Mijn opa heeft zilver haar en een hart van goud

Mijn opa heeft zilver haar en een hart van goud
María Alejandra Castro Arbeláez

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 22 december, 2022

Mijn opa heeft een fundamentele plek in mijn leven. Naarmate de tijd vordert en de jaren verstrijken, is hij veranderd.

Vandaag zijn zijn handen en zijn gezicht voorzien van een patroon van rimpels. Hij raakt mijn hart door hoe moe hij is geworden en ook door de liefdevolle persoon die hij is.

Mijn opa is een geweldig persoon met zilver haar en een hart van goud. Mijn hele leven wist ik hoe gelukkig ik was om in zijn aanwezigheid te zijn en omringd te zijn met zijn onvoorwaardelijke liefde.

Hij geeft me vrede, geruststelling en ook een relatie die onmogelijk met woorden te beschrijven is.

Zijn armen zijn therapeutisch en helend. Het advies dat hij mij geeft, weerspiegelt zijn eindeloze kennis en ongeëvenaarde ervaring.

Zijn ruwe vingers gevormd door zijn lange leven zijn er altijd om de tranen van mijn wangen te vegen. Terwijl zijn oren er altijd zijn om naar mij te luisteren. Altijd en overal.

Mijn opa is een uniek en speciaal persoon. Geliefd en onvergetelijk, zoals er weinigen zijn, heeft hij de meest prachtige emotionele indrukken achtergelaten.

Hij heeft mijn prachtige jeugd gemarkeerd met avonturen, kattenkwaad, geheimen, samenhorigheid, begrip en vertrouwen aan zijn zijde.

Mijn opa met zijn zilveren haren

Tekening van opa en kleinkind

De tijd toont geen genade. Ook niet met mijn geliefde opa. Ik kan het verstrijken van de tijd in zijn ogen zien.

En hoewel hij fysiek is veranderd, kan ik zien dat de liefde tussen een opa en zijn kleinkinderen er nog steeds is en zelfs is gegroeid. Ik ben ook niet hetzelfde, maar in zijn liefdevolle blik zie ik ook trots.

Hij lijkt moe, afgeleid. De laatste tijd vergeet hij zelfs dingen. Mijn naam en zoveel dingen over mij.

Hij heeft die vonk verloren, die energie die mij en mijn geest in leven hield. Ik ben het ook kwijt. Die tijd dat mijn opa aan al mijn grillen voldeed, is voorbij.

Met zijn zilveren haar is hij gevormd door zijn goed geleefde leven. Het is zijn trofee van de race die het leven is.

Gelukkige momenten, droevige, liefde en teleurstellingen, moeite, opofferingen, fouten en successen. Deze verschijnen in zijn fijne haar, waarvan hij er steeds minder heeft.

Mijn opa heeft een hart van goud

Mijn opa heeft me rijk gemaakt door alleen maar te bestaan. Hij is mijn beste nalatenschap en hij heeft me de beste nalatenschappen, leringen en levenslessen nagelaten.

Mijn ouders hadden me geen beter geschenk kunnen geven dan mijn geliefde grootouders.

Ik koester nog steeds die donuts en heerlijke maaltijden met hen in mijn hart. Hun verhalen. De middagen wandelend in het park, zorgen voor de planten in de tuin.

Gaan winkelen, verwend worden en traktaties krijgen. Elk van hun woorden echoot nog steeds in mijn ziel, die door hen werd gevormd.

En mijn opa heeft een hart van goud. Hij had zoveel te geven en vroeg er niets voor terug. Alleen de vreugde om me dichtbij te hebben en me te zien opgroeien.

Hij maakte de beste herinneringen die ik heb en schreef een mooi verhaal in mijn hart.

Verzamelaar van schatten uit de kindertijd, officiële fotograaf van belangrijke evenementen. Mijn opa was ook mijn grootste fan in welk project of onderneming dan ook.

Hij was ook de verteller van mijn favoriete verhalen en de zanger van mijn favoriete slaapliedjes.

Ik zal altijd in de voetstappen van mijn grootvader volgen

Lachende opa met kleinkind

Mijn opa zal nooit sterven, omdat niets hem ooit uit mijn hart zal verwijderen. Hij zal altijd elke stap die ik neem als mijn voorbeeld begeleiden.

Hij zal me in de goede richting wijzen, als mijn kompas. Misschien zal hij in de toekomst fysiek verdwijnen, maar zijn nagedachtenis zal door mij verder leven.

Als een vlam houd ik hem aan mijn zijde. Voor elk moment zal ik hem op een speciale plaats in mijn hart vasthouden, een plaats die gegroeid is door zijn onvoorwaardelijke en eeuwige liefde. Een liefde die niet met het verstrijken van de tijd kan sterven.

Omdat ik weet, zodra hij vertrekt, dat hij bij mij is. En zelfs als hij weggaat, zullen we na verloop van tijd elkaar weer ontmoeten in de hemel.

En dan zullen we samen blijven genieten van meer geweldige tijd. Mijn lieve opa, ik hou van jou met heel mijn hart, voor altijd.  Wellicht ook interessant voor jou

Kinderen die opgroeien met hun grootouders zijn gelukkiger en veiliger
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Kinderen die opgroeien met hun grootouders zijn gelukkiger en veiliger

Kinderen die opgroeien met hun grootouders hebben geluk. Dankzij deze band krijgen ze meer affectie, meer emotionele bekrachtiging en ook een uitzo...
De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.