7x puree van groenten voor baby’s

19 maart 2019
Melk voldoet alleen in de eerste 6 maanden van een baby's leven aan de voedingsbehoeften. Daarna kan je beginnen met het geven van puree van groenten.

Je kan beginnen met je kinderen puree van groenten te geven wanneer ze 6 maanden oud zijn. Puree is perfect voor een gebalanceerd dieet voor je kleintje.

Melk, zowel moedermelk als kunstmatige melk, voldoet alleen in de eerste 6 maanden van een baby’s leven aan de voedingsbehoeften. Daarna kan je beginnen met zijn dieet te variëren door nieuwe voedingsmiddelen te introduceren in deze nieuwe fase van zijn leven.

Puree is een geweldige manier om groenten in het dieet van je kind te introduceren. We zullen in dit artikel een aantal simpele recepten geven. Deze recepten kan je natuurlijk aanpassen, afhankelijk van de voorkeuren en leeftijd van je kind.

7 recepten voor puree van groenten voor baby’s

Hier zijn zeven lekkere en simpele recepten voor puree van groenten voor baby’s:

Gestampte groene bonen

Ingrediënten

  • 200 gram gestampte groene bonen
  • water of melk voor baby’s
  • olijfolie

Bereiding

  1. Als eerste, was en snijd de groene bonen in kleine stukjes.
  2. Stoom ze daarna 10 tot 15 minuten lang.
  3. Laat de bonen vervolgens afkoelen onder een koude straal water om hun kleur te behouden.
  4. Giet als laatste de bonen af en mix ze met een paar druppels olijfolie en melk voor baby’s om gladde puree te krijgen.

Spinaziepuree

Ingrediënten

  • 150 gram spinazie
  • water
  • olijfolie

Bereiding

  1. Was eerst de spinazie goed.
  2. Kook het vervolgens 5 minuten in kokend water.
  3. Stoom tot slot de spinazie en mix het met wat water.
Puree van wortel en courgette

Puree van wortel en courgette

Ingrediënten

  • twee kleine wortels
  • 3 courgettes
  • 2 eetlepels kaas
  • olijfolie

Bereiding

  1. Spoel eerst de groenten af en schil ze.
  2. Snijd ze daarna in kleine blokjes.
  3. Kook ze vervolgens gedurende 20 minuten.
  4. Meng als laatste alle ingrediënten tot een stevig geheel zonder klonten.

Wortel en aardappelpuree met Roquefort kaas

Ingrediënten

  • 1 aardappel
  • 2 kleine wortels
  • 10 centiliter melk voor baby’s
  • 1 stukje Roquefort kaas (25 tot 30 gram)

Bereiding

  1. Spoel eerst de groenten af.
  2. Schil en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
  3. Kook daarna de aardappel en wortels in een pan met water gedurende 15 tot 20 minuten.
  4. Verwarm de melk in een andere pan en voeg de Roquefort kaas toe tot de kaas smelt.
  5. Meng als laatste alle ingrediënten door elkaar tot het één geheel is.

Groentepuree is erg handig om groenten te introduceren aan het dieet van je baby.

Pompoenpuree

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 1 stuk kaas
  • water
  • olijfolie

Bereiding

  1. Schil de pompoen en verwijder de zaadjes en de draadjes.
  2. Snijd vervolgens de pompoen in kleine stukjes.
  3. Kook de pompoen daarna 15 minuten lang.
  4. Stamp als laatste de pompoenstukjes fijn wanneer ze klaar zijn met koken. Voeg de kaas, een paar druppels olijfolie en een beetje water toe.

Aspergepuree

Ingrediënten

  • 5 groene asperges
  • 1 aardappel
  • 1 theelepel dikke room

Bereiding

  1. Als eerste, schil de asperge en spoel hem af. Snijd het daarna in kleine stukjes.
  2. Was en schil de aardappel en snijd hem vervolgens in kleine blokjes.
  3. Stoom vervolgens de asperges en aardappel 10 tot 15 minuten lang.
  4. Kijk of ze klaar zijn met behulp van het puntje van een mes. De aardappel en asperges zouden zacht moeten zijn.
  5. Meng de ingrediënten daarna goed tot je de gewenste textuur hebt. Asperges zijn een beetje draderig, dus je kan het beste de puree door een zeef halen om problemen te voorkomen.
  6. Voeg als laatste een eetlepel dikke room toe.

Aardappel en artisjokpuree

Ingrediënten

  • 1 artisjokhart
  • 1/3 van een zoete aardappel
  • water
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel gepasteuriseerde dikke room
Baby eet groentepuree

Bereiding

  1. Als eerste, was en schil de zoete aardappel en snijd het in kleine blokjes.
  2. Spoel vervolgens de artisjok af. Stoom de artisjok en aardappel tot ze zacht zijn.
  3. Meng de ingrediënten daarna goed tot je de gewenste textuur hebt, afhankelijk van de leeftijd van je kind. Je kan terwijl je roert water en groentebouillon toevoegen.
  4. Voeg een theelepel olijfolie en room toe wanneer je de puree serveert om het romig te maken.

Tot slot, groentepuree moet goed gekookt en gevarieerd worden. Probeer ook groenten met een uitgesproken smaak en groenten waarvan de fermentatie voor buikpijn kan zorgen, zoals selderij, erwten en rapen te vermijden.

Onthoud dat de beste groentes om in deze levensfase te gebruiken degene zijn die het makkelijkst verteerbaar zijn. Dit zijn bijvoorbeeld wortels, groene bonen, spinazie en courgette.