4 originele ideeën voor het koken van pasta

Ben je het zat om steeds weer op dezelfde manier pasta te maken? Vandaag zullen we enkele originele ideeën voor het koken van pasta geven.
 

In dit artikel willen we een paar ideeën voor het koken van pasta op nieuwe en eenvoudige manieren delen. Hoewel het gemakkelijk is om in een sleur te raken als het om pastarecepten gaat, is het eigenlijk een zeer veelzijdig voedsel.

Bovendien zijn pastagerechten heel eenvoudig te bereiden. In slechts een paar minuten kun je maaltijden bereiden die heerlijk, voedzaam en bevredigend zijn.

Let op de onderstaande recepten, waar je gezin zeker van zal genieten. Elk recept bestaat uit 4 porties en je kunt wijzigingen aanbrengen om aan de behoeften van je gezin te voldoen.

Romige pasta uit de oven met kaas en worst

Dit pastarecept met worst is bij zowel kinderen als volwassenen favoriet. Deze keer gaan we echter nog een stap verder door melk toe te voegen om het gerecht extra romig te maken. We zullen ook met knapperige gegratineerde kaas een contrast van texturen toevoegen.

Ingrediënten:

  • 4 kopjes macaroni
  • 300 gram chorizo-worst
  • 300 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • Melk
  • Knoflookpoeder
  • Zout
  • Peper

Het koken van pasta stap voor stap:

 
  • Verwarm eerst je oven voor op 200 C º.
  • Terwijl de oven aan het opwarmen is, kook je de macaroni in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak daarna de gesneden ui in een koekenpan met een eetlepel olie. Als het zacht is, voeg je de in kleine stukjes gesneden chorizo toe.
  • Breng vervolgens op smaak met een beetje knoflookpoeder, zout en peper. Sauteer daarna enkele minuten.
  • Haal vervolgens van het vuur. Voeg dan 1/4 van de geraspte kaas en de gekookte macaroni toe. Voeg vervolgens melk toe tot de gewenste romigheid is bereikt.
  • Vet daarna een ovenvaste schaal in en voeg het mengsel eraan toe en strooi de resterende parmezaanse kaas erover. Je kunt ook wat oregano toevoegen als je dat wilt.
  • Zet daarna de pasta in de oven tot de kaas bruin begint te worden. Haal vervolgens uit de oven en serveer.

Het koken van pasta: pasta met avocadosaus

Verschillende soorten pasta

Dit recept combineert de bovengenoemde eigenschappen van pasta met de voordelen van avocado. Avocado’s zijn rijk aan omega’s, vitamines, kalium en vezels. Tegelijkertijd zijn ze een geweldige manier om voor je hart te zorgen. Het resultaat is een heerlijk, innovatief en voedzaam pastagerecht.

 

Ingrediënten:

  • 4 kopjes pasta naar keuze
  • 2 avocado’s
  • Verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout
  • 2 eetlepels vers geperst citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper

Het koken van pasta stap voor stap:

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng voor de saus de avocado’s (gepureerd), knoflook, olijfolie, citroensap, zout en peper naar smaak.
  • Meng tot slot de saus en de gekookte pasta en serveer.

Kugel

Bord met kugel

Probeer dit idee als een andere manier om pasta te koken en je zult zeker iedereen verrassen. Het belangrijkste ingrediënt van dit traditionele Joodse gerecht zijn platte eiernoedels. Ze kunnen met zoute of zoete smaken worden gecombineerd. Verder werkt onderstaand recept als hoofdgerecht of dessert.

Ingrediënten:

  • 1 1/3 kopjes gehakte gedroogde abrikozen
  • 1 kopje kristalsuiker
  • Anderhalf kopje gehakte rozijnen en pruimen
  • 230 gram zure room
  • 250 ml amaretto (zoete likeur)
  • 250 gram ongekookte pasta
  • 400 gram roomkaas
  • 1/4 kopje boter

Het koken van pasta stap voor stap:

  • Doe de avond ervoor de abrikozen, rozijnen en pruimen in de amaretto.
  • De volgende dag, wanneer je klaar bent om je maaltijd te bereiden, verwarm je de oven voor op 160 ℃.
  • Bereid daarna de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet het vervolgens af en meng de gekookte pasta met de boter.
  • Klop daarna de eieren, suiker, roomkaas en zure room los. Voeg vervolgens het in amaretto gedrenkte fruit toe. Meng het roommengsel daarna met de beboterde pasta.
  • Vet ten slotte een ovenvaste schaal in en giet de pasta erin. Bak vervolgens gedurende een uur. Haal daarna uit de oven en serveer.
 

Het koken van pasta : beboterde pasta

Dit eenvoudige recept laat ons zien dat als het gaat om het koken van pasta, we niet veel ingrediënten nodig hebben en ook niet uren in de keuken hoeven door te brengen om een smaakvol recept te bereiden. Je kunt deze pasta als bijgerecht serveren samen met vis, kip of zelfs salades. Of je kunt spek en gebakken champignons toevoegen en de pasta als hoofdgerecht gebruiken.

Ingrediënten:

  • 1 bouillon blokje voor kippensoep
  • 1 eetlepel olie
  • 2 1/2 kopjes pasta naar keuze
  • 1/3 kopje boter
  • ½ theelepel knoflookpasta
  • 2 eetlepels gesneden groene ui
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Het koken van pasta stap voor stap:

  • Verwarm eerst in een pan 4 kopjes water met het bouillonblokje en olie. Voeg als het water kookt de pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking.
  • Smelt daarna in een koekenpan de boter en bak hierin de knoflookpasta samen met de groene ui.
  • Giet vervolgens de pasta af en giet het in de koekenpan met boter. Meng het daarna goed zodat de pasta de smaken opneemt.
  • Haal vervolgens van het vuur, voeg de kaas toe en roer. Je pasta is klaar om te serveren.
 

Deze recepten bieden nieuwe ideeën om pasta op een andere manier te koken zonder dat je over geweldige culinaire vaardigheden hoeft te beschikken. Tegelijkertijd is elk recept uitgebalanceerd, gezond en vol van smaak om het hele gezin te plezieren.