten materialen gebruiken om ze te versieren, zoals knutselfoam.

Teken vervolgens met een stift het gezicht van de vlinder of gebruik wiebelogen om hem er levendiger uit te laten zien.

5. Een muurschildering om de lente uit te drukken

De meeste kinderen gebruiken hun creativiteit en verbeeldingskracht graag door middel van tekenen en schilderen. Daarom zijn we er zeker van dat, als je ze een enorme witte muur aanbiedt, ze deze graag met kleuren willen vullen.

De activiteit die we voorstellen is heel eenvoudig. De eerste stap is om samen met je kinderen enkele kinderboeken over de lente te lezen, zodat ze de elementen kunnen zien die typisch zijn voor de lente.

De tweede stap is dat je als gezin en met veel creativiteit alles wat je hebt geleerd op de pagina’s van het boek vastlegt op een grote witte muur.

Zo oefen je het geheugen, de concentratie en aandacht van je kinderen, maar ook tekenen en lezen. Is er een meer complete activiteit?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.