Grootmoeders zijn de lichten die hun kleinkinderen leiden

Grootmoeders zijn die ongelooflijke mensen die hun kleinkinderen begeleiden en hun leven vullen met licht. Vandaag willen we jullie bedanken.
Grootmoeders zijn de lichten die hun kleinkinderen leiden
María José Roldán

Geschreven en geverifieerd door de psychopedagoog María José Roldán.

Laatste update: 22 december, 2022

Moeders en grootmoeders. Beide generaties hebben een ongelooflijke kracht die wordt gezien in hun dagelijkse strijd, zodat hun kinderen en kleinkinderen alles hebben wat ze nodig hebben. Opa’s en oma’s zijn altijd die geweldige mensen die hun kleinkinderen begeleiden en met liefde overladen.

Veel grootouders zijn, nogmaals, helden voor die ouders die moeten werken. Ze zorgen altruïstisch en met al hun onvoorwaardelijke liefde voor hun kleinkinderen. Maar ook al kunnen veel andere grootouders de verantwoordelijkheid voor de kinderopvang niet op zich nemen, toch hebben ze een sterke en onvergetelijke invloed op het leven van hun kleinkinderen.

Daarom willen we je bedanken!

Bedankt, grootmoeders

Bedankt grootmoeders, dat jullie die sterke vrouwen zijn die de baby’s en peuters blijven knuffelen, die jullie je kleinkinderen noemen, waardoor jullie je levendiger dan ooit voelen.

Je vindt het niet erg om midden in de nacht beschikbaar te zijn voor je kinderen en kleinkinderen. Je weet dat het belangrijkste in het leven familie is, wat er ook gebeurt. En je houdt ervan om momenten met hen te delen omdat ze alles voor je betekenen.

Een grootmoeder die bakt met haar jonge kleinkinderen.

Grootmoeders, ook bedankt voor het zijn van vrouwen die nooit een knuffel missen als het nodig is. En om foto’s te maken en daadwerkelijk uit te printen, want jullie weten dat herinneringen beter in een fotoalbum dan in een telefoongeheugen bewaard kunnen worden.

Bedankt dat je ons hebt laten zien dat schoonheid niet in het lichaam wordt gevonden, noch in het verleden, maar in de ogen en in het hart. Bedankt dat je je vreugde, wijsheid en verlangen om de dingen altijd goed te doen met de hele familie wilt delen.

Nogmaals, bedankt voor het maken van fouten en om ons te laten zien hoe belangrijk het is om ervan te leren. Je zien zingen is een wonder voor je kleinkinderen. En als ze met je dansen, is dat het beste feest dat je je ooit zult herinneren. Kijken naar kleinkinderen die plezier hebben met hun oma’s en opa’s is zonder twijfel de beste schat die een moeder of vader kan hebben.

Jullie zijn geweldig

Jullie grootmoeders zijn nodig in het leven omdat jullie kookkunsten, jullie taarten, jullie gesprekken en alles wat jullie geven speciaal wordt. Dit komt omdat het niet oneindig is, het is kortstondig, en jullie moeten ervan genieten zolang het kan. Als ik eraan denk hoe geweldig jullie zijn, gaat mijn hart sneller kloppen.

Bedankt dat je het soort grootmoeder bent die van onze kinderen geniet. Het soort dat belangrijke evenementen bijwoont met jouw gezin, dat aanmoedigt om over waarden te onderwijzen en dat medelevende en vriendelijke harten bevordert.

Bedankt dat je het soort grootmoeder bent dat aanbiedt om op de kinderen te passen als je weet dat de ouders haastig weg moeten. Die gelukkige ouders weten dat ze zich nergens zorgen over hoeven te maken terwijl hun kinderen onder jouw hoede zijn.

Bedankt dat je het soort grootmoeder bent dat met je kleinkinderen zit te schilderen. Die oma die met play-doh speelt en torens bouwt. Die samen met hen verhalen leest en alle activiteiten doen die de kleintjes bedenken in hun opzwepende fantasie. De verzoeken alleen al zijn het bewijs van hoe speciaal je ze laat voelen.

Nogmaals, bedankt dat je een van die grootmoeders bent die nieuwe schoenen koopt en geld naar de kleinkinderen smokkelt. Voor die grootmoeders die altijd een cadeautje meebrengen als ze op bezoek komen of als er speciale data, zoals verjaardagen, voorbij komen. Maar vooral bedankt dat je een van die grootmoeders bent die tijd doorbrengt met hun dierbaren en hun kleinkinderen en familie begeleidt – dat is zonder twijfel het beste cadeau!

Een grootmoeder die neerkijkt op haar pasgeboren kleinkind in haar armen.

We houden van je met heel ons hart

Er zijn vele generaties die zullen bestaan dankzij jouw inspanningen. Je huis zit vol met herinneringen die worden bijgewerkt met de komst van je kleinkinderen. De magneten op je koelkast weerspiegelen je gedeelde reizen en houden de kostbare kunstwerken van de kinderen van jouw kinderen op hun plaats.

Je armen zijn altijd de beste schuilplaats en het beste huis. Je keuken zal altijd de beste ter wereld zijn en met je praten zal altijd de grootste schat zijn.

Bedankt voor alles wat je doet, voor wie je bent. Daarom zullen je nakomelingen blijven groeien en geweldige mensen blijven vanwege je erfenis van waarden en een onvoorwaardelijke liefde voor het gezin die nooit verloren mag gaan.

Het leven is beter dankzij grootmoeders; ze zijn de wandelstok die ons allemaal helpt om vooruit te komen, zelfs als ze niet aan onze zijde staan, omdat de tijd hen heeft gedwongen om verder te gaan naar een betere plek

Hun wijsheid en onvoorwaardelijke liefde zullen in ons hart blijven. Grootmoeders zullen dat licht blijven dat hun kleinkinderen zal leiden en al diegenen die het geluk hebben gehad deel uit te maken van hun familie. Bedankt, grootmoeders, geweldige vrouwen met zilverkleurig haar en gouden harten.

Bedankt! Wellicht ook interessant voor jou

Waarom tantes zo belangrijk zijn in het leven van hun nichtjes en neefjes
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Waarom tantes zo belangrijk zijn in het leven van hun nichtjes en neefjes

Tantes spelen ook een zeer belangrijke rol in de opvoeding van hun nichtjes en neefjes. Wil je weten waarom tantes zo belangrijk zijn?


De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.