Recept voor chocoladetaart: een ideaal toetje voor kinderen

We gaan je laten zien hoe je thuis een snelle en gemakkelijke chocoladetaart met drie soorten chocolade kunt maken, zodat je er samen met je kleintjes van kunt genieten.
Recept voor chocoladetaart: een ideaal toetje voor kinderen

Laatste update: 10 juli, 2022

Chocoladetaart met drie soorten chocolade is een van de favoriete desserts van kinderen. Deze taart kan gemakkelijk thuis gemaakt worden om een spectaculair resultaat te bereiken. Daarom reiken we je het recept aan, zodat je het kunt bereiden en iedereen kunt verrassen bij speciale vieringen.

Je zou zelfs de kinderen bij het proces kunnen betrekken. zo kun je ze van jongs af aan de smaak voor koken overbrengen.

Hoe maak je een chocoladetaart met drie soorten chocolade?

Recept voor chocoladetaart
Chocolade is een van de favoriete voedingsmiddelen van kinderen en volwassenen. Het opnemen ervan in de context van een evenwichtige voeding is heel heilzaam.

Alvorens te beginnen is het belangrijk erop te wijzen dat het altijd beter is om thuis desserts te bereiden dan je toevlucht te nemen tot industriële versies.

Deze laatste bevatten namelijk vaak elementen zoals enkelvoudige suikers, transvetten en kunstmatige additieven die op middellange termijn schadelijk zijn voor het lichaam.

Ingrediënten voor het recept van deze heerlijke chocoladetaart

Als je deze verrukkelijke chocoladetaart wilt bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 pakje graham crackers of andere soortgelijke koekjes
 • 5 eetlepels boter
 • 5 theelepels room en 3 kopjes room apart
 • 150 gram pure chocolade
 • 150 gram melkchocolade
 • 3 zakjes kwark
 • 150 gram witte chocolade
 • 3 kopjes melk
 • Chocoladestukjes om te decoreren

Stap-voor-stap instructies

Het belangrijkste deel van het recept voor deze chocoladetaart met drie soorten chocolade is de basis, gevolgd door de cacaolagen. Hieronder zetten we de stappen uiteen. Zo kom je tot een verbluffend resultaat.

 • Voor de bodem van de taart moet je allereerst de graham crackers pletten en vermengen met gesmolten boter en room.
 • Doe het resultaat in een uitneembare ronde vorm en plet het heel goed met behulp van een lepel, zodat het zo stevig mogelijk is. Je kunt het zelfs 5 minuten bakken op 160 graden Celsius voor een knapperig resultaat.
 • Dan is het tijd om de eerste laag chocolade in te brengen, die donker moet zijn. Hak daartoe het ingrediënt fijn terwijl je een steelpan met 3 kopjes room en dezelfde hoeveelheid melk op matig vuur zet. Het is belangrijk goed te roeren en dan de kwark toe te voegen als de chocolade goed opgelost is, zodat het mengsel consistentie krijgt. Blijf al roerend 10 minuten koken en giet dan over de koekjesbodem.
 • De tweede laag is de melkchocoladelaag. Volg hiervoor hetzelfde proces als in de vorige stap vermeld. Maar bij het in de vorm gieten moet je heel voorzichtig zijn om te voorkomen dat ze met elkaar vermengen.
 • Tot slot is er de witte chocoladelaag. Doe in dit geval gewoon hetzelfde als bij de vorige lagen om de cake af te maken.
 • Als deze procedure voltooid is, zet je de vorm 24 uur in de koelkast. Na deze tijd kun je de taart uit de vorm halen en serveren. Het is ook mogelijk de taart in afzonderlijke kopjes te bereiden, afhankelijk van de smaak van elke persoon.

Voorzorgsmaatregelen met betrekking tot deze heerlijke taart

Deze chocoladetaart kan af en toe opgenomen worden in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding. Het zal op middellange termijn de gezondheid niet schaden. Het is echter aan te bevelen de beoefening van lichaamsbeweging op regelmatige basis te bevorderen.

Daardoor zullen suikers als energiesubstraat gebruikt worden, waardoor voorkomen wordt dat ze in vet worden omgezet en zich ophopen. Je moet er ook rekening mee houden dat overgewicht en zwaarlijvigheid de incidentie van vele complexe ziekten blijken (Engelse link) te verhogen.

Tegelijk moet met dit soort recept bijzondere aandacht besteed worden als je een of andere vorm van diabetes ontwikkeld hebt. In dit verband treden disfuncties op bij het omgaan met voedingskoolhydraten, zodat het raadzaam kan zijn de inname ervan gedeeltelijk te beperken.

Volgens onderzoek gepubliceerd in het Journal of Medical Internet Research (Engelse link) is een suikerarme aanpak effectief bij het verbeteren van de beheersing van deze ziekten.

Cacao biedt meervoudige voordelen
Cacao biedt meervoudige voordelen. Je kunt het beste kiezen voor chocolaatjes met een hoog percentage van deze voedingsstof en een laag suikergehalte.

Bereid deze chocoladetaart met drie soorten chocolade thuis

Zoals je gezien hebt, is het thuis maken van deze chocoladetaart veel eenvoudiger dan het op het eerste gezicht lijkt. Het resultaat is heerlijk en geschikt voor het hele gezin, met maar een paar ingrediënten. Op deze manier wordt de variatie in het dieet vergroot, en wordt er een grotere toewijding aan bereikt.

Tot slot moeten we bedenken dat als het doel is een optimale gezondheidstoestand te handhaven, het het beste is om een reeks gewoonten als geheel te bevorderen. Het is niet alleen voldoende om op je voeding te letten, maar je moet ook zorgen voor regelmatige lichaamsbeweging. Wellicht ook interessant voor jou

3 heerlijke cakerecepten voor kinderen
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
3 heerlijke cakerecepten voor kinderen

In dit artikel vind je 3 heerlijke cakerecepten voor kinderen die je met hen kunt maken en samen als gezin van kunt genieten. • Conway B, Rene A. Obesity as a disease: no lightweight matter. Obes Rev. 2004 Aug;5(3):145-51. doi: 10.1111/j.1467-789X.2004.00144.x. PMID: 15245383.
 • Saslow LR, Mason AE, Kim S, Goldman V, Ploutz-Snyder R, Bayandorian H, Daubenmier J, Hecht FM, Moskowitz JT. An Online Intervention Comparing a Very Low-Carbohydrate Ketogenic Diet and Lifestyle Recommendations Versus a Plate Method Diet in Overweight Individuals With Type 2 Diabetes: A Randomized Controlled Trial. J Med Internet Res. 2017 Feb 13;19(2):e36. doi: 10.2196/jmir.5806. PMID: 28193599; PMCID: PMC5329646.

De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.