2 recepten voor citroentoetjes voor kinderen

We gaan je een paar citroendessert recepten voor kinderen laten zien. Zo geef je ze een traktatie zonder ze bloot te stellen aan conserveringsmiddelen.
2 recepten voor citroentoetjes voor kinderen

Laatste update: 01 juli, 2022

Citroentoetjes zijn gemakkelijk te bereiden en worden door kinderen heel goed geaccepteerd. Behalve dat ze heerlijk zijn, leveren ze ook belangrijke micronutriënten voor de gezondheid. Hoewel het niet aangewezen is ze te misbruiken wegens hun hoge suikergehalte, kunnen ze af en toe in het dieet van peuters opgenomen worden. Het zijn zelfs geschiktere opties dan de commerciële versies.

Hieronder laten we je een serie recepten voor citroentoetjes voor kinderen zien, die je gemakkelijk thuis kunt bereiden. Ze vereisen weinig ingrediënten en vragen weinig tijd, dus zijn ze ideaal om je kinderen bij het proces te betrekken. Let op!

1. Citroenijs

2 recepten voor citroentoetjes voor kinderen

Ingrediënten

 • 4 citroenen
 • 1 kopje suiker
 • 1 kopje water
 • 2 eiwitten
 • 1 kopje slagroom

Stap voor stap instructies

 1. Pers allereerst de citroenen uit om al het sap eruit te halen en verwijder grondig de pitten.
 2. Maak tegelijk een siroop door de suiker met het water ongeveer 5 minuten te verwarmen of tot het een dikke textuur heeft.
 3. Laat dit dan afkoelen en vermeng het met het citroensap.
 4. Roer deze bereiding door de slagroom, met omtrekkende bewegingen.
 5. Klop, om verder te gaan, de eiwitten stijf met een snufje zout en voeg beetje bij beetje de vorige bereiding toe.
 6. Doe het resultaat in een kom en zet die in de diepvries. Roer elk half uur, gedurende 3 uur.

Wat je over dit recept moet weten?

IJsjes zijn ideale desserts om te eten als het warme weer aanbreekt. Ze zijn namelijk erg verfrissend en ze zijn er in verschillende smaken.

Het is echter altijd aan te raden die op waterbasis te kiezen of die bij de bereiding een goede kwaliteit vet gebruiken. Het is de sleutel om de industriële versies te vermijden, want vaak worden ze bereid met transvetten, mogelijk schadelijke (Engelse link) elementen voor het lichaam op middellange termijn.

2. Citroentoetjes: citroenmousse

Citroenmousse

Ingrediënten

 • Het sap van 4 citroenen
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 1 blikje room
 • 2 eieren

Stap voor stap instructies

 1. Rasp om te beginnen de schil van de citroenen, waarbij je vermijdt het witte gedeelte af te schrapen.
 2. Pers dan al het sap uit en verwijder de pitten.
 3. Meng vervolgens het sap en het grootste deel van de citroenschil met de gecondenseerde melk tot het goed gemengd is.
 4. Scheid de eiwitten van de eidooiers en klop de eiwitten stijf. Voeg ze dan beetje bij beetje toe aan de vorige bereiding.
 5. Klop de room verder op en voeg hem met soepele en omhullende bewegingen aan de mousse toe. Het is essentieel dat het schuim tijdens dit proces niet inzakt.
 6. Vul tot slot de potten met het resultaat en zet ze minstens 3 uur in de koelkast.

Wat je over dit recept moet weten?

Citroenmousse is een nagerecht dat door kinderen heel goed geaccepteerd wordt. Er zitten weliswaar eenvoudige suikers in, maar het bevat ook een flinke dosis vitamine C. Dit element verbetert de werking van het immuunsysteem en draagt bij tot het voorkomen van infectieziekten, zoals blijkt uit onderzoek dat (Engelse link) gepubliceerd werd in Nutrients.

Citroentoetjes voor kinderen bereiden

Zoals je gezien hebt, is het gemakkelijk om citroentoetjes voor kinderen te maken, met weinig ingrediënten en in een korte tijd. Het resultaat is uitzonderlijk uit organoleptisch oogpunt en ook vrij van transvetten of levensmiddelenadditieven van lage kwaliteit. Het bevat suiker, maar als de consumptie ervan matig is en in het kader van een gevarieerde voeding, hoeft dat geen problemen op te leveren.

Als het doel is het ontstaan van chronische ziekten in de loop der jaren te voorkomen, is het tot slot belangrijk ervoor te zorgen dat kinderen vanaf het begin goede leefgewoonten assimileren. Dit omvat een gevarieerde en volledige voeding, een goede nachtrust, en regelmatige lichaamsbeweging. Wellicht ook interessant voor jou

Recepten voor toetjes voor baby’s tussen 9 en 12 maanden
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Recepten voor toetjes voor baby’s tussen 9 en 12 maanden

Toetjes, milkshakes, mousse en pudding. Er bestaan veel verschillende recepten voor desserts. Het is echter belangrijk dat ze aangenaam zijn voor j... • Hirata Y. trans-Fatty Acids as an Enhancer of Inflammation and Cell Death: Molecular Basis for Their Pathological Actions. Biol Pharm Bull. 2021;44(10):1349-1356. doi: 10.1248/bpb.b21-00449. PMID: 34602541.
 • Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3;9(11):1211. doi: 10.3390/nu9111211. PMID: 29099763; PMCID: PMC5707683.

De inhoud van Je Bent Mama is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Deze informatie vervangt op geen enkel moment de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.