Zal hij een goede vader zijn? Leer hoe je er achter kunt komen

Zal hij een goede vader zijn? Leer hoe je er achter kunt komen
María Alejandra Castro Arbeláez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Laatste update: 11 juli, 2018

Als een vrouw voelt dat ze de ideale man heeft gevonden, gaat ze vaak na een paar maanden in de relatie met andere ogen naar hem kijken. Ze heeft de neiging om over de toekomst te fantaseren tot het punt waarop ze zich afvraagt of die man voldoet aan de eisen om een goede vader te zijn.

Natuurlijk zal je nooit 100% zeker zijn van wat er gaat gebeuren. Maar een aantal criteria die we hieronder gaan noemen, kunnen gebruikt worden om te evalueren of een man op het juiste pad is. We hopen dat hij de goede vader wordt die jij wilt dat hij is.

Hij zal een goede vader zijn als…

Hij zijn gevoelens uit

Je wilt niet dat hij te bang of beschaamd is om ik hou van je te zeggen. Als hij zichzelf blootgeeft zoals hij is, of het nu goed is of niet, zal je geen problemen hebben. Hij kan duidelijk maken wat hij wil en wat niet. Als koppel kun je beslissingen maken door erover te praten. Daarbij is het een voorproefje van de liefde die hij aan zijn kinderen zal tonen.

Hij om zijn partner geeft

Hij is zich bewust van alles wat er gebeurt. Een man die echt om iets geeft kan onthouden dat een medische afspraak iets belangrijks is voor haar. Hij tolereert dingen die slechts opwellingen of uitbarstingen zijn. Een goede man verwent haar en laat haar niet alleen als ze ziek is. Hij doet alles om te zorgen dat ze gelukkig is en lacht.

Hij op details let

Niet alle mannen zijn hier goed in, maar sommigen kunnen op details letten. Bijvoorbeeld, als ze een nieuw armbandje of schoenen draagt die ze net heeft gekocht. Alles wat anders is aan zijn partner merkt deze man meteen op.

Hij onafhankelijk is, en voor zichzelf kan zorgen

Hij weet niet alleen hoe hij haar moet behandelen als een koningin, maar is ook in staat om dingen in het huishouden te doen en zijn eigen dingen. En deze man kan goed koken. Hij kan opruimen en voor zijn geliefden zorgen. Ook hoeft hij zijn moeder niet te bellen om een beslissing te maken.

Goede vader en baby

Hij heeft een goed gevoel voor humor

Hij maakt je aan het lachen. En hij houdt ervan om als koppel rond te dollen met grappen om je te laten lachen. Hij zorgt ervoor dat zijn partner blij is. Het geeft hem voldoening om haar te zien lachen.

Hij kan goed koken

Het is leuk om samen te koken. Hij kan echter een gebaar maken door op een vrijdagavond een heerlijk romantisch diner te koken or een lekker lunch op zondag. Het is geweldig om moe thuis te komen van het werk en je partner zorgt voor het eten. Laten zien dat hij goed kan koken en met liefde, verdient hem veel bonuspunten.

Hij heeft het verantwoordelijkheidsgevoel van een goede vader

Alleen al om het feit dat hij in een relatie zit, moet je aannemen dat bij bepaalde verantwoordelijkheden op zich heeft genomen. Hij is gewend om meer dingen uit te leggen en besteed meer tijd aan minder belangrijke dingen. Het is belangrijk om te weten dat dit vanuit hemzelf komt. De relatie is een deel van zijn verantwoordelijkheid en hij moet houden van alles wat dat inhoudt.

Hij houdt van kinderen

Trotse vader

We merken dat hij teder lacht als hij een baby ziet. Hij houdt ervan om met neefjes en nichtjes te spelen. Dit is een goede indicatie dat hij een vrolijke speelse vader zal zijn.

Hij denkt na over de toekomst

Het is niet alleen het heden. Hij heeft een aantal doelstellingen voor de lange termijn en jullie hebben gezamenlijke dromen. Je kunt samen beetje bij beetje aan je relatie werken, met dingen zoals een huwelijk. Je denkt samen aan een groter huis, een huisdier, of zelfs een vrucht van jullie liefde: een baby.

Hij blijft rustig in moeilijke situaties

Het gebeurt vaak dat de vrouw de vrede bewaart. Als zij echter niet genoeg geduld heeft, kan hij de situaties aan en ermee omgaan. Het is een goed teken als hij weet hoe hij zijn emoties moet beheersen.

Een goede vader is 100% betrouwbaar

Het is duidelijk dat vertrouwen belangrijk is in een relatie. Op elkaar kunnen rekenen is erg waardevol. Als er sprake van tegenslag is, zal hij er zonder twijfel voor haar zijn. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.