12 ideeën om een leuke moeder te zijn

Deze ideeën om een leuke moeder te zijn zullen je een geweldige tijd met je kinderen bezorgen. Nu is het tijd om ze in de praktijk te brengen.
Mara Amor López

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Mara Amor López.

Laatste update: 27 december, 2022

Als moeder is een van de zorgen die ik altijd heb gehad, naast een goede moeder te zijn, ook een leuke moeder te zijn. We weten allemaal dat opvoeden niet gemakkelijk is. Er zijn zoveel dingen waar we aan moeten denken, zoals regels en limieten stellen, onze kinderen aandacht geven, kopen wat ze nodig hebben, ze dingen leren, ze verwennen en natuurlijk plezier met ze maken.

Heel vaak weerhouden ons werkritme en onze vermoeidheid ons ervan de tijd door te brengen die we graag met onze kinderen zouden willen doorbrengen. We zouden ook willen dat we meer quality time met hen zouden hebben. We moeten onze tijd dus beter plannen en proberen geen saaie moeders te zijn!

Van tijd tot tijd moeten we dat innerlijke kind naar boven halen. Dit geldt ook voor vaders. Dus in dit artikel zullen we je enkele ideeën delen die je met je kinderen kunt doen… jullie zullen lol hebben!

Ideeën om een leuke moeder te zijn

Stel je voor dat je de leeftijd van je kind hebt

Het is vaak een goed idee om even te vergeten dat we volwassenen zijn. We moeten stoppen met constant dingen te doen, rond te rennen om te proberen al onze verplichtingen na te komen. Laat je gaan en keer terug naar je kindertijd! Ga terug naar die tijd dat jij net zo als je kind was. Als je denkt als je kind, dan speel je ook als je kind. Laat je gaan en heb plezier!

Gebruik je fantasie vaker om een leuke moeder te zijn

Verzin spelletjes samen met je kinderen. Ze hebben een verbazingwekkende verbeeldingskracht en ze zullen je zeker kunnen helpen bij het bedenken van een aantal geweldige spellen. Het leven is veel leuker als we onze fantasie de vrije loop laten. Heeft de verbeelding grenzen? Natuurlijk niet, laat het de vrije loop!

Betrek je kinderen bij je dagelijkse taken

Het is waar dat we het soms onmogelijk vinden om tijd te vinden om met onze kinderen te delen. Dus waarom zouden we ze op die momenten gewoon niet laten deelnemen aan de taken die we als volwassenen moeten doen? Zo breng je als gezin meer tijd samen door.

Als je bijvoorbeeld kookt, kunnen ze je helpen met de eenvoudigste dingen die je moet bereiden. Als je boodschappen gaat doen, kunnen ze je helpen het winkelwagentje te duwen. Ze kunnen je ook helpen als je opruimt. Probeer zoveel mogelijk manieren te bedenken om je kinderen erbij te betrekken en breng het in de praktijk.

Haal grappen met ze uit

Waarom vorm je geen team met je kind om bijvoorbeeld een grap met papa uit te halen? Alleen van de gedachte al dat ze samen met jou een grap uit gaan halen zullen ze opgewonden raken!

Zorg dat je glimlacht

Als je kinderen je vertellen wat er op school is gebeurd, glimlach dan en neem er nota van, in plaats van aan duizend andere dingen te denken en er niet naar te luisteren. We zijn op deze wereld geboren om gelukkig te zijn. Glimlachen is daar een belangrijk onderdeel van. Onze kinderen zullen er ons dankbaar voor zijn.

“De mogelijkheid om samen te lachen is liefde.”
-Françoise Sagan-

Bereid verrassingen voor

Wanneer er een bijzondere datum nadert, kunnen we samen met hen in het geheim een verrassing voorbereiden. Ze zullen blij zijn te weten dat ze iets weten dat andere mensen niet weten.

Heb een kietelgevecht

Houd een kietelgevecht op de bank of het bed. Het maakt niet uit of de kussens overal rondvliegen of dat jullie allebei op de grond belanden.

Organiseer een slaapfeestje

Profiteer van een weekend zonder school en bereid samen een heerlijk diner. Laat ze kiezen wat ze willen en kijk daarna samen een film of speel een spelletje op de computer, met volop snoep en popcorn. Denk als een kind en geniet!

Een leuke moeder: speel met zaklampen in het donker

Een leuk idee is om figuren op de muur te maken met behulp van het licht van de zaklamp, zodat anderen kunnen raden welk dier of ander object het is. We kunnen ook spionnen en dieven spelen.

Maak een kampeerplek

Waarom niet samen kamperen in de tuin? Als je geen tuin hebt, geen probleem, waarom dan niet gewoon in je huis? Je kunt de slaapzakken in de woonkamer neerleggen en net doen alsof je je op het platteland bevindt. Doe je het liever buiten, dan zijn er ook genoeg echte campings waar je heen kunt. Ze zullen het vast geweldig vinden!

foto

Ga picknicken

We kunnen profiteren van een mooie zonnige dag om te gaan picknicken. Ze kunnen kiezen wat ze willen eten, dus je hoeft alleen maar een geschikte plek voor de kinderen te vinden en samen plezier te hebben!

Ben jij een leuke moeder? Organiseer een verkleedpartijtje!

Waarom verkleden jullie je niet met wat jullie in huis hebben? Er zijn geen beperkingen, jullie kunnen alles gebruiken. Denk als een kind. Papa kan de jury zijn en zeggen wie het beste kostuum had.

Schilderen op canvas

Een ander idee is om samen iets moois te schilderen op canvas. Iedereen kan zijn eigen kleuren kiezen en zijn fantasie de vrije loop laten. Het maakt niet uit of je vies wordt, later ruimen jullie alles weer op. Als jullie klaar zijn mogen de kinderen kiezen waar jullie het gaan ophangen.

Een leuke moeder zijn is niet moeilijk

Zoals je kunt zien, is het niet zo moeilijk om een leuke moeder te zijn. We moeten ons gewoon laten meeslepen door ons innerlijk kind. Onze verbeelding kan ons helpen zoveel plezier te hebben met onze kinderen. Ik hoop dat deze ideeën je zullen helpen om uit de sleur van een saai leven te komen. Het is tijd om echt plezier te hebben!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.