3 heerlijke cakerecepten voor kinderen
In dit artikel vind je 3 heerlijke cakerecepten voor kinderen die je met hen kunt maken en samen als gezin van kunt genieten.
Bijna alle kinderen houden van desserts en snoep. Als ouders moet je ze echter op een gezonde, voedzame manier te eten geven en verwerkte producten vermijden. Bied waar mogelijk zelfgemaakt voedsel met natuurlijke ingrediënten aan.
1. Een klassieker onder de cakerecepten voor kinderen: chocoladecake
We beginnen met de koning van zoetigheid, de favoriet bij kinderen en volwassenen: chocolade. Het recept dat we hebben gekozen is zo eenvoudig dat ze het zelfs alleen zouden kunnen maken. Het resultaat is spectaculair!
Ingrediënten
- 3/4 kop chocolade om te smelten
- 3 eieren
- 1/2 kopje suiker
- 4 eetlepel boter
- 2 eetlepels bloem
Bereiding
- Verwarm eerst de oven voor op 180 ºC.
- Laat vervolgens de chocolade smelten. Hiervoor moet je het eerst in stukjes hakken. Doe het vervolgens in een warm waterbad of voeg een theelepel water toe en smelt het in de magnetron.
- Houd het tijdens het koken in de gaten. Roer daarna de chocolade met een houten lepel om te voorkomen dat deze verbrandt en om het te helpen gelijkmatig te smelten.
- Zodra het klaar is, voeg je de suiker, gesmolten boter, bloem en de dooiers van de drie eieren toe.
- Klop daarna de eiwitten tot ze stijve pieken vormen. Voeg het dan toe aan de rest van het mengsel.
- Vet de vorm in met boter en voeg dan het mengsel toe.
- Bak het daarna een half uur op 180 ºC.
Nadat je het uit de vorm hebt gehaald en het hebt laten afkoelen, kun je het met ijs, fondant of hagelslag versieren.
2. Aardbeien cheesecake zonder te bakken
Als je niet wilt dat je kinderen de oven gebruiken, hebben wij een geweldige oplossing voor je. Dit is een van de beste cakerecepten voor kinderen waarbij ze niet hoeven te bakken.
Ingrediënten
- 200 gram Philadelphia roomkaas
- 2 kopjes melk
- 3 eetlepels suiker
- 1 pakje niet-gearomatiseerd gelatinepoeder
- 1 3/4 kopjes Graham-crackers
- 1/2 kopje boter
- 400 gram aardbeien. Bovendien kun je elk ander fruit gebruiken dat je lekker vindt. Je kunt bijvoorbeeld in plaats van aardbeien, bosbessen of bramen gebruiken.
Bereiding
- Plet eerst de Graham-crackers. Je kunt ze in een zak doen en ze met een deegroller tot kruimels pletten.
- Smelt daarna de boter. Meng het vervolgens met de crackerkruimels totdat je een homogeen mengsel krijgt.
- Bedek dan de bodem van een springvorm met deze mix. Druk het vervolgens met een lepel naar beneden.
- Zet het daarna 15-20 minuten in de koelkast. Meng ondertussen de melk, gelatine en suiker op een laag vuurtje, onder voortdurend roeren.
- Roer tot alles is opgelost, let op dat het niet kookt.
- Haal het van het vuur en voeg vervolgens Philadelphia roomkaas toe, goed mengen.
- Giet het mengsel vervolgens in de vorm met de koekjesbasis. Zodra het warm is koel je het 6 uur.
Wanneer je het uit de vorm haalt, leg je het fruit erop en ben je klaar!
3. Red velvet: een klassieke veganistische versie
We willen met iedereen rekening houden. We laten je daarom een cakerecept zien voor veganistische kinderen die geen dierlijke producten consumeren.
Ingrediënten
Voor de cake:
- 2 kopjes plantaardige melk (amandel, haver, rijst, soja, enz.)
- 1 koffiekopje olie
- 2 kopjes bloem
- 1 kopje suiker
- 1 pakje gist
- Vloeistof van gekookte bieten
Voor de vulling en bovenkant:
- 200 gram veganistische kaas
- 1/2 kopje plantaardige margarine
- 1/2 kopje poedersuiker
- 3/4 kopje veganistische slagroom
Om te versieren: bessen
- Frambozen
- Bramen
- Aardbeien
Bereiding
- Meng alle droge ingrediënten in een kom (bloem, suiker en gist). Meng vervolgens de melk, 2 eetlepels bietensap en olie in een andere kom.
- Voeg ze samen en meng tot je een homogeen mengsel zonder klontjes hebt.
- Vet een vorm in en giet het mengsel erin. Bak het vervolgens 40 minuten op 180ºC. Laat het vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur of zet het een tijdje in de koelkast.
- Meng de margarine, poedersuiker en roomkaas.
- Meng alles en voeg de slagroom toe. Roer opnieuw tot alle ingrediënten zijn opgenomen.
- Zodra de cake koud is, snijd deze in drie plakjes en wissel af met lagen room en biscuit.
- Gebruik een spatel om de hele cake met room te bedekken. Zorg ervoor dat het oppervlak mooi glad is.
- Decoreer tot slot met fruit en geniet ervan!
Wat vind je van deze cake recepten voor kinderen? We zijn er zeker van dat ze het geweldig zullen vinden om ze te eten, maar ze zullen het nog leuker vinden om ze met je te maken.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Carr AC., Maggini S., Vitamin C and immune function. Nutrients, 2017.
- Winter AN., Bickford PC., Anthocyanins and their metabolites as therapeutic agents for neurodegenerative disease. Antioxidants, 2019.