2 Snelle en gemakkelijke recepten voor kinderen

Het bereiden van snelle en gemakkelijke recepten voor kinderen kan belangrijk zijn om de variatie in hun dieet te vergroten. Hier zijn twee leuke suggesties.
2 Snelle en gemakkelijke recepten voor kinderen

Laatste update: 20 augustus, 2022

Het koken van snelle en makkelijke recepten voor kinderen is de sleutel. Je moet echter nooit afzien van een goede voedingsinname. Tijdens het groeistadium is het namelijk van cruciaal belang te zorgen voor een regelmatige inname van essentiële voedingsstoffen om de ontwikkeling van de kleintjes te verzekeren en een goede gezondheidstoestand te behouden. Anders kunnen er op fysiologisch niveau inefficiënties ontstaan die schadelijk zijn voor hun lichaam.

Voor we beginnen, moeten we ook vermelden dat een dieet, om adequaat te zijn, gevarieerd en evenwichtig moet zijn. In het geval van kinderen kan deze verhouding enigszins doorbroken worden om een licht overschot op energetisch niveau te bereiken. Dank zij dit dieet zullen de weefsels optimaal groeien. Maar als ze volwassen zijn, is het beter om de verbruikte calorieën in overeenstemming te brengen met de ingenomen calorieën.

Hier zijn de beste snelle en gemakkelijke recepten voor kinderen. Je kunt ze regelmatig in het dieet opnemen om aan de behoefte van veel essentiële voedingsstoffen te voldoen. Ze zijn allemaal gemaakt met verse voedingsmiddelen als hoofdingrediënten.

1. Auberginepizza’s

Verse pizza met aubergine

Ingrediënten

Recepten voor kinderen: stap-voor-stap instructies

 1. Snijd de aubergine in de lengte door.
 2. Voeg aan beide kanten zout toe en leg hem op een vergiet, zodat hij geleidelijk water verliest. Ze moet minstens 15 minuten rusten voor ze verder gaat met het recept.
 3. Zet de oven op 400 graden en zet de pizza’s in elkaar. Doe daartoe een paar druppels olie op een bakplaat.
 4. Droog de aubergines met keukenpapier om het vocht te verwijderen en schik ze op de ingevette bakplaat.
 5. Giet een beetje tomatensaus over het oppervlak van de groenten en verdeel die goed.
 6. Bedek met de geraspte kaas, en hak dan de ham en de champignons fijn en schik ze erop.
 7. Voeg kruiden naar smaak toe en kook tot de kaas gesmolten is en het volume van de aubergine verminderd is. Laat het gerecht op dit punt iets afkoelen en serveer.

Waarom dit recept voor kinderen maken?

Aubergines zijn een bron van hoogwaardige antioxidanten. Van al die antioxidanten springen anthocyanen eruit, dat zijn verbindingen die kunnen bijdragen tot het voorkomen van veel chronische ziekten, zo blijkt uit een studie die gepubliceerd werd in het tijdschrift Vooruitgang in Voeding (Engelse link).

Behalve aubergines zijn ook bosbessen en kersen bronnen van zulke antioxidanten. Daarom moeten ze allemaal deel uitmaken van het voedingspatroon van de kleintjes.

2. Wraps met gerookte zalm en avocado is een van de favoriete recepten voor kinderen

Snelle en gemakkelijke recepten voor kinderen

Wraps met gerookte zalm en avocado zijn heel gemakkelijk te maken. Bovendien kun je ingrediënten kiezen, zoals volkoren tortilla’s, om ze gezonder te maken.

Ingrediënten

 • 2 Mexicaanse tortilla’s
 • 100 gram gerookte zalm
 • 2 avocado’s
 • 2 hardgekookte eieren
 • 1 rode ui
 • Koriander
 • 1 tomaat
 • 1 citroen of limoen
 • Zout naar smaak

Stap voor stap

 1. Kook de eieren door ze gewoon in een pan met kokend water en zout te leggen.
 2. Koel ze af onder stromend water en pel ze.
 3. Snipper de ui zo dun mogelijk en doe hem in een kom.
 4. Was de tomaten en snijd ze in vieren.
 5. Hak de eieren fijn.
 6. Pel en snijd de avocado.
 7. Doe alle ingrediënten in de kom, samen met de kruiden.
 8. Maak de wrap: doe dit door een tortilla een paar minuten in een koekenpan te verwarmen.
 9. Leg de gerookte zalm op de tortilla.
 10. Giet het mengsel dat in de kom zat erover en rol de tortilla op om de wrap te sluiten.

Waarom dit recept voor kinderen maken?

Zalm is een uitstekende bron van omega 3-vetzuren. Van deze elementen is aangetoond dat (Engelse link) ze een rol spelen bij het beheersen van ontstekingen in de inwendige omgeving en zo het ontstaan van gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten helpen voorkomen. Veel diëten slagen er echter niet in voor een voldoende aanvoer van deze lipiden te zorgen.

Bereid deze snelle en gemakkelijke recepten voor kinderen

Zoals je gezien hebt, kunnen deze recepten snel en gemakkelijk bereid worden en zijn ze in staat om een aanzienlijke hoeveelheid hoogwaardige voedingsstoffen te leveren. Bovendien bevatten ze geen enkelvoudige suikers of transvetten, zodat ze de werking van de stofwisseling of de fysiologie niet negatief beïnvloeden. Wellicht ook interessant voor jou

4 originele ideeën voor het koken van pasta
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
4 originele ideeën voor het koken van pasta

In dit artikel willen we een paar ideeën voor het koken van pasta op nieuwe en eenvoudige manieren delen. Lees dus snel verder.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Kalt, W., Cassidy, A., Howard, L. R., Krikorian, R., Stull, A. J., Tremblay, F., & Zamora-Ros, R. (2020). Recent Research on the Health Benefits of Blueberries and Their Anthocyanins. Advances in nutrition (Bethesda, Md.)11(2), 224–236. https://doi.org/10.1093/advances/nmz065
 • Calder P. C. (2017). Omega-3 fatty acids and inflammatory processes: from molecules to man. Biochemical Society transactions45(5), 1105–1115. https://doi.org/10.1042/BST20160474

De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.