Jij en ik mama en niemand anders

Alleen je kind opvoeden is niet altijd gemakkelijk. Maar de pure liefde die je ontvangt en die je aan je kind kunt geven maakt veel goed. Alleenstaande mama's, hoe ervaren jullie dit?
Jij en ik mama en niemand anders

Laatste update: 30 maart, 2019

Hallo mama,

Ik schrijf je om je te vertellen dat jou liefde voor mij en mijn passie voor jou me voor het leven verankeren. Ik weet dat we nooit alleen zullen zijn. Jij en ik zijn samen mama, voor altijd. We blijven altijd met elkaar praten, naar elkaar  luisteren, elkaar liefhebben en elkaar gezelschap houden.

Ik weet dat het niet makkelijk is. Zeker niet als ik ziek word en jij midden in de nacht alleen naar het ziekenhuis of apotheek moet snellen. Of als ik je vragen stel over papa, over andere gezinnen of over de opmerkingen die anderen over ons maken en die ik soms niet begrijp.

Ook begrijp ik dat wanneer jij erg moe bent, het niet eenvoudig is om mij aan het lachen te maken als ik verdrietig ben. Toch krijg je het altijd voor elkaar, ook al lijkt het soms van niet. Ik heb honderden redenen mama.

Ik ben gelukkig met je omdat…

  • je de meest oprechte, diepzinnige en onvoorwaardelijke liefde die er bestaat in je hebt
  • jij duizend medailles hebt waarover je niet opschept
  • je mijn verpleegster en mijn gids bent, de enige die met oneindige kussen en knuffels mijn wonden op mijn knieën en in mijn hart kan helen
jij en ik in het park mama

  • jij mijn oppas bent, mijn vertrouweling en mijn eeuwige metgezel
  • je, zelfs als de slaap je overmant, mijn slapeloze nachten en mijn zorgen kunt verzegelen
  • het een voorrecht is je kind te zijn
  • jij heel moedig bent en weet hoe ik vooruit kan komen
  • je leven besteedt aan het smeden van zwaarden en schilden, het verstellen van kapotte kleding en het bouwen van fantasiehuisjes
  • ik wil dat mijn kinderen een mama krijgen zoals jij, de meest bijzondere en de allermooiste

Ik weet ook mama dat veel mensen ons beoordelen en medelijden met ons hebben. Zij begrijpen het echter niet. Zij weten niet eens hoe gelukkig we zijn en ook niet wat we elke dag met zijn tweetjes doen.

Jij en ik en niemand anders, mama. We zijn een echte familie en er is niets anders dat onvoorwaardelijke liefde zal garanderen.

Jij en ik samen mama

Ik begrijp je

Mama, ik zal niet ontkennen dat ik soms zou willen dat ik mijn vader dichterbij had. Evenmin kan ik je beloven dat er geen moeilijke tijden zullen komen, tijden van onbegrip en met dubbele of driedubbele emoties.

Maar juist omdat je altijd voor twee van me hebt gehouden, me steunt voor twee en me verzorgt voor twee, weet ik dat ik bij jou niks tekort kom.

Ik begrijp dat de emotionele opgave om alleen voor mij te zorgen, me op te voeden en tegelijkertijd de dagelijkse moeilijkheden het hoofd te moeten bieden, werkelijk een doodvermoeiende uitdaging is. Ik weet dat soms het verdriet de strijd wint, want dat zie ik aan je gezicht en soms hoor ik je zelfs snikken.

Maar ik weet mama, het zijn alleen momenten van emotionele spanning. Alleenstaande moeders hebben dat nodig om nogmaals te bevestigen dat wij hun zegen zijn, dat dankzij ons zij alles kunnen overwinnen.

Moeder en kind samen slapen

Ik ben me er ook van bewust dat ik, net als elk ander kind, soms onuitstaanbaar kan zijn. Maar jij mama, jij kunt me niet met papa op stap sturen en jezelf ontspannen. Maar goed, uiteindelijk vinden jij en ik elkaar altijd weer.

Jij bent een orkaan en ik hou van rampen, we vullen elkaar perfect aan. Ik hou van onze geheime momenten, onze leeshoek en onze filmavonden onder de deken. Ik vind het fijn om op jouw schoot in slaap te vallen, om samen met jou te spelen op de grond en dat jij me ‘s avonds een verhaaltje voorleest.

Dank je mama

En mama, de manier waarop jij me verrast met mijn lievelingseten en jouw manier van lachen maakt me zo blij en gelukkig dat het een aardbeving in mij ontwaakt. Jouw liefde mama, is er er schuldig aan dat ik weet dat ik niet zomaar met van alles en nog wat genoegen hoef te nemen.

Liefde tussen moeder en kind

Dankzij jou heb ik geleerd dat er principes zijn die me altijd op de been zullen houden. Ze zijn gebaseerd op het liefhebben met heel mijn hart, een hand hebben om te geven en één om te ontvangen, bescheiden te zijn en om trots op mezelf en mijn familie te zijn.

Jij verdient dat allemaal mama. Bedankt voor elk succes, voor elke droom, voor elke zoen en voor elke knuffel. Bedankt omdat je een eindeloos geduld hebt voor mijn fouten, omdat je mij het gevoel geeft groot te zijn, omdat je mijn grootste voorrecht bent. Dank voor je ondersteuning, je inspanningen en verlangens.

Mama ik dank je omdat je mijn levensmeester bent. Je was, je bent en zult altijd mijn anker van het leven zijn. Wellicht ook interessant voor jou

Ik ben een moeder en soms eenzaam
Je bent mama
Lees het op Je bent mama
Ik ben een moeder en soms eenzaam

Moeder zijn is een enorm voorrecht. En ook al hou je van je baby met heel je hart, misschien ben je moeder en soms eenzaam. Het opvoeden van een ki...