Geniet van je baby: de tijd gaat snel

Geniet van je baby: de tijd gaat snel
María Alejandra Castro Arbeláez

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog María Alejandra Castro Arbeláez.

Geschreven door Zuleyvic Adriana Cuicas

Laatste update: 22 december, 2022

De tijd gaat snel, zelfs voor een moeder. Ook al heb je jouw baby nu in je armen en ben alleen maar aan het overleven, is het goed om je bewust te zijn dat alles verandert. Er kan van alles gebeuren. Dus geniet.

Er komt een dag dat je baby zelf kan slapen. En een dag dat hij begint te praten en je kan vertellen waar het pijn doet. En al snel komt een dag dat ze niet meer thuis willen blijven, maar liever met hun vrienden op pad gaan.

Voor dat je het weet verlaten de kinderen het nest. Dus geniet nu van je baby. Koester deze mooie momenten en geniet altijd van je kindje, zelfs als je gedwongen wordt om ademhalingsoefeningen te doen omdat ze constant je aandacht eisen.

Benut de tijd dat ze nog een baby zijn, omdat de tijd door je vingers glipt als je het vult met klagen en alleen naar de negatieve dingen kijkt.

Geniet van de geur van je baby, zijn schattige gezichtje en van hoe vredig hij slaapt als een engeltje. Leren om met je kind mee te groeien, hun behoeften te begrijpen en te vervullen zal je helpen om de dag te plukken als ze nog kinderen zijn.

Als je dit doet, hoef je niet het gevoel te hebben alsof je kind ineens onopgemerkt opgegroeid is. Je bent altijd aan hun zijde geweest en hebt ze begeleid tijdens de verschillende fases in hun leven.

Een race tegen de klok – de tijd vliegt

Geniet van je baby

Natuurlijk zijn alle vaders en moeders blij als hun kinderen worden geboren en ze genieten van kinderen in hun leven. Maar de verantwoordelijkheid van een gezin en werk bovenop de uitdagingen die horen bij het ouderschap maken de ervaring minder aangenaam.

Dit is begrijpelijk, omdat een vaste routine ons van onze gemoedsrust kan beroven. Hierdoor kunnen we niet meer in het hier en nu leven en genieten.

Tijd is een abstract concept dat ons van andere diersoorten scheidt. Het houdt ons voor de gek. We verliezen het uit het oog als we ons alleen richten op ergernissen. We missen de mooie momenten die we delen met onze baby’s terwijl ze beetje bij beetje opgroeien tot ze volwassen zijn.

Benut de tijd die je hebt door al deze momenten van spel, hilariteit, frustratie, tranen, geluk, verveling, leren en groeien, te delen met je kind.  

Deel je dagen, nachten, knuffels en kusjes. Geruststelling en communicatie zijn onbetaalbaar. Een deel van je missie als moeder is om deel te nemen aan het leven van je kind. Als gevolg daarvan zullen zij een actieve deelnemer in jouw leven worden.

Geniet van het hier en nu, want de tijd gaat snel

Geniet van het leven

Aanwezig zijn bij de meeste levensmomenten  van het leven van je kind is een van de beste cadeautjes die je kunt krijgen als moeder. Onthoudt dat er zware dagen en tijden zijn, maar dat de tijd snel gaat. Wat er ook je geduld aan het testen is, het is slechts een fase. Het zal voorbijgaan, zoals alles voorbijgaat.

Moeders, probeer van je baby’s te genieten en waardeer iedere dag van de kleine dingen. Wees begrijpend en benut iedere groeifase van je baby. Mis niets. Iedere fase is uniek en geweldig, en geeft je de kans om op dezelfde mysterieuze en mooie manier te groeien zoals je baby.

Ook al is werk veeleisend en zelfs als je niet in staat bent om zo veel was te doen of speelgoed op te rapen als je wilt, vind tijd voor je kindje. Om te praten, te knuffelen, te begrijpen hoe ze zich voelen en waar ze zich zorgen over maken, ze aan te kijken en stevig vast te houden. Hoe oud ze ook zijn.

Welke levensfase je ook in zit met je kind, ze zullen altijd je baby blijven. Denk eraan hoe belangrijk het is om op te letten wat er aan de hand is met ze. Het is cruciaal om actief aanwezig te zijn en het is essentieel om van iedere dag te genieten.

Vergeet niet, dat je kinderen niet voor altijd kinderen zullen blijven. Wat je vandaag doet, hoe groot of klein dan ook, heeft veel invloed op hun toekomst. Dus probeer om gelukkig te zijn met ze. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.