Recept voor chocolade spongecake met slagroomvulling

Deze sponzige chocolade biscuit met roomvulling is gemakkelijk te bereiden en zal het gehemelte veroveren van iedereen die hem probeert.
Recept voor chocolade spongecake met slagroomvulling

Laatste update: 06 juli, 2022

Deze chocolade spongecake met slagroomvulling is gemakkelijk te bereiden en zal zowel kinderen als volwassenen veroveren. Hij kan met maar een paar ingrediënten en in korte tijd gemaakt worden en toch een uitstekend resultaat opleveren voor elk bijzonder feest. Het is een alternatief voor andere zoete taarten, maar in dit geval heeft het een heerlijke textuur.

Hoe maak je een chocolade spongecake met slagroomvulling

Alvorens te beginnen is het belangrijk op te merken dat desserts met toegevoegde suiker, zoals de chocolade spongecake met slagroomvulling, met mate gegeten moeten worden. Dit ingrediënt kan op middellange termijn stofwisselingsschade veroorzaken als het vaak in het dieet wordt opgenomen.

Nu dit duidelijk is, wacht je niet langer om je gezin met deze lekkernij te verblijden. Laten we aan het bakken gaan!

Recept voor chocolade spongecake met slagroomvulling
Verjaardagstaarten moeten bijzonder zijn, heerlijk, en geschikt voor alle smaken.

Ingrediënten

De producten die je nodig hebt om een voortreffelijke chocolade spongecake met roomvulling te bereiden zijn de volgende:

Stap voor stap instructies

  1. Meng allereerst de boter met de suiker en de eieren tot een luchtig deeg ontstaat.
  2. Zeef dan de bloem samen met de gist over het vorige mengsel. Dit voorkomt klontjesvorming en geeft een beter eindresultaat. Natuurlijk is het essentieel om beetje bij beetje te roeren om te voorkomen dat de bereiding te veel lucht krijgt.
  3. De volgende stap is het smelten van de pure chocolade. Hiervoor kun je hem het beste au bain-marie verwarmen, hoewel je ook de magnetron kunt gebruiken.
  4. Als de chocolade klaar is, meng je dit met de bloem en integreer je de ingrediënten goed.
  5. Als alles goed geroerd is, vet je een springvorm in met boter en giet je het beslag erin.
  6. Bak hem daarna ongeveer 30 minuten op 185 graden, met warmte aan beide kanten.
  7. Als de cake uit de oven komt, laat je hem afkoelen. Snijd hem dan horizontaal door om twee gelijke lagen te krijgen.
  8. Smeer op de onderste de helft van de eerder opgeklopte room, en leg dan de andere helft erop.
  9. Versier de rest van de taart met de rest van de slagroom en werk af met chocoladehagelslag of stukjes koek.
  10. Laat tot slot een paar uur afkoelen in de koelkast en je taart is klaar om van te genieten.

Overwegingen over vet- en suikerinname

Het is belangrijk op te merken dat sommige mensen margarine door boter vervangen in cake recepten. Het doel van deze verandering is een gezonder resultaat te bereiken, maar net het tegendeel wordt bereikt.

Bij de productie van margarine worden namelijk plantaardige oliën gehydrogeneerd en omgezet in transvetten. Volgens een in de BMJ (Engelse link) gepubliceerde studie kunnen deze elementen de mate van ontsteking in het lichaam en het risico op complexe ziekten verhogen.

Tegelijk moeten we wel voorzichtig zijn met de consumptie van eenvoudige suikers. Deze voedingsstoffen blijken in verband te staan (Engelse link) met het voorkomen van diabetes type 2, vooral bij sedentaire mensen.

Een heerlijke taart om van te genieten
Geniet van de voordelen van chocolade in een voortreffelijke en heel eenvoudige bereiding.

Bereid thuis een chocolade spongecake met slagroomvulling

Zoals je gezien hebt, is het gemakkelijk om een chocolade spongecake met slagroomvulling te bereiden die iedereen aan tafel in verrukking zal brengen. Hij is dus uitstekend geschikt voor een speciale viering, en geeft een zoete toets aan het einde van een maaltijd. Iedereen zal ervan smullen en smeken om meer!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • de Souza, R. J., Mente, A., Maroleanu, A., Cozma, A. I., Ha, V., Kishibe, T., Uleryk, E., Budylowski, P., Schünemann, H., Beyene, J., & Anand, S. S. (2015). Intake of saturated and trans unsaturated fatty acids and risk of all cause mortality, cardiovascular disease, and type 2 diabetes: systematic review and meta-analysis of observational studies. BMJ (Clinical research ed.)351, h3978. https://doi.org/10.1136/bmj.h3978
  • Yoshida, Y., & Simoes, E. J. (2018). Sugar-Sweetened Beverage, Obesity, and Type 2 Diabetes in Children and Adolescents: Policies, Taxation, and Programs. Current diabetes reports18(6), 31. https://doi.org/10.1007/s11892-018-1004-6

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.