Is het vermoeiend om een fulltime moeder te zijn?

5 februari 2019
Als moeder heb je het gevoel dat je altijd maar bezig bent met opruimen en schoonmaken maar er komt nooit een einde aan. Ken je dat gevoel? Bekijk dit filmpje dan eens.

Zonder twijfel is de beste titel die we in ons leven ontvangen die van het moederschap. Daarom vinden veel vrouwen dat de taak van fulltime moeder de beste baan is.

Echter, zoals je kan zien in dit grappige YouTube filmpje, kan het heel erg vermoeiend zijn om een fulltime moeder te zijn. Het is een taak waarbij we een groot deel van onze tijd aan anderen besteden, 365 dagen per jaar, en onszelf vergeten.

Daarnaast is er geen betere beloning dan de voldoening van ons best doen voor ons gezin. We missen echter elke vorm van rust en vakantie. Het is een baan waar niet iedereen zich voor op zou geven. Veel vrouwen nemen deze taken echter op zich met veel liefde en toewijding.

Daarom heeft een Amerikaanse moeder laten zien hoe moeilijk het is om huishoudelijke taken te doen met een baby om je heen. Dit doet ze om de wereld te bewijzen dat dit de moeilijkste taak is die bestaat.

Is het vermoeiend om een fulltime moeder te zijn

Deze video laat zien hoe vermoeiend het is om een fulltime moeder te zijn

Heb je ooit het gevoel gehad dat kleren die je gevouwen en weggelegd hebt opeens op een andere plek liggen? Is dit jou ooit overkomen? Of iets wat je hebt geveegd of opgeruimd is plotseling weer terug in zijn oorspronkelijke staat?

Deze veelvoorkomende momenten worden afgebeeld door een jonge vrouw die deze sensaties en onverklaarbare momenten begrijpt. Ze weet dit dankzij haar 15-maanden oude baby.

Dit charmante filmpje laat het typische leven van een moeder zien. Hierbij hoort ook speelgoed dat altijd overal ligt, zelfs wanneer we aan het schoonmaken zijn en proberen om ze op hun plek te houden.

Zoals je op YouTube ziet, is het zijn van een fulltime moeder geen gemakkelijke taak. Het wordt nog moeilijker als je alle activiteiten doet met een klein kind, die achter je weer een rommel maakt van alles wat je net opgeruimd hebt. Vandaar die gevreesde vraag aan het eind van de dag; “wat heb je de hele dag gedaan?” Ook de onnodige verwijten krijg je te horen.

Deze video herinnert je er aan wat het betekent om een fulltime moeder te zijn

Deze perfecte video, die ver van een ode is aan de wanhoop en stress die veel vrouwen ervaren, vat veelvoorkomende situaties van het moederschap in een minuut en eenentwintig seconden samen die veel kijkers over de hele wereld blij maakten.

Deze video herinnert je er aan wat het betekent om een fulltime moeder te zijn

De video laat de implicaties van het fulltime moederschap zien en is al meer dan 12.572.000 keer bekeken. De video is erg populair op vele netwerken omdat het de moeilijkheden laat zien die elke fulltime moeder meemaakt.

Het is echter de moeite waard om te verduidelijken dat de video niet alleen benadrukt hoe moeilijk het is om het huis opgeruimd te houden en alle huishoudelijke taken te doen met een jong kind, maar ook de tijd die het kost om ze schoon en gezond te houden.

Heb je bijvoorbeeld ooit je baby gewassen na het spelen in het park en het daarna opnieuw moeten doen omdat hij vies was geworden tijdens het eten? Dat zijn momenten die een fulltime moeder steeds meemaakt. Hierbij komt ook nog het schoonmaken en desinfecteren van het huis nadat het kind gespeeld of gegeten heeft.

Uitgeput, maar voldaan en gelukkig

Het is waar, geen enkele handleiding heeft ons voor kunnen bereiden op deze kanten van het moederschap zoals deze video dat gedaan heeft. Het zijn van een fulltime moeder vraagt toewijding en geduld, wat je vanzelf ontwikkelt.

Je kan je misschien wel eens moe of gefrustreerd voelen of het zelfs willen opgeven. Maar er zijn dagen dat je begrijpt wat het betekent om een fulltime moeder te zijn. Je bent een moeder met verschillende banen: verpleegster, kok, docent, verhalenverteller, tranen droger, enz.

Sommige dagen zijn moeilijker dan andere, maar blijf altijd lachen terwijl je doorgaat met het opruimen en schoonmaken van je huis. Je doet het voor je kinderen en het gezin dat je gevormd hebt. Je gaat door met grenzen stellen, want niet alles dat bij het opvoeden van kinderen hoort is rooskleurig.

Als moeder maak je magische, zoete en fijne momenten mee, maar natuurlijk ook frustrerende, verdrietige en onplezierige momenten. Deze momenten worden in de video laten zien. Maar al deze momenten zijn een deel van je leven en je moet weten hoe je er mee om moet gaan.

We houden tenslotte van onze kinderen, toch?